![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#1 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 4
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Sziasztok,
uj haz epitesenel most jutottam el az ablakvalasztasig, kb 35 m2 ablakfeluletrol lenne szo, sok a fix ablak, de van terasz ajto is. Ug mindnel 0,5 W/m2K, melegperemes. A Uf ertekeken tul a fenti harom tipus kozul melyikrol mi a velemenyetek? A kommerling tunik a legolcsobbnak, viszont ha jol latom a kozepso tomites nem D profil, csak egy gumilap. Ez mennyire jo megoldas? Mind a 3 tipust ajanljak a+ es passziv hazakba is. ajanlottak meg a veka 82-t, amely 7 kamraval probal hatni az erzelmekre, es allitolag tenyleg nagyon jo, az Uframe erteke szinten 1W/m2K korul van, ahogy irni szoktak... kiepitestol/tipustol fuggoen. Ha jol tudom a salamandert a huntherm gyartana, a veka-t a fenstherm, a kommerlinget nem arulta el eddig a kereskedo. Ezekrol a gyartokrol esetleg van valakinek velemenye/tapasztalata? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 (permalink) |
Új tag
![]() |
![]()
erdekes a veka oldalan levo U szamolo program, ha minden igaz az alphaline 90 es a softline 82 kozott egy 240x240 ablak eseten 0,5os uveggel csak 0.01 W/m2K az elteres (0,65 es 0,64) ez 5,76 m2-n 0.0576W/K, 30celsius homerseklet kulonbsegnel mindossze 1.728W elkonvektalt hoteljesitmeny. Mar csak azt kell valahogy megtippelnem, hogy valaha megterul-e a ketto kozti arkulonbseg.
VEKA AG>Für Architekten und Planer>Planungsunterstützung>U-Wert-Rechner |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 (permalink) |
Új tag
![]() |
![]()
illetve erdekes, hogy 0,5-os uvegre ketfele muszaki tartalmat kaptam:
4low-e-16m-4-16m-4low-e+arg, illetve 4-18m-4-18m-4low-e+arg melyiknek mi az elonye-hatranya, van kulonbseg a 16mm es 18mm tavtarto kozt? volt olyan kereskedo aki azt mondta, hogy 0,6-os uveg nem lehet meleg peremes, mert az a 0,5-os, a melegperem beleszamit Ug ertekbe? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 1
![]() |
![]()
Szia,
szerintem a 0,01-es U érték különbség annyira kicsi, hogy nem érdemes miatta többletkiadásba verni magad bár nem tudom mekkora összegről van szó. A középtömítés formája lényegtelen ha folytonos és neki zár a profilnak akkor ellátja a feladatát. Ennél jóval fontosabb a megfelelő beépítés. A beépített nyílászáró minősége 3 dologtól függ: profilrendszer és üveg, gyártás minősége, beépítés minősége. Ha valamelyik pont minősége nem megfelelő a beépített szerkezet minősége sem lesz az. Igen, a melegperem beleszámít az Ug értékbe. A két üveg rétegrend különböző de tudhat azonos U értéket. Az egyik gyártó az elérendő értéket egy második Low-E bevonattal érné el a másik pedig a légrés növelésével. A légrés mérete is befolyásolja az U értéket. Az iglo energy profilrendszert vagy az actual rendszereket nem ismered? Azok is jók. Üdv, István |
![]() |
![]() |
![]() |
Címkék |
ablak, kommerling, passzív, salamander, veka |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|