Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2014-08-09, 09:57   #27 (permalink)
Loggi
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Földhivatal buktatók

Idézet:
Loggi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ha egy épületet rosszul tüntettek fel a térképeken, vagy rosszul tűzték ki a helyét, akkor a telket kell alakítani a házhoz, vagy a házat kell a természetbeni állapotnak megfelelően ábrázolni?
1.,Kőművesnél 40 cm nem számít! Ismerek egy ilyen építész szakoktatót, akinek ez a szavajárása van! Szegény tanítványai?
2.,Földmérő +/- 20 cm-es hibahatárról azt mondja, hogy enny a pontossága a rajzoknak, és mossa kezeit.
3.,Egy Igazságügyi földmérő szakértő, aki szintén oktatja is a szakmát a kerités hova tartozását nem tudta megmondani, de a 8 cm-es szigetelésről azt nyilatkozta, hogy teljes egészében a szomszédban van. A keritést az építészek határozzák meg szerinte!
Beadtuk a fellebbezésünket a "Bontási határozat" ellen, a szakvélemény "Teljes" elutasítása mellett.6 oldal szöveg + 6 oldal mellélet
Más hol már írtam, hogy a fellebbezésünk eredményre vezetett! A szigetelés bontását elrendelő határozatot közel 2 évi cirkusz után megszüntette a II. fokú építési hatóság!Tehát vannak hibahatárai a földmérésnek is, ha sokat nem is beszélünk róla! Az igazságügyi szakértő se méretarányt, sem hibahatárt nem jelölt meg a szakvéleményében, de kijelentette, hogy teljes egészében van a szomszédban a szigetelésünk!Ezt mi teljes egészében utsítottuk vissza, és egyeztetést, helyszíni kontrolt kértünk, amin mi is ott lehettünk. Álláspontunkat a vonatkozó jogszabályok, és 3 másik szakértő írásos egyértelmű véleményére alapoztuk, miszerint ekkore eltérést (8-10 cm) NEM tudnak kimérni, belefér a hibahatárba, és a térképekkel azonosnak kell tekinteni! A határozat indoklása több dologra is kitér, nem ismétlem azokat már meg, elég volt a sok butaságból!
Loggi nem elérhető   Válaszol idézettel