Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Tetőfedő anyagok (http://epitkezes.forum.hu/tetofedo-anyagok/)
-   -   Trapézlemez és cserepeslemez tetőfedéshez (http://epitkezes.forum.hu/tetofedo-anyagok/1133-trapezlemez-es-cserepeslemez-tetofedeshez.html)

element 2013-07-23 18:29

Trapézlemez és cserepeslemez tetőfedéshez
 
Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy céget, a Tesz-97 Kft-t, amelynek fő profilja a trapézlemez gyártás. Magyar gyártóként cserepeslemez gyártásban is jeleskednek, így a lakossági és az ipari igényeket is ki tudják szolgálni. Érdemes körülnézni a lemezkiegészítők között is, hiszen a gyártott lemezekhez csavart, gerincelemeket és egyéb élhajlított lemezeket is gyártanak/forgalmaznak.

Folyamatos akciók mellett komplett tetőfelújítás programjuk is figyelemre méltó, hiszen országszerte vállalják tetők felújítását és kivitelezését.

sbs 2013-07-28 17:49

re: Trapézlemez és cserepeslemez tetőfedéshez
 
Azt megkérdezhetném, ha már gyártóról van szó, miért is ajánlanátok mondjuk a zsindely helyett a cserepeslemezt?

element 2013-08-26 10:23

re: Trapézlemez és cserepeslemez tetőfedéshez
 
A cserepeslemezt elsősorban a könnyű súlya miatt érdemes ajánlanunk: egy régi tető felújításakor nem feltétlenül szükséges a szarufákat kicserélni, újralécezés és a tetősík kiegyengetése után felhelyezhető a cserepeslemez. A zsindely esetében megnövelheti a felújítás költségeit az is, hogy a tetőt be kell fedni OSB lapokkal, ami például a cserepeslemez esetében nem szükséges.

Ajánlom figyelmébe kapcsolódó cikkünket arról, hogy miért éri meg cserepeslemezt választani.

lemezoutlet 2017-11-20 19:19

re: Trapézlemez és cserepeslemez tetőfedéshez
 
Jók a magyar trapézlemezek! Magyar gyártóként mi is a minőségi trapézlemezek táborát képviseljük, hiszen a gyenge minőség elégedetlen vásárlókat is eredményez, amit a mai világban nem engedhet meg magának egy cég. Trapézemez blog-unkat azért hoztuk létre, hogy választ adjunk a lemeztetőket érintő kérdésekről.

Lizi 2018-06-14 08:46

re: Trapézlemez és cserepeslemez tetőfedéshez
 
Sziasztok!
Nem tudom jo helyen jarok-e, de szeretnelek megkerdezni benneteket a badogtetorol. Uj epitesu hazat szeretnenk venni, es amit kineztunk, az felnyeregtetos es badog van (lesz) rajta, nem cserep.... regen nem voltak jo velemennyel a badogrol, meleg volt es beazott, de most nem tudom milyen. Milyen elonyei/hatranyai vannak? Strapabiro? Nem szeretnek 5-10 ev mulva tetojavitast...
nagyon koszonom ha valaszoltok!

istvan62 2018-06-14 14:21

re: Trapézlemez és cserepeslemez tetőfedéshez
 
Szia!
A fémlemez fedés technológiája, és anyagai sokat fejlődtek, igényes kivitelezéssel leginkább a prémium kategóriának a jellemzője lehet.

Egyetlen részletkérdés, ami félreértésekre adhat okot:

A bádognak a köznyelvben gyakran a horganyzott acélt nevezik. Sajnos ez még neves gyártók kínálatában is előfordul, de egy nagyon érzékeny anyag. Az egyszerű acél lemezre egy nagyon vékony horgany (zink) réteget hordanak fel, ami könnyen sérül akár darabolásnál, fúrásánál, rögzítésnél, és onnan kezdve a azon a részen szabad a rozsda útja. Ebből az anyagból kevés a tényleg jó minőségű, és időtálló. Ezzel szemben a horgany lemezből, vagy alumínium lemezből (esetleg réz lemezből) készült fedések időtállóak, és nagyon hosszú élettartamúak.

Lizi 2018-06-15 12:19

re: Trapézlemez és cserepeslemez tetőfedéshez
 
Nagyon szepen koszonom! Amit kaptam tervdokumentaciot, abban konkretan ez szerepel: korcolt femlemez+alatetlemez. Alatta 30 centi szigeteles, vizzaro, szelzaro, paraatereszto es kozetgyapot. Ez igy jo?

istvan62 2018-06-15 19:44

re: Trapézlemez és cserepeslemez tetőfedéshez
 
Ebből így a kivitelezéstől függően bármi kijöhet.

Lemezbazis 2022-10-22 23:18

re: Trapézlemez és cserepeslemez tetőfedéshez
 
A trapézlemez nagyon sok oldalú felhasználhatóságát tekintve. A vékonyabb méretekktől a vastagabb teherhordó trapézlemez, különböző színben vásárolható. A hódfarkú és a színuszos cserepeslemez felhasználásároól a lemezbazis.hu - oldalon találhatunk információt.

macilaci 2022-12-30 10:35

re: Trapézlemez és cserepeslemez tetőfedéshez
 
Üdvözletem , látom trapézlemezről is van szó, volna egy kérdésem a tető rétegrendjével kapcsolatban. Van egy 20nm -es kis házikóm a telken , féltetős , kb. 8fokos lejtéssel. A szarufák 15cm x 5cm méretűek kb.80cm es távolságban vannak egymástól . Az építésnél elfelejtettem a cseréptartó léc alá párazáró fóliát tenni , az oldalak 5 x 10 es gerendákból vannak 60cm es közökkel . Az oldalfalak gerenda közeit már 80% ban betőltöttem 10cm es ursa üveg gyapottal. A tetővel viszont gondjaim vannak , mert a napokban voltam kint és a trapézlemez belső felületén víz gyöngyözést láttam , gondolom , mivel az oldalfalakban már van szigetelés ezért a trapézlemez bellülről kaphat melegebb levegőt , a tetején kívűlről meg hideg levegőt és lecsapódik a belső oldalon. Azt terveztem , hogy a tető gerenda közeit betőltőm 14cm üveg gyapottal , a szigetelés már megvan , csak nem tettem be. Szóval a problémám az, hogy ha a tető szarufái közé beteszem a 14cm es üveg gyapotot , akkor ha majd fűtésre kerül a sor , a szigetelés és a trapézlemez között vízlecsapódás jöhet létre, ez elég nagy probléma lenne. A szigetelésen lesz még hőtükör fólia és gipszkarton, de ez nem valószínű, hogy megakadályozná a páralecsapódást. így utólag , hogyan lehetne megoldani ezt a problémát?


A pontos idő 07:08 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum