Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-11-25, 18:45   #7 (permalink)
spartacus
Tag
 
spartacus avatarja
 
Csatlakozott: 13-02-10
Hely: Kecskemét
Összes hozzászólás: 83
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 29 köszönetet 19 hozzászólással
spartacus Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Felületfűtés rendszerlemez házilag

Osztók:

A felületfűtéseknél használt osztók áraik is arra kényszerítettek, hogy valamilyen olcsóbb megoldást találjak ki. A 3000Ft-os szelep nélkülitől a több tízezer forintos áramlás szabályzósig stb.. , de kihasználjuk-e ?
Én így oldottam meg: boltban beszerezhető réz tömlőtoldó, üzemanyag bilincs, rézcső plusz idomok. A réz tömlőtoldót kettévágtam ezt kb. 300-400ft-ért lehet beszerezni és ugye ebből kettő darab jön ki, az üzemanyag bilincset pedig autósboltba 80-100ft-ért lehet megvenni.
Az elterjedtebb falfűtések ugye úgy épülnek fel, hogy a 10-es csőkörök egy gerincbe csatlakoznak amik általában 17-sek. Egy ilyen gerincre kb 3 db 10-es csőkör csatlakozik amik max. 40m-sek. Ezek a csatlakozók vakolhatók atombiztosak.
Ezzel nincs is baj csak ezek a csatlakozók 2000-4000.....-ig. Körönként 2db kell jelen esetben nálam a nappaliban ahol a falban 9 kőr van mindenki ki tudja számolni.
Nálam helységenként egy ilyen osztót csináltam és ezeket külön szelepekkel lehet szabályozni. Arra nem alkalmas, hogy körönként de én úgy gondolom erre nincs is szükség hisz egy ilyen osztó egy légteret szolgál ki. A csövek pedig az osztótól indulnak és kötés nélkül az osztóba térnek vissza. Kivétel egy szoba ahol már csak darab csöveim voltak itt kötődobozokban toldottam és a nyomáspróba után ezek a dobozok is le lettek vakolva. Max. ha hibásodás történik akkor a javítás kisebb bontással járjon. 12.jpg
spartacus nem elérhető   Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
gita3 (2014-05-22)