![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#11 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 17
Kiosztott köszönetek: 4
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
A födém rétegrendje alulról felfelé a következő:
gerenda,deszka borítás,fólia,üveggyapot A jelenlegi 20 cm-es gyapot szigetelés sok helyen le van taposva ezért terítenék rá még 10 cm-t. Ha a páralecsapódást el lehet kerülni vastagabb szigetelés terítésével akkor inkább leterítek 2x10 cm gyapotot plusszba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 (permalink) |
Építész
|
![]()
20 cm hőszigetelésnek már pára lecsapódás szempontjából bőven elégnek kell lennie, bár még 30 cm üveggyapot paplan is összetaposva csak 4-5 cm, és akkor nincs hatása. A lényeg, hogy úgy alakítsd ki, hogy meg is maradjon, ne roskadjon - ebben segíthet a kőzetgyapot LEMEZ, feltéve ha nem sűrűn taposod
![]() |
#13 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 17
Kiosztott köszönetek: 4
![]() |
![]()
Köszönöm a választ! Akkor kőzetgyapotot fogok használni. Igaz hogy drágább,de nem akarok azon idegeskedni, hogy mikor kezd el penészedni a födém.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 3
Kiosztott köszönetek: 1
![]() |
![]()
Az 50-es években épült a házunk. A padlástér nagyobb része betonfödém, salak és agyag. Egy részén viszont agyag nincs és később bővitett helyiség stukatúros. A cserepek alatt nincs fólia. A padlásteret szeretném szigetelni kőzetgyapottal. A kérdésem a következő: Ebben az esetben szükséges-e párazáró és páraáteresztő fólia használata. Amennyiben szükséges, mi a sorrend és indokolt-e a két fólia használata minden helyiségnél (itt gondolok elsősorban a stukatúros részre). A padlástéren a közlekedés megoldására lépésálló lapok lerakását terveztem. Elég sok véleményt olvastam már erről, de konkrétan erről még semmit nem találtam. Lehetséges, hogy ebben az esetben nem is kell párazáró fólia? Lehet, hogy ezt csak a födém - tetőcserép - alatti résznél kellene. Ugyanis ilyen jellegű szigetelést nem tervezek. Előre is köszönöm válaszukat. Amennyiben nem jó oldalra írtam a kérdésem, kérem jelezzenek hol találom a megfelelő helyet. Köszönöm.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
![]() |
![]()
Tisztelt Tagok!
Szeretném kérni a véleményeteket, tanácsotokat, egy kb. 30 év épült családi ház padlásfödém szigetelésével kapcsolatban. Nyáron nagyon meleg volt, gondolom télen, meg fűthetek rendesen. A födém 26 cm vastag, rétegrend, alsó vakolat gerendák közötti béléstestek, melyek anyaga a téglával megegyező, tetején beton záró réteg. Szeretnék közlekedő utakat kialakítani, valamint ruhászákokat és könnyebb dobozokat tárolni, a padlástérben. Tudom, a legjobb megoldás az lenne, ha valamilyen padozatot készítenék, és a köztes részt szigetelném ki. De nem szeretnék padozatot. Mindenképpen olyan kvázi mobil megoldásban gondolkodom, mely a későbbiekben visszabontható, ha a tetőszerkezet felújítására kerül majd sor. Megoldható-e az, hogy valamilyen mérsékelten lépésálló szigetelést teszek le, és a közlekedő utakon OSB lapokat fektetek rá? Mit javasoltok milyen vastag legyen a szigetelés? Milyen szigetelő anyagot válasszak? Kell-e rétegrendben fólia, párazárás, illetve hővisszaverő, a szigetelés fölé? A felületem amit szigetelni kell, ~90 m2, néhol a tetőszerkezet támasztó gerendáival bonyolítva. Segtíséteketek, tanácsaitokat előre is köszönöm! Üdvözlettel. |
![]() |
![]() |
![]() |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|