![]() |
|
|
#1 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 4
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
Alaprajz szerkesztéséhez keresek egyszerű ingyenes CAD programot. Már régen nem rajzoltam, mivel az egyetem befejeztével nem ezt a pályát folytattam, viszont most egy kisebb házat szeretnénk építeni feleségemmel és magam szeretném tervezni ezt.
Kérem ajánljatok nekem való programot! Segítségetek előre köszönöm. Zoli |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Építész
|
mielőtt belevágsz, javaslom olvas át a Zotya által indított témát: http://epitkezes.forum.hu/tervezes/3...ght=tervez%E9s
Ingyenes CAD-et nem tudok, de olcsónak valahol már valahol ajánlottam: MyHOUSE otthontervez? szoftver - DesignSoft Kft. Ez egy profi szoftver lebutított változata
|
| Hálásak a hozzászólás írójának: | kingdom5 (2011-06-08) |
|
|
#4 (permalink) |
|
Új tag
![]() |
Köszönöm a válaszaitok.
Google Sketch Up-ot már próbáltam, de eléggé nehezen jövök bele, viszont a MyHouse igen igéretes. Mit szóltok a progeCAD SMART-hoz? Próbáltátok? Ma találtam és elég kellemesnek tűnik ahogy a CAD-et idézi teljesen működésével és kinézetével. További szép napot. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Új tag
![]() |
Jaj, elfelejtettem linket dobni hozzá. Erről van szó: downloads.hu - Letöltés: progeCAD SMART (freeware)
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Építész
|
Első ránézésre az lesz a gond, hogy nem tűnik építészeti szoftvernek. Ha megnézed, az Autocad is egy szoftver család, aminek csak az egyik ága az építészeti. Lényegében egy alap szoftver van a különböző szakmáknak megfelelő szolgáltatásokkal, képességekkel felöltöztetve. Ha nem építész szoftverrel futsz neki a feladatnak, akkor nagy szenvedés lesz belőle.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Tag
Hely: Budapest és Zala megye
Összes hozzászólás: 84
Kiosztott köszönetek: 12
Begyũjtött 11 köszönetet 10 hozzászólással
![]() ![]() |
Szia Zoli!
Esetleg próbáld ki az Archicad ingyenes Demó változatát. Ha jól tudom akkor menteni tudsz, csak nyomtatni nem, illetve keresztbe rátesz egy Demó feliratot. István már belinkelt egy cikkemet a tervezéssel kapcsolatosan, úgy hogy a vázlattervek elkészültével azért majd az építész kolléga tanácsait, javaslatait mindenképp érdemes megfogadni. További sok sikert. Üdv:Zoli
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Új tag
![]() |
Köszönöm a sok tanácsot, segítséget. Mindenképp segítségül hívom majd építész barátom a hibák korrigálásához, csak először magam szeretném az ötleteimet tervbe vinni.
Zoli |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Építész
|
Azt azért halkan megjegyzem, hogy egy konstruktív közös munkával sokkal jobb eredmény érthető elé, mint valami készterméknek a korrigálásával
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Szakember
|
Engedélyeztetés és faanyagvédelem:
13 éve felújítottak egy budai villaépületet, a felújítás a tetőcserép és cseréptartólécet foglalja magába, meg a belső munkákat,márvány burkolat, stb. A tetőtér be van építve, többszintes, 3 szintes a tetőtér. Most a Padlás egy részét vizsgáltam, 3 kis padlásteret, a beépítés melletti részeket, sok bogár volt, egy sarok majd beomlott.Aztán elkezdtünk a lakásban egy látszó főszaruállást vizsgálni és majd bedölt a ferdetám, mert átrágták a bogarak.KÍVÜLRŐL van valami kutyaablakszerű a főszaruállásoknál, onnan láthatóvá vált, hogy a csomópont gombás, bogaras, a Szentlélek tartja.Ezek után a megoldás megszületett :jön az ács és kicserélgeti apránként a tartószewrkezet 1-1 feltárt csomópontját.Engem megint kihagytak volna, majd lignotollal kezelik a fát....... hát nem tanulunk semmiből???
A könnyező házigomba, a lakóépületek legveszélyesebb károsítója!! Az Építkezés Fórum Igazságügyi faanyagvédelmi szakértője: Holyop Zsuzsa, 06-70-366-60-18 faanyagvédelmi szakértés, kivitelezés, szaktanácsadás |
|
|
|
![]() |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|