Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Megújuló energia (http://epitkezes.forum.hu/megujulo-energia/)
-   -   Infra fűtés és a napelem (http://epitkezes.forum.hu/megujulo-energia/1201-infra-futes-es-napelem.html)

dsys 2014-01-27 18:47

Infra fűtés és a napelem
 
Építkezők figyelmébe:

" A hálózatra visszatápláló napelemes rendszerek optimálisan illeszthető az elektromos infrafűtéshez.

A fotovoltikus (napelem)panelek ára az elmúlt években a harmadára csökkent ez nagyon jó hír a fogyasztóknak, hiszen a napelem egyre megfizethetőbb!!!

Új építésnél a gázos rendszer helyett, egyértelműen az infra fűtés rendszert ajánljuk kombinálva a megújuló energiát használó napelemmel.

Számoljunk csak utána: egy 120 m2 családi ház gázos fűtésének kialakítása minden járulékos költségével (gáz bekötése, kéménybélelés, kazán stb.) nagyságrendileg 2,5- 3 millió Ft ; az infra fűtésünk bekerülési költsége (a legvastagabb ceruzával számolva is) 1,5 millió Ft.
Solár rendszerünkre költsünk 2.300,000 Ft-ot, ezért 4,6 KWp teljesítményű használatra kész, hálózatba visszatápláló "mini erőművet" kapunk, mely részünkre évente kb. 5,000 KWh villamos energiát szolgáltat ( közel 40 éven át) , ez az éves fűtésköltségünk cca. felét fedezi.
Ne feledkezzünk meg az 1-1,5 millió Ft-ról mely a "zsebünkben marad" infra fűtés választása esetén , a napelem bekerülési költségéből kivonhatjuk. Az így kapott tiszta, korszerű ,egészséges és megújuló napenergiát használó fűtési rendszerünk megtérülési ideje lényegesen rövidebb kb. 5-6 év.

Tovább számolva; felhívom figyelmüket , hogy a solár rendszer méretét növelve csökken a 1 Wp /Ft értékarány , magyarul minél nagyobb rendszerünk teljesítménye annál kevesebbet kell fajlagosan fizetnünk 1 KWh elektromos energiát előállító solár panelért. Ezen gondolatmenetből következik, hogy reális cél lehet a 0 Ft fűtésszámla is....

Az infrafűtés előnyei címszavakban:

•különösen hosszú élettartam • optimálisan illeszhető napelem rendszerekhez ( akár o Ft fűtésköltség is elérhető) • nem igényel karbantartást • nem szárítja a levegőt • gyors kivitelezés • sokrétű alkalmazhatóság • kitűnő élettani hatások • éghető felületre is szerelhető • álmennyezetbe is szerelhető • alacsony költséggel kiépíthető (más fűtésrendszerekhez képest) • energiatakarékos

Befektetés a jövőbe, függetleníteni magunkat a szolgáltatók folyamatos áremeléseitől; tiszta , egészséges, korszerű , a 21. század fűtési megoldása - ezt ajánljuk Önnek! "

forrás: Infrapanel, Győr, Infrapanel szerelés, Infrafűtés akció , Infra fűtés, fűtőfilm , infrafilm , elektromos fűtés győr , gazdaságos fűtés győr

Wattocsak 2014-01-27 21:05

re: Infra fűtés és a napelem
 
Szép szép ez az eszmefuttatás. Nekem ilyenkor eszembe jut az az ember aki belevágott egy ilyen fűtésbe, úgy, hogy majdnem passzív házat épített. Két év után vett egy levegő levegő hőszivattyút, mert magasak voltak a költségei. Azaz nem volt magas, csak annyi mint a szomszéd energia pocsékló háza 25 éves kazánnal.
Kétség kívül jó dolog az elektromos fűtés, de mint mindent ezt is csak ésszel!!

gita3 2014-01-28 09:25

re: Infra fűtés és a napelem
 
Idézet:

dsys eredeti hozzászólása (Hozzászólás: 10950)


Számoljunk csak utána:
egy 120 m2 családi ház gázos fűtésének kialakítása minden járulékos költségével (gáz bekötése, kéménybélelés, kazán stb.) nagyságrendileg 2,5- 3 millió Ft ; az infra fűtésünk bekerülési költsége (a legvastagabb ceruzával számolva is) 1,5 millió Ft.
Solár rendszerünkre költsünk 2.300,000 Ft-ot, ezért 4,6 KWp teljesítményű használatra kész, hálózatba visszatápláló "mini erőművet" kapunk, mely részünkre évente kb. 5,000 KWh villamos energiát szolgáltat ( közel 40 éven át) , ez az éves fűtésköltségünk cca. felét fedezi.

[/url]

Utána számoltam. :)
A feltételezet ház éves fűtési energiaszükséglete 10000 kWh, ennek a felét fedezi a naperőmű. Ez még mindig 5000kWh, ami sok, ha elektromos fűtésed van. Itt nem az elektromos fűtés a probléma, hanem az épület vacak energetikai jellemzői. Átszámítva ez 83,33 kWh/m2a jön ki, tehát még alacsony energiás háznak sem mondhatjuk. (passzívház ugye 15kWh/m2a)
Egy ilyen házba elektromos fűtést nem illik rakni.
A másik, hogy a napelem rendszernek az élettartama nincs 40év, mint ahogy írtad. Az inverter lehet, hogy 10 éven belül megnyekken, de persze lehet, hogy 20 évet bír. A napelemekre sem mondanék 40 évet, mivel erre sincs még gyakorlati tapasztalat. A harminc évvel ezelőtt gyártott napelemek, amik még ma is működnek, azok nem pont a mai eljárással készültek.

dsys 2014-01-28 21:25

re: Infra fűtés és a napelem
 
Alacsony energiaigényű épület esetén a mérleg nyelve még inkább az infrafűtés felé billen, hiszen nem jelentkezik hatásfok veszteség, mint a legmodernebb gázkazános vagy hőszivattyús rendszerek esetében.
A++ épületet alapul véve a fent említett 5000 KWh/ év termelés akár az össz. villamos fogyasztás felét is fedezheti. A passzív házat is emberek lakják , akiknek eltérőek a szokásaik, eltérő a hőérzetük és ezért nem igazán hiszek a kőbe vésett számokban.
Viszont egy biztos, a napelemek 10 év fölötti megtérülési ideje - kombinálva infrafűtéssel (új ház építése esetén), 5 évhez közelít.
Az 5-6 éves megtérülési idő igaz lehet a fűtésköltség 100% fedezése esetén is , mivel "solár rendszer méretét növelve csökken a 1 Wp /Ft értékarány , magyarul minél nagyobb rendszerünk teljesítménye annál kevesebbet kell fajlagosan fizetnünk 1 KWh elektromos energiát előállító solár panelért."
Ez a jelen lehetősége, 4-5 éve ezek a számok nagyságrendileg eltértek a fentiektől. (napelemek ára harmadára csökkent és 5 éve egy átlag magyar azt sem tudta miaz az infrapanel.....)
Az építkezőknek, legalább egy kérdést megér a dolog a tervező felé.
Gázos fűtés - infra, napelem kombi (0 ft fűtésköltség) kivitelezési költség összehasonlítása.
Működnek már ilyen redszerek ....

Wattocsak 2014-01-28 21:58

re: Infra fűtés és a napelem
 
Ha már reklámozod magad, miért nincs elérhetőséged? Miért vagy lopakodó üzemmódban?

dsys 2014-01-28 22:33

re: Infra fűtés és a napelem
 
Elérhetőség a profilban megadott weblapon.

gita3 2014-01-29 09:09

re: Infra fűtés és a napelem
 
Jó lehetőségnek tartom az infra fűtést, akár még magában is. Tervezésnél mindenképp érdemes ezzel is számolni (mind az előnyével, mind a hátrányával).
De abban biztos vagyok, hogy a mai új építésű házak energetikai előírásai olyan haloványak, hogy oda az elektromos fűtés nem gazdaságos.

Gsenapelem 2014-04-09 14:58

re: Infra fűtés és a napelem
 
GreenSys Electric Kft. - Napelem rendszerek kivitelezése


Napelem, naperőmű és napelemes rendszerek tervezése és kivitelezés


Rólunk mondták, Napelem, naperőmű és napelemes rendszerek tervezése és kivitelezés

dsys 2014-09-12 08:28

re: Infra fűtés és a napelem
 
Idézet:

dsys eredeti hozzászólása (Hozzászólás: 10960)
Elérhetőség a profilban megadott weblapon.

dsys elérhetősége:

Door Sys Kft.

Infrapanel, Győr, Infrapanel szerelés, Infrafűtés akció , Infra fűtés, fűtőfilm , infrafilm , elektromos fűtés győr , csarnok fűtés , gazdaságos fűtés győr
Tel.: 06 20 5585677
Gál Zoltán

Inrafűtések tervezése, kivitelezése

dsys 2014-10-04 23:02

re: Infra fűtés és a napelem
 
Az infra fűtőszőnyeg praktikus kiegészítője lehet az infrapaneles fűtésünknek.
Elsősorban hideg burkolat alá (pl. fűrdőszoba) lehet tökéletes választás.
A Fenix által fejlesztett Ecofoor ComfortMat komplet rendszer, melynek telepítése rendkívül egyszerű - igazából nem lehet elrontani.
Tetszőlegesen formálható, padlószenzoros TFT termosztátján a levegő hőmérséklet beállítása mellett lehetőség van padlónk hőfokának beállítására is.

Video - érdemes megnézni: Ecofloor Mat with Watts_RF - YouTube

Info: Fűtőszőnyeg hidegbukolat alá - infrapanel & infrafűtés


A pontos idő 23:22 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum