2011-09-19, 10:12 | #1 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 4
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
|
Erkélyajtó szerelése
Sziasztok!
A problémám a következő. Az egyik nap próbáltam kinyitni a műanyag erkélyajtómat, de csak nagy nehézségek árán sikerült. A gond az, hogy e közben egy nagyot kattant és azóta nem lehet becsukni. Ha mozgatom a kilincset, azon az oldalon szépen jár a zár, de a többi oldalon meg se moccannak a kis záró reteszek, ezért nem lehet becsukni az ajtót, feszül. Valószínűnek tartom, hogy valami eltörhetett benne. A kérdésem az lenne, hogy ez szerelő nélkül orvosolható-e? Eredetileg az ajtó nyitható, dönthető és mind a négy oldalán záródik. Próbáltam keresni egy olyan oldalt ahol leírják az esetleges javítás menetét, vagy rajzon illusztrálják, de nem találtam ilyet. Köszönöm az esetleges válaszokat, segítséget! |
2011-09-19, 11:10 | #2 (permalink) |
Könyörtelen tereprendező :-)
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
|
re: Erkélyajtó szerelése
Ha bukó nyíló az ajtó, akkor valószínűleg a hibás működés gátló retesze kattan be (jó hogy ez a hibás működésért lett kitalálva, mégis ez okozza néha a galibát)
Ez egy kb 2-3 cm- hosszú fémlemez és megismered ha nyitva van az ajtó, valószínűleg rossz pozícióban van és vissza kell kattintani. Apukáméknál pont ez volt a gond.
2011-09-19, 17:51 | #3 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 4
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
|
Köszönöm, de valószínűleg nem ez a probléma. Ha igen akkor azzal a retesszel, ami nem látható. Mivel nyitva az ajtó nem férek hozzá.
|
2011-09-22, 06:06 | #4 (permalink) |
Könyörtelen tereprendező :-)
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
|
Közben beszéltem egy nyílászáróssal, aki azt mondta, hogy ehhez nyílászárószerviz fog kelleni. Nem garanciális még az erkélyajtó? Valószínűleg a vasalat műszaki hibája okozza a problémádat.
Esetleg nézd meg minden csavar a helyén van-e a vasalatban. Kézzel sem tudod a zárótüskéket áttolni, hogy legalább be tudd csukni? Hmmm. esetleg nem résnyire van az erkélyajtó most nyitva? És se ki se be?
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|