![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#1 (permalink) |
Könyörtelen tereprendező :-)
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Szándékosan nem passzívházról szeretnék beszélni, lesz itt fűtés meg minden. Szóval igy vasárnap délután azon kezdtem el merengeni, miből építenék házat (nem passzívházat) és mit tennék még bele, ha mindenből a mai leg- energiatakarékosabbat szeretném beépíteni. (pénz nem számít most....
![]() - Falazat: Porotherm HS (44-es) - Hőszigetelő vakolat: Dryvit - Műanyag ablak: Fenstherm Prémium, vagy Fa ablak: Hofstadter Prémium IV78 - Kémény: Schiedel Absolute - Tető Bramac + Bramac Solar Naptető - Fűtés: Bosch Kondenzációs Kazán Elsőre ezeket szedtem össze. Nos, hogyan képzeled el a TE energiatakarékos házadat? Mi az amit még belevennél (viz megtakarítás, biókandalló, stb) hogy elmondhasd magadról, jó helyre tetted a pénzed, mert maximálisan takarékoskodsz az energiával és igy véded a környezetet is!Engedd most el a fantáziád és ne azt nézd mire nincs pénzed, hanem azt hogy mi az amit megvennél ha lenne ....
![]() |
#3 (permalink) |
Építész
|
![]()
Jó dolog álmodozni!
A falazattal én maradnék a Porotherm 30-nál (max 38) Homlokzati hőszigetelés: kőzetgyapot (létezik már a Dryvit-nál is) Ablakok: fa, háromrétegű üvegezés Tetőfedés: Creaton kerámia cserép Gépészeti rendszerekben hővisszanyerés A homlokzaton a védett felületeken sok fa, egyéb helyeken nyerstégla díszítés. A kiselemes szolár tetőfedésben egyenlőre nem bízom, az elemenként összekötött elektromos hálózat élettartama nem tudom mennyire összemérhető a cserépével. Inkább napelem, pl a Roto-nál láttam olyat ami a tetősík ablakhoz hasonlóan a felületbe épített. És természetesen napelem.
Hálásak a hozzászólás írójának: | sbs (2011-01-31) |
![]() |
#4 (permalink) |
![]()
A minap hallottam az energiatakarékos csapokról. Hamarosan utána nézek, de addíg is:
- energiatakarékos csap - energiatakarékos wc tartály (ez a 2 nyomógombos) - A energiaosztályú (és sok plusz mellé) hűtőszekrény, mosógép, mosogatógép.(bár ez nem építőanyag...) - LED izzók minden lámpába Ezekkel még kiegészíteném az inditó bejegyzésem.
![]() |
#5 (permalink) |
Bölcs
|
![]()
Én évek óta járok Újpestre az Ufo kongresszusra, ahol a szabadenergiás kisérleteiket mutatják be olyan kutatók, akiket az Akadémia száműzött.
Csefkó Pali barátom kitalált olyan cserepeket amik napenergiát hasznosítanak, és még sok mást is. 2011.március 5-én az Újpesti Művházban 9-18 óra között kerül megrendezésre, és a kutatók akkor és ott számolnak be a fejlesztésekről.
A könnyező házigomba, a lakóépületek legveszélyesebb károsítója!! Az Építkezés Fórum Igazságügyi faanyagvédelmi szakértője: Holyop Zsuzsa, 06-70-366-60-18 faanyagvédelmi szakértés, kivitelezés, szaktanácsadás |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 (permalink) | |
Építész
|
![]() Idézet:
A födém monolit vasbeton Az ablakokon szúnyoghálós rejtett tokos redőny Inteligens épület vezérlés
![]() |
![]() |
#7 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 6
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Sziasztok,
Én most benne vagyok egy ilyen építkezésben, elég agyonszigetelt épület, 3 rétegű üvegezéssel. alul 20cm lépésálló tetőtérben 30cm RockWood-ot tervezek hővisszanyerő szellőztető és egy levegő-levegő hőszivattyú HMV-hez nyáron napkollektor, télen még nem tudom mi, de a tetőre szeretnék valami elérhető árú napelem rendszert ami visszatermelős Természetesen a munka nagy részét és minden nemű segédmunkát én csinálok, villamos dolgokhoz van tehetségem és egy diplomám is, bár már a lapátolástól fáj a kezem ![]() Mindent közelről szeretnék megvásárolni, kivéve amit Hollandiából jóval olcsóbban be lehet szerezni.... Valószínűleg folyamatosan lesznek kérdéseim majd itt a kivitelezést illetően ![]() Péter |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 (permalink) | |
Új tag
Hely: Szeged
Összes hozzászólás: 8
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
![]() |
![]() Idézet:
Nézzél szét ezen a weboldalon. A plusz épületek | Ha tudok szívesen segítek. |
|
![]() |
![]() |
Hálásak a hozzászólás írójának: | sbs (2012-04-24) |
![]() |
#9 (permalink) |
![]()
Szia,
Ez egy nagyon jól és közérthetően felépített weboldal, nekem kifejezetten tetszik, gratulálok hozzá. Itt is írhatsz erről bővebbet nyugodtan :-)
![]() |
#10 (permalink) |
Tag
Hely: Leányvár (Komárom-Esztergom megye)
Összes hozzászólás: 37
Kiosztott köszönetek: 3
Begyũjtött 8 köszönetet 7 hozzászólással
![]() ![]() ![]() |
![]()
Szia Volks,
hasznos a weboldal, köszönjük! Te üzemelteted? Ha igen, merre vállaltok kivitelezéseket? Üdv |
![]() |
![]() |
![]() |
Címkék |
ablak, bramac solar, energiatakarékosság, porotherm hs, schiedel absolute |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|