2012-01-13, 21:47 | #11 (permalink) | |
Szakember
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 316
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 46 köszönetet 42 hozzászólással
|
re: Hőszívattyú meglévő családi házhoz
Idézet:
Ha már hőmérleg, akkor a levegős hőszivattyú okozza a legkevesebb zavarást a környezetének. Ez ugye a környezetéből von el hőt és a ház fűtésére használja. Hasonlítsunk össze két egyforma házat amit hőszivattyúval ill. kazánnal fűtünk. Házaink hővesztesége legyen 3 egység. Levegős hőszivattyú esetében 2 egységnyi hő a környező levegőből származik és egy a hőszivattyú áramfelvétele ami teljes egészében a ház fűtésére fordítódik. A helyi zavarás egy egység pozitívban mivel ez az áramfelvételből adódik. Kazán esetében a kazán teljes teljesítménye a környezetet melegíti jelen esetben 3 egység a zavarás. Én ebből azt a következtetést vonom le, hogy a kazános zavarás nem volt jelentős a környezetünkben, akkor a hőszivattyú jóval kisebb változást generálhat. Remélem érthető volt a magyarázat. Az hogy mi származik megújulónak az csak nézet kérdése. A pellet szerintem kimondottan káros, és környezet szennyező, de ez az én véleményem. A hőszivattyú lehet kevésbé környezet szennyező, ez attól is függ, hogy az elektromos energia mennyire tiszta erőműből származik. (szenes vagy vízi) A levegős hőszivattyú a városban szerintem kimondottan kívánatos, mivel ott semmilyen szennyezést nem bocsát ki. Ezzel a levegő lehet tiszta is. Ha már építésznek írok. :-) Sokkal károsabbnak tartom a ma elterjedt nézetet, hogy betonozzunk le mindent, még a betont is! |
|
Hálásak a hozzászólás írójának: | istvan62 (2012-01-13) |
2012-01-13, 21:58 | #12 (permalink) |
Építész
|
Ezt én sem szeretem, minden szempontból igyekszem kerülni
2012-02-15, 00:31 | #16 (permalink) |
Szakember
|
Hőszivattyú egy SEWT rendszerrel megtámogatott hővisszanyerős szellőztető mellett igen kellemes adatokat tud produkálni
rossz tulajdonsága a téli leolvasztás következményeképpen keletkező "korcsolyapálya" , de optimális esetben ez senkit nem zavar ,mert általában olyan helyre szokott kerülni ahol nem nagyon kerülgetjük mindenképp a levegőset preferálom, hisz nem szipolyozzuk a talajt, és a bekerülési költsége jelentősen alacsonyabb a víz-vízhez képest, hatásfokban pedig annyival nem rosszabb.
2012-04-10, 11:50 | #17 (permalink) |
Új tag
Hely: Siófok
Összes hozzászólás: 12
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
|
Üdvözöljük,
Cégünk profilja a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos, konzultáció, elemzés, szakmai és pályázati tanácsadás a következő területeken: Napelemek, Kollektorok, Szélgenerátorok, Hőszivattyúk, Világítástechnika, Fűtéstechnika és Szigetelés technika. A Nap-Szél-Föld Tanácsadó irodánk profilja e mellett a kezdeti konzultáción túl, a pályázatokban való támogatás, a kivitelezéshez és üzemeltetéshez kapcsolódó folyamatok koordinálása. A megújuló energiaforrások komplex kiaknázáshoz a szaktudásunk mellett, a legmodernebb műszaki megoldásokat vesszük segítségül piacvezető partnereinken keresztül. Legújabb 2 termékünk, rendszerünk: 1. LOGITEX – Napelemes bojler - „Vízmelegítés és áramtermelés napelemmel” 2. HOFATEX - „Természetes hő- és hangszigetelés fagyapottal” Cégünk, a JKH Nagyker Kft kiállítóként részt vesz a 2012-es Construma 31. Nemzetközi építőipari szakkiállítás ENEO részlegén. Örömmel vennénk, ha felkeresne bennünket a D-pavilon 301A standján, ahol prezentáljuk a 2 új rendszert. Ha felkeltettük érdeklődését és szeretné megtekinteni termékeinket, emailes jelentkezése esetén 1 db ingyen meghívót küldünk Önnek a Construma szakkiállításon, mely 2012. április 18-22 között lesz. Kérjük forduljon hozzánk kérdéseivel: JKH Nagyker Kft Megújuló Energiák Divízió ujenergia@jkh.hu www.jkh.hu |
Címkék |
hőszivattyú, hőszivattyú ár |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|