2013-02-25, 22:57 | #11 (permalink) |
Szakember
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 316
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 46 köszönetet 42 hozzászólással
|
re: Kocsibejáró
Nincs ezzel baj. Ha kell dilatáció hát legyen a csöveket úgy kanyaríthatom ahogy akarom, de mondja meg valaki, hogy milyen mezőket akar.
|
2013-02-26, 00:17 | #12 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 5
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
|
Már csak egy kérdésem maradt. A dilatációs hézag kitöltéséhez milyen anyagot használjak? Nézelődtem a neten és szilikonos meg bitumenes hézagkitöltők vannak. Csak az a gondom hogy amiket találtam azok 300ml-es kiszerelésűek, nekem meg úgy számoltam hogy kb 6-8liter kellene. Ha a 3decisekből vennék 20-25db-ot az drága mulatság lenne. Nem lenne jó erre a célra a bitumenes híg bevonóanyag, vagy az túl híg ahhoz?
|
2016-03-28, 08:34 | #13 (permalink) |
Bölcs
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
|
Amikor a garázsom előtt, az útpadkán sem parkolhatok!(?)
Szűkös kis utcánkban a belváros szélén a parkolási gondok enyhítésére fizető parkolót jelöltek ki a velünk szembelévő oldalon, már a fizetős korszak kezdetén az uttesten. Házunk alatt 8 db garázs nyílik az utcára közvetlenül a gyalogos járdán át,az általunk kialakított , betonozott útpadkán keresztül 36 éve. Eddig nem volt gondunk a padkán való parkolással, kisebb afféroktól eltekintve, főleg az idegen járművek parkolását ide nem értve. Az utca elején várakozni tilos tábla van, és újabban kihelyezésre került két kiegészítő tábla is: 1., Járdaszigeten tilos a parkolás! Piros átlóval! Áthúzott szg.kocsi! 2., "Lopóautó" elviszi az autómat! Kérdés: ebben az esetben az útpadka minek minősül???(Járdasziget?) Tény, hogy a fizető parkoló mellett már nincs elegendő két sáv a kétirányú forgalomra az úttesten. Ezt Útszűkületi táblával illene jelezni, nem de? Hab a tortán, hogy az utca másik végén áthúzott " P " parkoló zóna vége, és 30 Km/h Zóna vége tábla van elbujtatva egy nagy, vastag fa törzse mögé. Lehetne parkolni a fizető parkolóban, évi közel 8 000 Forintért, ha lenne hely alkalmasint, és nem lenne öreg fákkal veszélyeztetve a jármű, és a gazdája sem.Ezt már volt szerencsém megélni, igaz fizetgetett a biztosító nagy nehezen valamicskét. A parkoló KFT-t a fizető parkolás jobb kihasználása, a nagyobb bevétel érdekében is ösztönzi a tiltásra előttünk az útpadkán! Várom a választ a megkeresésemre a KFT-től. |
2016-04-27, 12:43 | #14 (permalink) |
Bölcs
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
|
Ma megkerestek telefonon a KFT-től.Szerintük az utca szükössége miatt az egész utcára vonatkozik a tilalom, tehát a garázsok előtt is. Ellenben nem ők tették ki a táblákat, és nem is tartizik hozzájuk ez a terület, hanem a városüzemeltetéshez, és továbbították is az ügyet ehhez az intézményhez.
Időközben annyi azért tisztázódott, hogy a kiegészítő táblán a parkoló autó merőlegesen parkol az útpadkán, és nem párhuzamosan az úttesttel.Merőlegesen NEM is férne el sehogy sem!Tulajdonképpen a két szélső tulajdonosnak van csak lehetősége így is parkolni csak a többiek zavarása nélkül. Azért akadnak kivételes esetek, és olykor idegenek is ide tévednek parkolni. |
2024-05-30, 11:30 | #15 (permalink) |
Új tag
Hely: Nagyvárad Erdély
Összes hozzászólás: 24
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
|
Üdv mindenkinek - egy igazi kihivás ( profiknak ) - egy kb 7/15 m es placc elókészitési munkálatain már tul vagyok , többrétegü kavicsalapzat megfelelóen tömöritve .
Nehézgépek , munkagépek szervizelésére készül - csakis prémium kategóriás kivitelezés jöhet szóba . egyáltalán nem mindegy hogyan . Egy pár mesterfogás ? : - kellősités , kell e ? - egy hig durvább aljzatbetonra gondoltam - mint egyféle önterüló esztrich a kavicságyra mikor már félszáraz akkor rá a kb 15cm es betonréteg - ezáltal jobb ( kellene ) legyen a kavicságy - beton kötés . milyen tipus betontömörités lenne szükséges egy minóségi felület kialakitásához ? de legfóképp a munkafázisok elöbb tömörités aztán szintezés , megfeleló vizelvezetési szög kialakitása felület finomsimitása ' beporzás ' - vagy elkerülhetetlen az utólagos ' helikopterezés ' ? |
Címkék |
garázs feljáró, gépkocsi beálló, kocsibeálló |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|