2010-05-31, 22:48 | #1 (permalink) |
Szakember
|
re: EbAladar
Hello! Örülök, hogy itt vagy a fórumban! Most egy személyes kérdésem van már így elsőnek is. Jelenleg akarok itthon csinálni egy kis műhelyt, de csak könnyűszerkezetesben gondolkodom. Bevallom, hogy nem az enyém, hanem egy ismerősöm dolgozna benne, de a műhelyt hivatalosan mi üzemelnénk. Rohadt olcsón van minden alkatrészünk (boltunk is van) és mellesleg a srácnak nincs munkája, avagy itt a kisvárosunkban szép esélyekkel biztos megtudna itt nálunk élni.
Ha jól tudom, a teljes épület engedélyeztetésére lenne egy kibúvó, de nem tudom, hogy hogyan. De ez csak könnyűszerkezetesre igaz. Tudom, hogy eddig szidtam a könnyűszerkezetest, de minden anyagom megvan itthon hozzá, ráadás nyárra már melózni is tudna a haverom. |
2010-05-31, 23:24 | #2 (permalink) | |
Új tag
|
re: EbAladar
Idézet:
|
|
2010-06-01, 08:57 | #4 (permalink) |
Új tag
|
re: Könnyűszerkezetes épületek
Itt a link a minisztériumi állásfoglaláshoz:
Elvileg így kell eljárni mind az államigazgatási hivataloknak, mind az építéshatóságoknak. hxxp://docs.google.com/fileview?id=0B_uD2tfJAdGPNjFjNzJhMGQtODAxZC00NWQ4L WE4YWYtMDY5ZGIyNmYzOTY2&hl=hu |
2010-12-03, 01:08 | #5 (permalink) |
Törzsvendég
Hely: Szigetszentmiklós
Összes hozzászólás: 66
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 12 köszönetet 10 hozzászólással
|
Hivatalosan nehéz és bizonytalan a házilagos kivitelezést keresztülvitetni úgy hogy abban kapjál ipar engedélyt.
|
2010-12-04, 20:17 | #6 (permalink) |
Törzsvendég
Hely: Szeged
Összes hozzászólás: 358
Kiosztott köszönetek: 33
Begyũjtött 19 köszönetet 17 hozzászólással
|
neharagudjatok de mi a jó 1 könyűszerkezetes épületben, érveljetek mondjátok miért jó (élettartam ami szerintem 1 ház alapköve, ezzel azt akarom mondani szerintem nem hoszú élettartamú 1 könyűszerkezetes ház)
|
2010-12-04, 21:36 | #7 (permalink) |
Építész
|
Valahol olvastam egy hyper nevű pasasról, aki keményen készül a fafödémre, talán konzultálj a témáról vele
2010-12-05, 11:43 | #8 (permalink) |
Könyörtelen tereprendező :-)
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
|
Szerintem hyper a fémvázas könnyűszerkezetes házakra gondol, amit aztán kívül belül burkolnak, a kettő réteg között hőszigeteléssel. Én lakóháznak nem választanám. Szerintem nem is olcsó mulatság....
2010-12-05, 14:38 | #9 (permalink) |
Építész
|
Fémvázas könnyűszerkezetet családi ház esetében végképp kényszer megoldásnak tekintem. Máshol esetleg elfogadható a homlokzat belső oldalán megjelenő fém tartószerkezet, de lakóépületnél általában megpróbálják eltüntetni a homlokzati fal vastagságában. Ebből pedig legtöbb esetben akkora hőhíd keletkezik, hogy hajaj. Nemrég átalakításnál, ahol tetőteret építettek a meglévő épületre, találkoztam egy ilyen kialakítással. Ott a tervező kolléga ráadásul esztétikai okokból az épület sarkánál elrejtette a falba az esővizet levezető ejtőcsövet. Természetesen a vastagsága miatt bevitte az acélszerkezet közötti hőszigetelő rétegbe, és a külső oldalon vette körbe a homlokzati dryvit. Említettem a tulajdonosnak, hogy olvadáskor itt közel 0°C hőmérsékletű víz fog, majdnem a belső falsíkon lefolyni. Tisztességes méretű gomba telepekre számítok.
2010-12-06, 20:48 | #10 (permalink) |
Szakember
|
Hehe hyper megkapta Én is csak vészmegoldásnak tartom egy barátomnak! Bár még bevallom, hogy annyit melózok, hogy nincs időm neki kezdeni sem. Bár le fogom engedélyeztetni, mert le kell. Kell hozzá működési engedély, azt meg építési nélkül nem tudom megjátszani...
|
Címkék |
könnyűszerkezetes épület |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|