![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
LinkBack | Téma eszközök | Megjelenítési módok |
![]() |
#21 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 13
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
![]() |
![]()
Lehet, hogy most még erős az energialobbi, de a természet és az ember rá fogja kényszeríteni a civilizációt a váltásra, csak idő kérdése. Az energialobbi is csak addig működik, amíg van miért lobbizniuk. Azonban a kőolaj, a földgáz előbb utóbb el fog fogyni. Már gyerekkoromban is ezt tanultuk az általános suliban
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 (permalink) |
Szakember
|
![]()
Sztem is érdekes lesz éveken belül ez a helyzet és ez a távoli jövő egyre közelebb van. Most azt rebesgetik, hogy 20 év, de sztem már 10 év múlva saját nullenergiás házam lesz. Vagyis valószínű, hogy mindenki ráfog szorulni a hasonló házakra és rákényszerülünk...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 13
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
![]() |
![]()
Ezt én is hasonlóan látom. Ha nem is lesz addigra mindenkinél és mindenhol ez a helyzet, de erősen ebbe az irányba fogunk menni. Rákényszerülünk.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 (permalink) |
Szakember
|
![]()
Pont ma voltam kint a vállalkozással egy sütésen itt kállóban a tékában. És útközben oldalra néztem egy kis tisztásra és gyönyörű volt. Ha az a hely az enyém lehetne, biztos, hogy rátennék négy telket, de már 4 villával és tényleg igazi luxussal. És a bnőm útközben azt felhozta, hogy rohadt drága lenne a fűtés, mivel kint van a picsában. Rájöttem, hogy igaza van. Ezután a fejembe ötlött, hogy a 4 ház úgy lenne vagány, ha mind geotermikus lenne egy komoly rendszerben. Alapból pedig 15 cm szigetelés
![]() Azért már úgy az ilyen telkek és házak sokkal kelendőbbek, mivel a gazdagabb réteg is nagyon megnézi a rezsiköltséget és a divatból való környezetvédelmet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 18
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 2 köszönetet 2 hozzászólással
![]() |
![]()
Köszönöm VChris és SBS barátaimnak a kedves szavakat, és egyből két apróságot megjegyeznék: a jövőre nézve minden országnak (beleértve a jogszabályalkotókat és hatóságokat) alapvető kötelessége lenne a "lakossági használatú" alternatív energiák támogatása, ugyanis ez lenne a pillére a fenntartható energia stratégiánknak. De.......annak a fránya energia lobbinak, (mely többnyire külföldi kézben van)... meg nem ez az érdeke, hanem jó drágán eladni az energiát, és profitot termelni....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 (permalink) |
Törzsvendég
Hely: Budapest
Begyũjtött 3 köszönetet 2 hozzászólással
![]() |
![]()
Én nem vagyok ilyen bizakodó a hőszivattyúval. Mindamellett iszonyú divatos manapság. Egy két dolgot azért elfelejtenek közölni a reklámokban. A COP szám, ami a jósági fokát mutatja a hőszivattyúknak, sokszor nem szerepel. Ez általában 3 körüli érték. Ez azt jelenti, hogy, ha kicsi a külső és belső közeg hőmérséklet különbsége, akkor 1kWh elektromos áramból 3kWh energiát állít elő. Ez jól hangzana, de sajnos az elektromos árám ára nálunk 4-szerese a gázénak. És még egy bökkenő, ha nő a külső és belső közeg hőmérséklet különbsége, (azaz télen amikor jellemzően fűteni szeretnénk), a COP szám rohamosan csökken. Egy picit azért olcsóbb, mintha villanyradiátorokkal fűtenénk.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 (permalink) |
Szakember
|
![]()
Ilyesmire még az életre nem gondoltam, de akkor ez KOP szám is lehet, mivel koppanni is lehet. Bár én nem igazán aggódom, mivel a környékünkön igen jó termálvíz van a földben.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 (permalink) |
Építész
|
![]()
Lehet, hogy tévedek, de érzésem szerint itt a levegős hőszivattyúról van szó, nem a geotermikusról.
![]() |
#29 (permalink) |
Törzsvendég
Hely: Budapest
Begyũjtött 3 köszönetet 2 hozzászólással
![]() |
![]()
Mindegyiknek van COP száma. De természetesen a talaj szondás vagy talajvizes hőszivattyú egy kicsit jobb hatásfokú télen, mivel a talaj nem tud annyira lehülni mint a levegő. Csak legyen sok pénz a szondák telepítésére.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 (permalink) | |
Szakember
|
![]() Idézet:
Ehhez az indító gondolathoz fűznék hozzá egy általunk összeszerelt rendszert, igaz szélkerék nincs , de a többi ott van ![]() tehát: -egy edilkamin acquacondo22 kandalló -egy bartosz légtechnikai rendszer,itt terített folyadékos talajkollektorral -4db 30 csőves notax kollektor -1.6m3-es tartály (saját gyártmány) -daikin hőszivattyú -meditherm felületfűtés+ padlókonvektor -kb40-50m2 napelem Ha okosan használja a megrendelő ezeket, és a nap is úgy akarja, akkor szinte teljesen 0ft a rezsije, egész évre, a kandalló, már csak grátisz, és hangulat ![]() Jah és egy 300m2 es házról beszélünk , ami passzív elemből épült |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Címkék |
hőszivattyú, napelem, napkollektor, szélgenerátor |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|