Építkezés Fórum  

Vissza   Építkezés Fórum > Építkezés előtt > Tervezés

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2010-11-17, 05:45   #11 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
MrMiMe Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Látványterv készítés

Először is köszönöm a sok választ.
Másodsorban pedig, Igazából nem tudom hogy a látványtervezés melyik részénél tudok majd befutni, mert az egyszerűbb családi házak terveit már most is megértem, azt viszont nem tudom hogy egy bonyolultabb szerkezetű házét megértem-e. Arra voltam kíváncsi lényegében, hogy milyen iskolai végzettség kell a szakma elsajátításához, mert jövő nyáron már szeretnék ezzel foglalkozni mindenképpen, még ha gyakornoki állásban is. Az ArchiCAD-et nem én választottam hanem az iskola, úgyhogy nem volt más választásom, de azt hiszem, hogy tudok ebből is profitálni, ha kiegészítem más programokkal is, legalábbis bízom benne. A művészi tehetség az pedig nekem is egyértelmű volt.
MrMiMe nem elérhető  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usShare on Facebook
Válaszol idézettel
Régi 2010-11-23, 11:58   #12 (permalink)
Új tag

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 6
Kiosztott köszönetek: 4
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
myhouse Van már jó hozzászólása

Kissé megkésve szólok hozzá a témához, bocs. Ahhoz hogy belekóstoljunk a látványterv készítés szépségeibe elegendő a myHouse program. Majdnem mindent ki lehet vele ügyeskedni, de azért ha komolyabb épületet kell tervezni, teljes részletességgel, akkor persze nem, akkor ennek a professzionális változatát az ARCAD-t lehet használni, például. Mind2 az ára miatt nagyon kedvező, ugyanakkor tudásukkal megközelítik, és sok területen felül is múlják a drágább rendszereket.
Magához a látványtervezéshez játék vagy munka szintjén nem kell semmi, csak jó ízlés, szerintem. Alaprajzok alapján készíteni látványterveket könnyen megtanulható szakma, és ha már volt dolgod tervezőrendszerrel, akkor értelmezni tudod az alaprajzok 2D és 3D-re vonatkozó tartalmát, és meg lehet valósítani a tervezőrendszerekkel.
A myHouse-ban 2D-ben kell megrajzolni az alaprajzot 3D tartalommal, mint a többi tervezőrendszernél, és automatikusan felépül a bevitt adatok alapján a 3D, lehet játszani a színekkel, mintázatokkal, stb. Látványtervkészítéshez szükséges sugárkövető modullal rendelkezik, mint nagy testvére, az ARCAD is, még filmkészítés is van benne.
myhouse nem elérhető  
Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
sbs (2010-11-23)
Régi 2010-11-23, 14:16   #13 (permalink)
Szakember

Gábor avatarja

Hely: Nyíregyháza
Összes hozzászólás: 784
Kiosztott köszönetek: 29
Begyũjtött 64 köszönetet 61 hozzászólással
Gábor Igen közkedvelt márGábor Igen közkedvelt márGábor Igen közkedvelt márGábor Igen közkedvelt márGábor Igen közkedvelt márGábor Igen közkedvelt már
Üzenetküldés MSN-en keresztül Gábor részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül Gábor részére

A myHouse-t nézve ez testvére az Arcadnak. Bevallom az őszintét, hogy a honlapon nézve elég gyér a grafika, szerintem ha nagyobb hangsúlyt fektetnétek bele, lehet több lenne az érdeklődő!

Sajnos most nincs nálam, de múltkor kaptam egy igen jó minőségű látványtervet. Ha elküldeném nektek tudnátok segíteni, hogy milyen programmal állították elő?
Gábor nem elérhető  
Válaszol idézettel
myhouse (2010-11-24)
Régi 2010-11-23, 14:42   #14 (permalink)
Építész

istvan62 avatarja

Összes hozzászólás: 1.247
Begyũjtött 226 köszönetet 213 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére

Csak részben tudok segíteni. Az nagy valószínűséggel meg tudom mondani ha az Arcad-dal készítették.
Válaszol idézettel
Régi 2011-03-18, 08:15   #15 (permalink)
Építész

istvan62 avatarja

Összes hozzászólás: 1.247
Begyũjtött 226 köszönetet 213 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére

Egy egyszerű online lehetőség amatőröknek: Online építő - Háztervező - Online látványtervezés - Építés.hu
Az épület formáját nem lehet tervezni, de az oldalról kiválasztott formát néhány gyártó termékeivel lehet színezni, burkolni.
Válaszol idézettel
papesz28 (2011-03-18)
Régi 2011-10-19, 15:40   #16 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
svan Van már jó hozzászólása

Mi többnyire Cinema4D és 3dsMax programokat használunk az építészeti vizualizációs munkáinkhoz. 3ds Maxel készítettük a Minimal Loft Látványtervünket is, melynek fázisairól egy 'így készült' is felkerült az oldalunkra. Remélem lesz aki számára hasznos információkkal tudtunk szolgálni a készítés menetének bemutatásával.
svan nem elérhető  
Válaszol idézettel
sbs (2011-10-20)
Régi 2011-10-20, 13:54   #17 (permalink)
sbs
Tereprendező

sbs avatarja

Hely: Tárnok Város
Összes hozzászólás: 1.144
Kiosztott köszönetek: 299
Begyũjtött 108 köszönetet 98 hozzászólással
sbs Nagy szimpátiának örvendsbs Nagy szimpátiának örvendsbs Nagy szimpátiának örvendsbs Nagy szimpátiának örvendsbs Nagy szimpátiának örvendsbs Nagy szimpátiának örvendsbs Nagy szimpátiának örvendsbs Nagy szimpátiának örvend
Üzenetküldés Skype™-on keresztül sbs részére

Azonnal meg is köszöntem svan-nak hogy ezt megosztotta velünk. Nagyon látványos az oldal, és az igy készült rész is rendkívül érdekes. Csak egy kép az oldaról:

Hmmm... és ha mindezt egy IPAD-on nyomtaják majd a tisztelt tervező urak és egy mini projectort használva a leendő telken vetítenek majd a leendő vevőknek:

na az szép lesz ....
Válaszol idézettel
Régi 2012-05-15, 13:31   #18 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Brother Van már jó hozzászólása

Üdv mindenkinek ! Én magam 5 évig dolgoztam egy belsőépítész cégnél.Mi AutoCAD programot használtunk a gyártáshoz szükséges tervek elkészítéséhez, amit 3DS max programmal alakítottunk látványtervé.Nem egyszerű, de látványos eredményt lehet elérni.
Brother nem elérhető  
Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
3ds max, autocad, látványterv, tervezés

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhatsz létre
Válaszokat nem küldhetsz
Fájlokat nem csatolhatsz
A hozzászólásaidat nem módosíthatod

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 03:50 , a GMT +1 időzóna szerint.