![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#11 (permalink) |
Tereprendező
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.589
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Szia, azt nem tudom mennyire vállalnak ablakfelújítást, de az ablakszigetelést biztos megoldják. +36 70 280 5359. Viszugyel Zoltán barátom fogja felvenni aki sok éve ebben a szakmában van és szerintem mindent meg is tudnak csinálni neked. Ha pedig reménytelen lenne a helyzet komplett ablakcsere ajánlatot itt kérhetsz: nyilaszarocsere.hu
![]() |
#12 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 9
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
![]() |
![]()
Sziasztok!
Kapcsolt gerébtokos ablak felújítás témakörében kérdeznék. Sok helyen hirdetik az utólagos horony bemarásos szigetelést ennél a típusnál. Egyik cég a külső szárnyakba, másik cég a belső szárnyakba, még egy harmadik mindkét szárnyba beteszi ezt a tömítést. Tehát egyértelműen egységes állásponttal nem találkoztam. Általában a párásodási szempontokat említik, amit még el is hinnék, de elvben a párának egyformán kellene működnie... Találkoztam olyan verzióval is, ahol vizes helységben a belső szárnyba, egyéb lakótér esetén a külső szárnyba történt a beépítés. Akinek van tapasztalata a témában megosztaná velem? Melyik a jó megoldás? Nem szeretném szétrohasztani az ablakokat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 (permalink) |
Építész
|
![]()
Szia!
Személyes tapasztalatom nekem sincs a témában, viszont véleményem szerint egy réteg tömítése esetén az a jobb megoldás, ha a belső van tömítve. Ha csak a külső van tömítve, akkor a belső illesztési hézagon bejutó párát gyakorlatilag bezárjuk a két réteg közé, és jön a lecsapódás. Elképzelhetőnek tartom azt is, hogy mindkét réteget tömítik. A páratechnika alapszabálya, hogy a szerkezetben kifelé haladva nem szabad növelni a rétegek párafékezését.
Hálásak a hozzászólás írójának: | sz_peter (2012-07-30) |
![]() |
#14 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Sziasztok!
Sokat kerestem ablakfelújítás témakörben. Több helyről kaptam árajánlatot, végül sikerült döntenem kaptam több referenciát is. Nálam elkezdődött a felújítás ajánlani tudom :: roloexpressz.hu | Ablak felújítás :: János! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 (permalink) |
Új tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
![]() |
![]()
Hello!
Általános véleményként olvasom, hogy kapcsolt gerébtokos ablakszárnyakba nem jó termót tenni, mert terheli a szárnyat! Szeretném eloszlatni a kételyeket: Szakember csak akkor teszi be a termót, ha a szárny állapota és kersztmetszete megengedi: minimum 45x50 mm-es kell legyen a profil (egyébként ez a szabványméret)! Az üvegfalcot mélyíteni kell marással, minimum 15 mm-re, így a 3-8-3 osztatú termo szilikonágyban, pontos méretre gyártva (max. 2-2 mm-es hézag), kívülről szegezett lécezéssel, keretoldalon esőálló akrillal, üvegoldalon legalább Fischer-szilikonnal tömítve még javít is a szárnyon. Ha az állapota vagy vastagsága nem engedi ezt meg, akkor javasolt a csere, azonos üveg-beépítéssel. |
![]() |
![]() |
Hálásak a hozzászólás írójának: | sbs (2015-04-29) |
![]() |
#16 (permalink) |
Tereprendező
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.589
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ezek szerint ti megcsináltátok :-) Kérdésem, hogy megéri-e, gazdaságosabb-e egy új ablakra cserénél? Az általános vélemények gondolom azért is beszélnek ellen, mert a legtöbb ilyen típusú ablak már elég öreg.... szerkezetileg sem biztonságos. Viszont biztosan vannak kivételek.
![]() |
Címkék |
ablakcsere, nyílászáró felújítás, nyílászárócsere |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|