Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Tetőszerkezet (http://epitkezes.forum.hu/tetoszerkezet/)
-   -   Nádtető (http://epitkezes.forum.hu/tetoszerkezet/595-nadteto.html)

Zsuzsa 2011-09-19 14:17

Nádtető
 
Az autófestőnek több százezer forintos a szórója, egy nádtetőre kell lakkot szórni, hogy vízpergető legyen, 20 litre lakkot kell felhordani, kb.30 000 Ft-ért láttam kis teljesítményű Wagner lakkszórót, majd megveszem.

istvan62 2011-09-19 15:05

re: Melyik gépeket éri meg kölcsönözni?
 
Nádtetőkkel még nem volt találkozásom, de tartok tőle, hogy épp fordított lesz a hatás.
A nádtető milliónyi különálló szálból áll, aminek a felszínét tudjuk fújni. Ez nem alkot folytonos felületet, és fogadni mernék, hogy erősebb szélben van egy minimális mozgása is. Ha csak 0,01 mm, a lakk már azt sem tudja hosszú távon lekövetni. Ezzel rengeteg apró hajszálrepedés, illetve kapilláris hatású rés alakul ki, ami kifejezetten szívja a nedvességet. A kiszáradást viszont gátolja a felszínre felhordott lakkréteg.
Persze ez részemről csak egy elméleti eszmefuttatás. Én inkább valamilyen impregnálószert keresnék. ( Nádtetőfedés, Nádtető készítés, javítás, Impregnálás, - Kovács András nádtető készítés,szalmatető készítés,nádfedés napernyő zsúpfedés - Natúrtető - www.naturteto.hu)

sbs 2011-09-19 16:23

re: Melyik gépeket éri meg kölcsönözni?
 
Utána olvasva két dolog hibádzik nekem ezzel kapcsolatban:

1. A nádat 3-4 évente karban kell tartani, ugyanis ahogy szárad ki, összeesik a térfogata. Igy a lakk szépen le fog peregni.

2. A nádtól leginkább a gyúlékonysága miatt tartanak. A nádtetős épületekre biztonsági okokból csak akkor adnak lakhatási vagy működési engedélyt, ha a nádat lángmentesítő anyaggal kezelik.A lakk nem "különösen gyúlékony"?

Amúgy is a nádnak közismerten jó a víztaszító képessége, ezt nem tudom lehet-e fokozni a lakkozással.

ui: tényleg nem szakértőként szóltam hozzá ....

Zsuzsa 2011-09-21 16:30

re: Melyik gépeket éri meg kölcsönözni?
 
A nádtetőre van speciális égéskésleltető vizes só oldat, amit fel kell hordani.Amikor ez megszárad, akkor egy leheletvékony lakkréteget kap, kültéri, finn, állítólag 3-4 évig kitart.
Puding próbája az evés, most lesz októberben az első ilyen munkám.

Oxygeen 2011-10-17 08:54

re: Melyik gépeket éri meg kölcsönözni?
 
Mi kerti pavilonoknal ugy oldottuk meg a problemat hogy a szarufa tetejere hajopadlot tettunk, ami lefele nez. ez alulrol nezve szepen nez ki. ezt felulrol katranypapirral bevontuk, es erre kerult fel a nad. igy ami esetleg atfolyna viz, elvezeti a katranypapir. de ranezesre nadtetos. egyre tobb ember ker ilyesmit, gondolom divatta valik.

istvan62 2011-10-18 06:44

re: Nádtető
 
Ezzel a Kátránypapíros gondolattal korábban olyan helyzetekben találkoztam (elméletben) amikor az építtető a nádtető megszokott hajlásszögénél kisebb lejtésű tetőt akart. Ebben az esetben lebeszéltem őket az alkalmazásról, mert ez is oda vezet, hogy a víz nem folyik le róla, rosszabb esetben a felszínről befelé vezeti, a nád nem tud kiszáradni, befülled, rohad.

Oxygeen 2011-10-18 07:44

re: Nádtető
 
Altalaban 22,5 , vagy 33 fokos lejtest adunk ezeknek a tetoknek. Nekunk meg nem jeleztek vissza effele problemat, bar ez nem jelenti azt hogy nem fordulhat elo ilyesmi. Mi azert alkalmazzuk, mert egy kerti pavilonrol van szo. arban ez a legbaratsagosabb megoldas, ha feltetlen nadtetot akar a megrendelo.

istvan62 2011-10-18 15:10

re: Nádtető
 
A 22°-os tető esetén egy nádtető szálai majdnem vízszintesek. Úgy már szélnyomás nélkül, a kapillaritás is fel tudja szívni a nedvességet

euro23 2015-10-07 22:34

re: Nádtető
 
Segíteni szeretnék azoknak akik nádtető készítéshez szakembert keresnek, hogy ne járjanak úgy ahogy én.
XXXX Ferenc ( www. nadteto-keszites.hu ) csúnyán átvert, meglopott. Balatonudvariban lévő házunk tetőcseréjével bíztuk meg. Mindent leegyeztettünk, megállapodtunk az árban és a kezdési időpontban. Leszedettem a cserepet, jelenleg fólia van a házon. Kiszállíttatta a telkünkre a nádat, összesen 350 nm- hez elegendőt.
Mivel a házhoz csak egy darabig lehet aszfalt úton eljutni,így a kamion csak egy darabig jött fel a hegyre, onnan bobcattel hordatta fel az anyagot délután négytől éjjel kettőig (! ) kiverve ezzel a biztosítékot az ott lakóknál. Réti úrnak köszönhetően másnap az egyik szomszéd feljelentett az Önkormányzatnál és az Építési felügyeletnél, okozva ezzel nem kis kellemetlenséget. Másnap reggel 8-kor már nálam volt a pénzért Budapesten, hogy az anyag a telken van, fizessem ki, de azonnal. 1 100 000 Ft-ot kifizettem neki, számla természetesen sehol.
Egy hét múlva kellett volna kezdenie. Nem jött. Nem vette fel a telefonját. Egy idegen számot felvett, majd össze-vissza hazudozott, hogy lerobbant a kocsija, de majd jön jövő hétfőn. Természetesen ismét nem jött. A telefonját sem veszi fel azóta.
Hogy lehet valaki ennyire inkorrekt!!!! Itt állok október 7.-én egy esős időszak kapujában fóliázott tetővel. A nád tönkremegy, ha sok vizet kap, dobhatom ki. Fogalmam sincs honnan szerzek ilyenkor nádast. Egy környékbeli nádazót kihívtam és megnézettem a nádat. A szálak rövidek ( 130-150 cm a 170 helyett ), így a leszállított mennyiség kb a felére lesz elég, mert a szálak rövidsége miatt sok helyen duplán kell rakni. Magyarul 350 nm árán kaptam kb 150-200 nm-re elegendő nádat. Fel fogom jelenteni a rendőrségen csalásért!

Ha nem akarnak így járni kerüljék el ezt az embert!


A pontos idő 13:13 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum