Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Tervezés (http://epitkezes.forum.hu/tervezes/)
-   -   szintterület sűrűség számitás (http://epitkezes.forum.hu/tervezes/1294-szintterulet-suruseg-szamitas.html)

zoli321 2014-08-13 23:24

szintterület sűrűség számitás
 
Csatolások: 1
Üdvözlet mindenkinek!

Szeretném tudni, hogy hogyan számolandó a szintterületi sűrűség az OTÉK szerint az alábbi épület esetében. Az épület két szintes, lapostetős, a második szint hasznos alapterülete kisebb, mint a földszinté. Az földszint tetejének egy részén terasz van, amire a második szintről lehet kijutni. Bele kell számolni a tetőterasz területét a szintterületbe? Csatoltam egy ábrát az épületről a könnyebb érthetőség érdekében.



Köszönettel:
Zoli

istvan62 2014-08-15 16:47

re: szintterület sűrűség számitás
 
Az OTÉK fogalommeghatározása szerint: Szintterület: az összes építményszint bruttó alapterülete.
Emellett a 7§ (6) külön kiemeli, hogy A szintterület számítása során a bruttó alapterületbe nem kell beszámítani az erkély, a függőfolyosó, a tornác, a fedetlen terasz és udvar, a közterülethez csatlakozó árkád bruttó alapterületét.
Szóval a lényeg, hogy nem számít bele

zoli321 2014-08-16 18:18

re: szintterület sűrűség számitás
 
Köszönöm a gyors választ. Rájöttem, hogy a probléma abból adódott, hogy a helyi épitési hatóság még mindig a 2012-es OTÉK-t használta. Ritkaság, de úgy néz ki, hogy az új OTÉK engedékenyebb ilyen szempontból. A 2012-es OTÉK még az alábbiak szerint számolt:


90. Szintterület: az építményszint (vakolt, burkolt) épületszerkezetei által elfoglalt területtel növelt alapterülete (bruttó építményszint terület), amelybe nem kell beszámítani a földszinti fedetlen terasz alapterületét.
91. Szintterület-sűrűség: a beépítésre szánt terület egyes területfelhasználási egységein elhelyezhető épületek összes szintterületének és a területfelhasználási egység területének viszonyszáma.

istvan62 2014-08-16 20:56

re: szintterület sűrűség számitás
 
Ez igazából nem változás, mert az építményszint (vakolt, burkolt) épületszerkezetei által elfoglalt területtel növelt alapterülete fedetlen terasz esetén a terasz nélküli rész, mivel a terasz körül nincs épületszerkezet, és a hasznos alapterületbe sem számított bele. Tapasztalatom szerint a hatóságok is így értelmezték


A pontos idő 10:25 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum