Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Tetőszerkezet (http://epitkezes.forum.hu/tetoszerkezet/)
-   -   Lapostető faszerkezetre (http://epitkezes.forum.hu/tetoszerkezet/2139-laposteto-faszerkezetre.html)

Starlight 2020-09-03 10:00

Lapostető faszerkezetre
 
Üdv

Egy 5,8 % -os lejtésú, 1,5x5m-es (a rövidebb oldala lejt) területre szeretnék egy bitumenes lemezzel borított lapostetőt csinálni. Ez így nem lenne bonyolult feladat, viszont nem betonról van szó, hanem fa födémgerendék vannak kb 80 centinként, és erre kellene valami, amira aztán mehetne a bitumenes szigetelés.


OSB-t nem igazán szeretnék, inkább valamilyen deszkából szeretnék aljzatot csinálni,olyan vastagságban ami nem hajlik be ha néha mászkálnak rajta.(Tudom, hogy nem járkálásra való a bitumenlemezes tető, de majd teszek rá beton járólapot vagy akármit, hogy járható legyen) Kérdésem, hogy mennyire esélyes, hogy vetemedni fognak , és milyen fajtát lenne érdemes használni erre a célra?

Ezekre gondoltam:

-Borovi hajópadló két rétegben,egy réteg a födémgerendákra hosszában az 5m -es hosszú oldalra aztán a második réteg erre merőlegesen, és így menne rá a bitumes vízszigetelés.

vagy

-Jó minőségű, szárított lucfenyőból deszkákból szintén két rétegben, ugyan úgy mint az előzőben

vagy

-Legalulra tegyek 5x10-es pallókat a födémgerendákra és erre merőlegesen meg hajópadló.Melyiket megoldás lenne a legtartósabb szerintetek? Mennyire fog a elvetemedni az évek alatt? Vagy hagyjam ezeket mert úgyis vetemedni fog minden, és tegyek 2x25mm-es OSB-t? Bármilyen más tanácsot is meghallgatok:) Köszönöm a válaszokat előre is.


A pontos idő 00:29 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum