Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2013-10-31, 15:50   #23 (permalink)
szabokonyha
Új tag
 
Csatlakozott: 13-10-31
Hely: Keszthely
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
szabokonyha Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Milyen lesz a konyhabútor?

Ha egy praktikus konyhabútort szeretnél, akkor még az építkezés vagy átalakítás megkezdése előtt keress magadnak egy jó kivitelezőt, akiben megbízol.
Kérj tőle referenciákat.
Ha van bemutató konyhabútora, akkor figyeld meg, hogy vannak-e rések a fal mellett, vagy másutt, hogy működnek az ajtók, fiókok, és egyéb szerkezetek.
Figyelj magadra is, hogy milyen érzéseket vált ki belőled a megtekintett és kipróbált konyhabútor. Amennyiben jó érzéseid vannak, akkor jók az esélyeid arra, hogy Neked is egy esztétikus, és jól használható konyhabútorod lesz. Ha viszont elcsábít az olcsó ár, akkor fogadd el, hogy ez a konyhabútor most nem az álmaid netovábbja lesz.
Ha nincs bemutató konyhabútora, akkor kérd meg, hogy vigyen el valakihez, akinél megtekintheted a munkáját, és megbeszélheted a tulajdonossal, hogy milyen tapasztalatai voltak a kivitelezés alatt.
Általában az emberek csak a kivitelezést nézik a konyhán, ami nagyon is fontos. Viszont az első lépés a tervezés.
A tervezéskor dől el minden.
Hova kerül a főzés, a mosogatás, és az élelmiszertárolás.
A legfontosabb a fő munkafelület helyzete, és mérete.
Ha ezt valaki képes jól megtervezni, akkor a többi már magától adódik.
Nincs benne semmi ördöngösség, csak rá kell szánni az időt a tervezésre, és együtt gondolkodásra.
Meg kell keresned magadban, hogy számodra mik fontosak, és mik nem fontosak a konyhában. Tisztában kell lenni a helyiség adottságaival, és az anyagi lehetőségeiddel.
Nem célszerű egyedül megtervezni a konyhádat, mert nagyon könnyű hibázni.
Ha mégis belevágsz, adok egy kis segítséget a szerelvények helyzetének megtervezésében:
A konyha-előkészítés 7 buktatója
http://szabokonyha.hu/files/7buktato.pdf
szabokonyha nem elérhető   Válaszol idézettel