![]() |
|
|
#11 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
Először is köszönöm a sok választ.
Másodsorban pedig, Igazából nem tudom hogy a látványtervezés melyik részénél tudok majd befutni, mert az egyszerűbb családi házak terveit már most is megértem, azt viszont nem tudom hogy egy bonyolultabb szerkezetű házét megértem-e. Arra voltam kíváncsi lényegében, hogy milyen iskolai végzettség kell a szakma elsajátításához, mert jövő nyáron már szeretnék ezzel foglalkozni mindenképpen, még ha gyakornoki állásban is. Az ArchiCAD-et nem én választottam hanem az iskola, úgyhogy nem volt más választásom, de azt hiszem, hogy tudok ebből is profitálni, ha kiegészítem más programokkal is, legalábbis bízom benne. A művészi tehetség az pedig nekem is egyértelmű volt .
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 6
Kiosztott köszönetek: 4
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
![]() |
Kissé megkésve szólok hozzá a témához, bocs. Ahhoz hogy belekóstoljunk a látványterv készítés szépségeibe elegendő a myHouse program. Majdnem mindent ki lehet vele ügyeskedni, de azért ha komolyabb épületet kell tervezni, teljes részletességgel, akkor persze nem, akkor ennek a professzionális változatát az ARCAD-t lehet használni, például. Mind2 az ára miatt nagyon kedvező, ugyanakkor tudásukkal megközelítik, és sok területen felül is múlják a drágább rendszereket.
Magához a látványtervezéshez játék vagy munka szintjén nem kell semmi, csak jó ízlés, szerintem. Alaprajzok alapján készíteni látványterveket könnyen megtanulható szakma, és ha már volt dolgod tervezőrendszerrel, akkor értelmezni tudod az alaprajzok 2D és 3D-re vonatkozó tartalmát, és meg lehet valósítani a tervezőrendszerekkel. A myHouse-ban 2D-ben kell megrajzolni az alaprajzot 3D tartalommal, mint a többi tervezőrendszernél, és automatikusan felépül a bevitt adatok alapján a 3D, lehet játszani a színekkel, mintázatokkal, stb. Látványtervkészítéshez szükséges sugárkövető modullal rendelkezik, mint nagy testvére, az ARCAD is, még filmkészítés is van benne. |
|
|
|
| Hálásak a hozzászólás írójának: | sbs (2010-11-23) |
|
|
#13 (permalink) |
|
Szakember
|
A myHouse-t nézve ez testvére az Arcadnak. Bevallom az őszintét, hogy a honlapon nézve elég gyér a grafika, szerintem ha nagyobb hangsúlyt fektetnétek bele, lehet több lenne az érdeklődő!
Sajnos most nincs nálam, de múltkor kaptam egy igen jó minőségű látványtervet. Ha elküldeném nektek tudnátok segíteni, hogy milyen programmal állították elő? |
|
|
|
| Hálásak a hozzászólás írójának: | myhouse (2010-11-24) |
|
|
#14 (permalink) |
|
Építész
|
Csak részben tudok segíteni. Az nagy valószínűséggel meg tudom mondani ha az Arcad-dal készítették.
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Építész
|
Egy egyszerű online lehetőség amatőröknek: Online építő - Háztervező - Online látványtervezés - Építés.hu
Az épület formáját nem lehet tervezni, de az oldalról kiválasztott formát néhány gyártó termékeivel lehet színezni, burkolni.
|
| Hálásak a hozzászólás írójának: | papesz28 (2011-03-18) |
|
|
#16 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
![]() |
Mi többnyire Cinema4D és 3dsMax programokat használunk az építészeti vizualizációs munkáinkhoz. 3ds Maxel készítettük a Minimal Loft Látványtervünket is, melynek fázisairól egy 'így készült' is felkerült az oldalunkra. Remélem lesz aki számára hasznos információkkal tudtunk szolgálni a készítés menetének bemutatásával.
|
|
|
|
| Hálásak a hozzászólás írójának: | sbs (2011-10-20) |
|
|
#17 (permalink) |
|
Tereprendező
|
Azonnal meg is köszöntem svan-nak hogy ezt megosztotta velünk. Nagyon látványos az oldal, és az igy készült rész is rendkívül érdekes. Csak egy kép az oldaról:
![]() Hmmm... és ha mindezt egy IPAD-on nyomtaják majd a tisztelt tervező urak és egy mini projectort használva a leendő telken vetítenek majd a leendő vevőknek: na az szép lesz ....
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
Üdv mindenkinek ! Én magam 5 évig dolgoztam egy belsőépítész cégnél.Mi AutoCAD programot használtunk a gyártáshoz szükséges tervek elkészítéséhez, amit 3DS max programmal alakítottunk látványtervé.Nem egyszerű, de látványos eredményt lehet elérni.
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| 3ds max, autocad, látványterv, tervezés |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|