![]() |
|
|
#2 (permalink) |
|
Építész
|
Nem tudok ilyen szabályról. Csak a csapadék kérdését kell rendezni. Vagy egy peremmel (akár egy bádog állókorc) le kell zárni a kifolyás útját, vagy a vízelvezetését kell biztosítani csatorna, vagy egyéb módon.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Új tag
|
A kérdés azért merült fel bennem, mert a suliban most egy háromemeletes irodaépület acélszerkezetét kéne megtervezzem. Lapos tetőt használunk, de mi kellett eldöntsük, hogy akarunk-e peremet neki, vagy inkább nem - az egyszerűség kedvéért. Én mindenképp szeretnék peremet, mert ha alkalmam nyílik majd valódi épületet tervezni, akkor nem hagynék lapos tetőt perem nélkül. Amúgy itt Romániában tudtommal van egy olyan szabály, hogy ki kell számolni a tető lejtésének megfelelően a maximális magasságot, és a lényeg, hogy a perem legalább 20 centivel magasabb legyen.
De volna még kérdésem a témában. A hó és szél szempontjából nyilvánvaló, hogy figyelembe kell vennem a peremet, viszont nem tudom, hogy vajon SAP-ban hogyan modellezzem... |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Tereprendező
|
Hát erre az SAP modellezésre nincs lövésem, de mint kreatív, én arra is gondolnék egy lapostetőnél, hogy milyen lehetőségek vannak egy gyeptéglázása és egy nyári kiülőre, ezzel aztán megoldódik a perem kérdés, mert biztosan terveznék... sőt egy korlát is elférne ezek után azon a tetőn...
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| lapos tető, lapostető, peremmagasság |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|