![]() |
|
|
#12 (permalink) |
|
Szakember
Összes hozzászólás: 321
Kiosztott köszönetek: 24
Begyũjtött 24 köszönetet 23 hozzászólással
![]() ![]() ![]() |
Egy kis épületgépészet szintén4
Praxisom alatt sokszor találkoztam már olyan emberekel akik alig használt csapokat víz szerelvényeket és villamos dolgokat szereltek le innen onnan és felujítás után új árában adták el. Vagy például mostanában több helyen is láttam már a fürdöszobában a padló öszefolyó hiányát. Vagy agyon todozott fodozott mosogatot. Amít egy két éve már kikelet cserélnem. Nem az enyém volt de jó hosszú idöt megszenvedtem vele. Mert még egy kontár is belépet a képbe. A legnagyobb gond a sporolás ész nélkül és a smucigság zsugoriság. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Veszprém megye
Összes hozzászólás: 27
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 8 köszönetet 7 hozzászólással
![]() ![]() |
Na most elakadtam ahogy olvasgattam erre. A dörken lemez nem víz záró, hanem szigetelés védő funkciókat lát el. A feladata mint régen volt a szigetelés védő falazatnak!
Ha nem jól tudom akkor bocsi: Feri67
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Építész
|
Jól tudod, bár ez a védelem csak másodlagos feladata. Az elsődleges, eredeti feladata a szivárgó réteg képzése, vagyis a szigetelés külső felületéig jutó jellemzően rétegvíz összegyűjtése, és elvezetése az alján kialakított dréncsőhöz
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Veszprém megye
Összes hozzászólás: 27
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 8 köszönetet 7 hozzászólással
![]() ![]() |
A szivárgó réteget a kavics ágy vezeti a dréncsőhöz a dörken lemeznek ehez semmi köze nincs.
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Építész
|
Eredetileg a kavicságyat lehet kiváltani vele, arra fejlesztették ki, a többi csak utólag jött. Újabban használják lemezalap alatti szerelő beton helyett is.
A hivatalos neve is az, hogy felületszivárgó. Bővebben megtalálod a Dörken oldalán, a szigetelés/szigetelésvédelemnél, a dombornyomott lemezek között
Mérnöki szolgáltatások álmai megvalósításához: Tóth és Erdélyi építész iroda Utoljára módosítva: istvan62 által : 2012-02-12 21:28 |
|
|
|
![]() |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|