![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#1 (permalink) |
Új tag
|
![]()
Sziasztok,
A passzívház elég felkapott téma, mindenki beszél róla, ugyanakkor alig találni Magyarország területén valódi passzívházat. Ennek a fő oka szerintem az, hogy relatív nagy beruházást igényel, de már a telekvásárlásnál körültekintően kell eljárni, stb. Mi szeretnénk a köztudatba juttatni a hibridház fogalmát. Gyakorlatilag arról van szó, hogy a hibridház előnyeit a hagyományos építkezési technikákkal ötvözzük. Nyilván az eredmény nem lesz passzívház a szó soros értelmében, de sokkal költséghatékonyabb. A+ energiabesorolású ház lesz tulajdonképpen. Szerintem az így készülő ház nagyon kis energiaigényű ház egy valós alternatívája a passzívháznak, ezért is érdemli meg a saját elnevezést, vagyis hogy „hibridház”. Ez a téma azért született, mert ma készült el a témába vágó Passzívház és hibridház siteunk (passzivhaz.co a hivatalos url, de a hibridhazak.hu is ide irányít). Ezzel a sitettal kapcsolatban minden véleményt nagyon szívesen látunk. A tartalmak és szövegek még nem véglegesek, viszont a designt nyugodt szívvel lehet véleményezni. Köszönjük előre is. |
![]() |
![]() |
Hálásak a hozzászólás írójának: | sbs (2012-04-18) |
![]() |
#2 (permalink) |
Könyörtelen tereprendező :-)
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ez a HIBRIDHÁZ fogalom még nekem is új. Valóban nem sok passzívház van amely a szó szoros értelmében is megfelel a követelményeknek. Ez onnan is látható, hogy minden egyes új passzívház átadásakor hangos újjongás hallatszik :-)
Inkább elérhető irányvonal a "passzív-szerű" vagy az "erősen energiatakaréskos" építési stílus, amivel nagyon sok jövőbeli költséget lehet valóban megspórolni. Ilyen terület a nyílászáró is. Nagyon kevés olyan nyílászáró van amely kimeríti a valódi passzívház ablak fogalmát.
Hálásak a hozzászólás írójának: | WSzP (2012-04-18) |
![]() |
#3 (permalink) | |
Új tag
|
![]() Idézet:
Autóknál a Hibrid meghajtást például mindenki érti (ami a Priusban is van), vagyis van elektromotor is, meg robbanómotor is, azért mégiscsak keveset fogyaszt és nem is szennyez annyira, de mégsem teljesen elektromos autó. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 (permalink) |
![]()
Én már kezdek megvilágosodni. Hiszen ha felteszek egy Napkollektort, máris Hibridházam lesz. Amíg süt a nap addig onnan lesz melegvizem, utána meg marad a gáz. De ezzel is spóroltam nem keveset.
![]() Nos kinek mi a véleménye a Hibridházról? Vagy gondolata?
![]() |
#5 (permalink) |
Szakember
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 316
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 46 köszönetet 42 hozzászólással
![]() ![]() ![]() |
![]()
Most kaptam egy adatot az egyik házról nem passzív, de masszív. Egy éve lakják ketten, a ház 120 m2 tisztességesen hőszigetelve, az éves fűtési és melegvíz költségük 72 ezer Ft volt.
Azért ez irigylésre méltó. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 (permalink) |
![]()
Na az már baráti! 6e Ft/ hó átlakban nem semmi. Mit lehet erről a házról tudni csak úgy nagyvonalakban?
![]() |
#7 (permalink) |
Szakember
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 316
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 46 köszönetet 42 hozzászólással
![]() ![]() ![]() |
![]()
Valami előregyártott szerkezetből készült egyszintes ház. A tetőre még a szerkezeten felül is tettek szigetelést is. Ablakok jó minőségű 3 rétegűek.
Fűtés levegős hőszivattyúval, GEO tarifával, csak padlófűtés van a házban. Szellőzés hővisszanyerős. Kollektor tervezve lett, de a tulaj ilyen üzemeltetési árak mellett elvetette. :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
Címkék |
energia takarékosság, hibridház, passzivház |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|