![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#1 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 7
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
A következő lenne a problémám: A tavaly megépült családi házunk kamrájába sajnos nem rakattunk ablakot, amit utólag nagyon megbántunk. Mivel sem a hűtőt sem más olyan dolgot nem tehetünk be a kamrába, ami szellőzést igényelne. Mennyire bonyolult egy utólagos ablak berakása ill. milyen költségekre lehet számítani? Vagy van egyszerübb és ugyanolyan jó mondja a kamra szellőztetésének?
Előre is köszönöm a hasznos tanácsokat! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 (permalink) |
Építész
|
![]()
Az utólagos nyílászáró beépítés szakemberek számára egyszerű, általános feladat, de a nem hozzáértő kivitelezés okozhat komoly problémákat.
A nyílás fölé áthidalót kell beépíteni, előtte a födémet alá kell dúcolni. A nyílás méretének, a terhelésnek, és a falvastagságnak megfelelő méretű áthidalókat kell választani. A munka építési engedély köteles! Kisebb szellőzést biztosít, de egyszerűbb egy, vagy két szellőző nyílás kialakítása. 15 cm átmérőjű cső a falban, és szabályozható szellőző ráccsal lezárni.
![]() |
#3 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 7
Kiosztott köszönetek: 0
![]() |
![]()
Köszönöm válaszát! Maradnék a nyílászáró beépítés mellett. Tudna nekem ajánlani egy megbízható szakembert, aki ezt a műveletet meg tudná csinálni?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 (permalink) |
Építész
|
![]()
Merre található kis hazánkban az épület?
![]() |
#6 (permalink) |
Építész
|
![]()
Én abban az irányban nem tudok, de mintha sbs-nek lenne kőműves kapcsolata, és ő azon a környéken található
![]() |
#8 (permalink) |
Bölcs
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
![]() |
![]()
Mit is értünk fokozott légzárású nyílászárón? A gázkészülékek felülvizsgálata kapcsán, ha gumit látnak az ablakon az már annak számít! Én legalább is így értelmezem. Ha utólag gumírozzák(ragasztják, bemarják) az eredeti állapotot megváltoztatták, akkor már a gázkészülék működtetése életveszélyes lehet, le kell szerelni!A konyhai elszívók is gondot okoznak! Készüljünk fel erre is!A MÜ nyílászárok ebbe beleesnek biztos.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 (permalink) |
Tereprendező
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.589
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Sajnos a kőműves akit ismerek az már külföldön dolgozik. Nyílászáró beépítő csapatot tudnék ajánlani: Ablakcsere, ajtócsere - Nyílászáró Centrum (itt olvasható mit csinálnak), ráadásul Ők közel is vannak Martonhoz, viszont ilyen komplett kőműves munkát szerintem nem vállalnak.
Persze egy ablakot nem pótolhat semmi, azonban a szellőztetésnek más formái is lehetnek. Gondolok pl. a kamra ajtóra alul-felül elhelyezett szellőztetőre, akár a belső válaszfalon létrehozni egy szellőzőt is. Nem tudom hol a kamra, de általában a konyha mellett, oda beépíthető egy üvegtégla méretű igényes szellőzőrács is akár. Sok olyan lakás van ahol nincs ablak a kamrában, én biztos nem vágnék lyukat a frissen készült házamra egy ablaknak. Viszont egy szellőztető rés biztos fúrható a külső falon is, ez megtoldva a kamra ajtó szellőztetésével már teljes megoldás lehet, és mindössze pár óra munka.
![]() |
#10 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 29
Kiosztott köszönetek: 12
![]() |
![]()
Nem biztos, hogy itt kellene kérdeznem, de hátha... nagyobb nyílászáró helyére kisebb beépíthető? Főleg engedélyezési szempontból (egy meglévő garázs ajtaját falaznám be és ablakosítanám, most még elvi szinten).
|
![]() |
![]() |
![]() |
Címkék |
ablak beépítés |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|