![]() |
|
|
|
#1 (permalink) |
|
Könyörtelen tereprendező :-)
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Már annyit olvastam a Bramac Protector eme egyedüli védőrétegéről, hogy gondoltam beszélhetnénk is róla.
A Bramac szerint ez a Protector réteg 5x-ös védelmet nyújt:
"A Lafarge csoport szellemi és technikai ismeretei lehetővé tették egy olyan felületet kifejlesztését, amely az elkövetkezendő években jelentősen meg fogja határozni a tetőfedő anyagok iránti elvárásokat, követelményszintet." De most már tényleg érdekelne, hogy ez valóban annyival JOBB és MÁS mint például egy Mediterrán cserépnél (beton cserepekről beszélek most azért említem a Mediterránt) Aha... már látom, hogy a Mediterrán-nál ezt Resistor kezelésnek hívják. Amiket irnak, az számomra azt sugallja, hogy le van lakkozva:
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Építész
|
Nagyon jó kérdés, majd megpróbálok utána nézni. Arra emlékszem, hogy először mintha a Bramac jött volna ki a felület védelmi rendszerrel. Azt nem tartom valószínűnek, hogy lakk jellegű lenne az anyag, de létjogosultsága mindenképpen van. Viszont azt sem árt tudni, hogy a bevonattól egy kicsit változik a cserép színe is.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Fórumtag
Összes hozzászólás: 67
Kiosztott köszönetek: 7
Begyũjtött 7 köszönetet 5 hozzászólással
![]() |
Mi az szeptemberi akcióban vettünk Bramac Római protektoros cserepet. Akkor fele áron volt.
Nekem kifejezetten tetszik a színe.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Az igen, ezek szerint már jól álltok az építkezéssel. Örülök hogy jó áron JÓ tetőcserepet sikerült venned.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Fórumtag
Összes hozzászólás: 67
Kiosztott köszönetek: 7
Begyũjtött 7 köszönetet 5 hozzászólással
![]() |
Igen. Elértük a szerkezetkész állapotot. Egész ház formája van így.
![]() Cserépről majd az idő dönti el, hogy milyen választás volt, de elég masszívnak tűnik. Szólj rám majd 30 év múlva, hogy osszam meg róla a tapasztalataim.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
Jó estét szakik.
Nekem csak 1 véleményem van a Bramac Protektoros cseréppel kapcsolatban. 5.k éve van Római Prot. cserép a házon és nagyon mohásodik nem csak az É-i oldal hanem már kezd a D.i oldal is.Van valakinek valami hozzászólása a témához. Most akarok reklamációt beadni a Bramac-hoz. Tudna-e valaki segíteni???? Üdv. Ferenc |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Ami a weboldalon van a Bramac protectorral kapcsolatban
Új dimenzió a tetőcserepek felületi megjelenésében - nagyobb védelmet nyújt, mint gondolná .... 2. Magasfokú védelem mohásodás, algásodás ellen Nem indul meg a hagyományos cserepeket elcsúfító mohásodás és algásodás. Hiszen ezeknek nem a tetőn, hanem a természetben van a helyük. ... Aztán a Bramac prospektusból idéznék: A tetőt elcsúfító környezeti szennyeződések ellen nem volt megoldás mostanáig. A Bramac Protector felületű tetőcserepei soha nem látott védelmet nyújtanak a tetőt érő környezeti hatásokkal szemben, melyet egy nemzetközileg elismert aktív szenes teszt is bizonyít. A Protector felületű tetőcserepeken alig marad szennyeződés. Ezekből szerintem NEM lehet egyértelműen meghatározni, hogy milyen jellegű is ez a védelem. Hogy mennyi ideig áll ellen a mohának és milyen körülmények között. Mindenképpen meg kéne vizsgálni hogy milyen helyen van az épület és hogy a szomszédos házakon is van-e mohásodás. Nehéz lesz megfogni a dolgot.... Itt sincs semmi konkrétum: www.bramacprotector.hu
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Bölcs
|
A mindannyiunk által jól ismert kanadai zsindelyt használóknak két jó tanács:
1,a szellőzést biztosítani kell, mert igen hamar penészes lesz alatta minden fa. 2. A kategóriás, a Tűzveszély szempontjából, égéskésleltetni kell a tetőszerkezetet alatta. Most szombaton mesélte el valaki, hogy égett le a tetőszerkezete egy elektromos zárlat miatt. 4 órán át égett 100 nm ház tetőszerkezete. Egy füstjelző sem árt.
A könnyező házigomba, a lakóépületek legveszélyesebb károsítója!! Az Építkezés Fórum Igazságügyi faanyagvédelmi szakértője: Holyop Zsuzsa, 06-70-366-60-18 faanyagvédelmi szakértés, kivitelezés, szaktanácsadás |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
Nálunk szintén algásodik és mohásodik az 5 éves bramac protector cserép.
Kihivattam a bramac cég emberét, hivatkozva a 30 év új-érték garanciára. Kijött megnézte, lefényképezte majd közölte erre nincs garancia csak fagykárra. "Természetes folyamat egy cserép nem örök" Ja köszönöm... Ennyit a bramacról. Ahol tudom csak is fikázni fogom őket... Mást nem tehetek. A bramac honlapjáról: 2. Magasfokú védelem mohásodás, algásodás ellen Nem indul meg a hagyományos cserepeket elcsúfító mohásodás és algásodás. Hiszen ezeknek nem a tetőn, hanem a természetben van a helyük. No comment! |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| bramac, cserép, mediterrán, tetőcserép |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|