Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Közművek (http://epitkezes.forum.hu/kozmuvek/)
-   -   Közmű árak (http://epitkezes.forum.hu/kozmuvek/1507-kozmu-arak.html)

Pearls25 2016-02-05 13:03

Közmű árak
 
Üdvözlöm a már gyakorlott építkezőket, hozzájuk szól a kérdés elsősorban.
Én az egélsz őrületbe most tervezek belevágni, és már most elvesztettem a fonalat.
A megvásárlandó telekre azt mondta az ingatlanos, hogy "a közművek be vannak fizetve", a hirdetés szerint a telken belül van minden.
Amikor kint voltunk, a gázcsonk szépen nézett kifelé a földből, valóban a telekhatáron belül.
Tehát, ha a közművek be vannak fizetve, akkor milyen további költségekkel, papírokkal kell számolni Pest megyében ahhoz, hogy a telken effektíve ott legyen minden közmű és el lehessen végre kezdeni házat építeni.

istvan62 2016-02-05 15:36

re: Közmű árak
 
Közművekkel ritkábban foglalkozom, de ha ingatlanon belül van, és a közműfejlesztés befizetve, akkor csak olyan kisebb költségekkel kell számolni, mint a mérő felszerelés, vagy elektromos mérőnél az esetleges ideiglenes mérőhely kialakítás, bekötés, majd a bekötés áthelyezés végleges helyre.

krisz1986 2016-02-06 15:34

re: Közmű árak
 
Na hogy el ne riasszam az építkezéstől de igyekszem a frankot mondani mindig. Legelöször úgy ahogy István tájékoztatta kell egy ideiglenes vilamosáramvételi lehetöség. Valamint tervrajzot. Mert ugye bár ezeket meg kell terveztetni és át is kell hogy vegyék. Érdemes elgondolkozni,hogy legyen éjszakai fogyasztásmerő is vagy csak nappali. A gázhoz önöknek kell majd a házig kiásni a vezeték helyét és mester emberel kialakítani a kazán és egyéb gázberendezéseket és készülékeket. Ezt is fogják Meózni ha kész a bekötésre. A víz és szennyvíz is egy jó játék mire odajut az ember,hogy kész legyen. Mert ugye nem mindegy merre van vezetve milyen az akna stb. De itt sok tisztességes tervező és kivitelező van. Ha nem tudja melyik tevékenységhez kit válaszon segítünk.


A pontos idő 16:04 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum