![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#1 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 7
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Helló mindenkinek !
10 ével ezelött készült akkori technikának megfelelt üvegezés volt, a 6.5cm vastag borovi fenyőböl készült ablak szárnyban....most ebbe az ablak keretbe került 2X4mm-es 2db lowe-e üveg-16mm aluminium táv tartóval...!és most jöttek a problémák hogy kint -X fok és az ablakok lakotérben lévö alsó viszintes részén kb 3-4 cm magasan szabályossan minden reggelre gyöngyözik az összes ablakon a víz.....ilyen a régi űvegeknél nem volt-(max 2-3 cm pára csík)...a lakásban 21-22 fok,pára tartalom 50-60% között van ...ami sztem ideálisnak mondható,kérdésem mit lehet tenni ezzel a problémával,fel vettem a kapcsolatot az űvegessel, a válasza az volt ilyennel még nem is találkozott......hát eddig én sem....szivessen várnék ötletet, tippet,javaslatot!! köszi.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 (permalink) |
Tereprendező
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.589
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Az történt, hogy az új ablaküveged jobban szigetel. Nem csak a hőt, hanem a párát is. Valamint az új üveg beépítésével megszüntetted a régi "hibáit" azaz azokat az apró réseket, amin a pára jó része is eddig eltávozott.
Többször beszéltünk már erről, akár a külső szigetelés felújításakor, akár a régi nyílászáró komplett cseréjénél, de véleményem szerint ez az üvegcsere is ebbe tartozik. Nem tudom neked segít-e, esetleg egy ablaknál érdemes kipróbálni az átszellőztetőt: http://epitkezes.forum.hu/nyilaszaro...eles-utan.html
![]() |
#3 (permalink) | |
Bölcs
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
![]() |
![]() Idézet:
"Az Otthon Melege" jelszóval, tegnap kaptam ajánlatot az üvegcserére, kb 23 m2 az üveg felület.Kb. 20 000eFt/m2-be kerülne. Megéri majd ez a csere, elfogadható ez az ár,megtérül ez valaha?Üvegcsere pályázattal NEM találkoztam sehol?Loggia beépítéssel, télikertesítéssel sem úgyszintén? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 (permalink) |
Bölcs
![]() |
![]()
Egy hőszigetelt üveg cseréjének mennyi lehet a munkadíja, ha 17db üveget cserélnek egyszerre?Az üveget az első-második szintre kell felhordani, és a zárólécet kissebre kell szabni hosszában.A régi üveg elszállítása is esedékes lehet.Az új üveget a gyártó helyszínre szállítja
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 (permalink) |
Bölcs
![]() |
![]()
Háromszor jobbak az új hőszigetelt üvegek,és 3 féle megoldás is lehetséges, sőt "melegperemes " távtartóval is készíthető.Pénztárca függvénye! Nem árt részletesen tájékozódni, több ajánlatot kérni, és összehasonlítani!
Távolsági buszon utazván az alsó fix hőszigetelt ablakok szárazzak voltak még, a felső tolóablakok izzadtak, és csepegett a víz. Ezek szimpla üvegek voltak. Nézzük meg majd hidegebb időkben, mit csinálnak? Tudni kell, hogy az én ablakaim 1980-ban készültek, és akkor ezt HŐszig ablaknak mondták!Megértek az üvegcserére! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 (permalink) |
Bölcs
![]() |
![]()
Már gyártják az új üvegeket,talán hétfőn a csere is megtörténik.Kb.: 16 eFt/m2 lett a Br.ár beépítve. Bevonatos, melegperemes üveg 18,3 m2. A lakás 100m2-es.Hogy ez sok, vagy kevés üvegfelület egy lakáson? Szerintem az átlagnál magasabb(több). Az eredményt kíváncsian várom.
Ez még NEM loggiabeépítés! Az lenne az igazi megoldás. Loggi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 (permalink) | |
Bölcs
![]() |
![]() Idézet:
Kiszedni a régi üveget tovább tart a kemény öreg gittből, mint az újat kiékelni beépíteni. Végül a 16 mm-es üveg helyére befért a 24 mm-es, a záróléc vágása nélkül is. éppen szintbe került a kerettel, így még festettlen csíkok sem maradtak!Három mester nem bírta befejezni egy nap alatt a cserét,korán sötétedett.Holnap folytatjuk az üveg cserét. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 (permalink) |
Bölcs
![]() |
![]()
Kedden befejeződtek az üvegcsere munkálatok nálam. Éppen a tél beállta előtt sikerült megoldani ezt a nehéz kérdést.Azóta kinnt mindig hidegebb van, és így nehéz a tapasztalataimról beszámolni is.
1.,A termosztát az emeleti szobában hamarabb kikapcsolt mint eddig , ezért a nappaliban az elzárt radiátort nyitni kellett a 20-21 fok eléréséhez. 2.,Lehet érezni a hő áramlását a lakásban, ami eddig ismeretlen volt.(meleg) 3., Nem kell beöltözni úgy, mint korábban. 4., Hogy 8- 9 m3/napi gáz 100m2-es lakáshoz sok-vagy kevés, döntse el az olvasó!Lesznek még hidegebb napok is, várjuk meg majd azt is még. Régen 500 m3 fogyasztás is volt 1 hónap alatt.Azóta történt már egy-két dolog. Oldalfalszigetelés,koszoruk szigetelése, kapualj menyezet szigetelése, stb.. A loggiák förmedvényes kinyúlása a közterület felé még nem szünt meg, sajnos! 5., A jövő nyári tapasztalataimról a gyártó cég várja a visszajelzésemet. 6., A régi üvegeket elszállították a mesterek. Olyan fehérek voltak egymásra pakolva a vízkőtől, mintha tejüveg lett volna.34 évesek voltak, megértek a cserére. |
![]() |
![]() |
Hálásak a hozzászólás írójának: | gita3 (2014-12-13) |
![]() |
#9 (permalink) |
Bölcs
![]() |
![]()
Az utóbbi 48 órában csökkent a gázfogyasztásom először az üvegcsere után, az előző időszakhoz képest!
Erre vártam napok óta, hogy mennyivel tud csökkenni!A külső lehülést, most enyhülés követte itt délen, minálunk.Hiába közeledik a Karácsony, az időjárás nem úgy alakul! Elmondhatom, hogy a 10-15 %-os megtakarítást az új melegperemes üvegcsere meghozta, tudja, és nincs páralecsapódás eddig. Várjuk meg a minuszokat, hogy majd mit csinál akkor? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 (permalink) |
Bölcs
![]() |
![]()
Megjelent a társasházak feújítási pályázat felhívása! Lehet tanulmányozni, számolgatni.Olvasatom szerint az üvegcserét nem támogatják???A loggia beépítést sem találtam, hiába olvastam végig a pályázati kiírást???51 %-os többség dönthet a ház sorsáról a társasházaknál, ha jól értelmezem a dolgot, de ebben azért nem vagyok egészen bizonyos!Minden esetre az 50% önrészt valahogy fedezni, a felvett hitelt meg valakinek fizetnie is kell majd! A támogatás összege is korlátozott, a megoldandó problémák meg nem lebecsülendők egyáltalán!Addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér!" A " osztályba kerülni a "C"- "D"-ből nem kis mutatvány!Nálunk 3 Mill.Ft is kevés lenne lakásonként a 100 m2 lakások felújításához.Örülök, hogy túl vagyok az üveg cserén, és érzem a hatását.Még a régi szobatermosztátot is kicseréltem, hogy egyenletesebb legyen a"MELEG " hőmérséklet az otthonomban!
A garázsfödém szigetelése a következő feladat nálam, ez eddig elmaradt. |
![]() |
![]() |
![]() |
Címkék |
ablakcsere, párás üveg, üvegcsere |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|