Építkezés Fórum   Hofstadter Tüzép Schiedel és Leier kémények - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Szaniter - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Nyílászárók - Hofstadter Kft. Beltéri ajtók - Áron Ház Kft. Mixerbeton - HODA Beton Kft. Lájkolj a Facebookon! Kövess a twitteren!

Vissza   Építkezés Fórum > Építkezés > Kémény építés

Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2020-02-15, 13:33   #1 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 20-02-13
Hely: Pécs
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
Nyilas Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás Schiedel kémény garancia?!

Üdvözlöm a Csapatot!
2007-ben vásároltunk 2 db Shiedel SR kéményt. 2010. szeptemberében a "Kéményseprő-ipari szakvélemény" elkészülte után üzembehelyeztük a kéményeket. 2019. december 24.-én koromégés történt az egyik kéményben, aminek következtében a katasztrófavédelem véleménye alapján az használhatatlanná vált. Úgy emlékeztünk, hogy annak idején a gyártó úgy hírdette a termékét, hogy 30 év garanciát vállal savállóságra és koromégésre. Emlékezetünk szerint az akkor kapott építési útmutatón is az szerepelt, ami sajnos már nincs meg. Csak a számlával és a szállítólevéllel rendelkezünk. Ezért első körben megkerestük a kereskedőt, hogy szeretnénk pótlólag megkapni a garancialevelet. Ő sajnos már rendelkezik 2007. évre vonatkozóan ilyen dokumentummal. Majd megkerestük a gyártót is, aki rögtön kijelentette, hogy adott évre csak savállóságra vállalt garanciát. Most itt állunk egy 9 méteres használhatatlan kéménnyel, amit le kell bontani és újra kell építeni. Rengeteg munka és sok pénz! Elkezdtünk utána nézni, hogy mit tehetnénk ebben a helyzetben, hogy terheli-e felelősség a gyártót. Az interneten fellelhető 2011.-2012. évi használati útmutatókon is még szerepel a koromégés garancia. A gyártó 2007. évi teljesítménynyilatkozata szerint az említett kémény koromégésnek is ellenáll. Azt szeretném kérni, hogyha valaki rendelkezik az adott évre vonatkozó garancialevéllel vagy építési útmutatóval, akkor szíveskedjen a rendelkezésemre bocsátani. Illetve amennyiben bárkinek ötlete van arra vonatkozólag, hogy lehetne bizonyítani a gyártó felelősségét, akkor az ossza meg velem. Köszönöm szépen.
Nyilas nem elérhető  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usShare on Facebook
Válaszol idézettel
Régi 2020-02-15, 21:53   #2 (permalink)
Építész
 
istvan62 avatarja
 
Csatlakozott: 10-06-11
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 3.318
Kiosztott köszönetek: 46
Begyũjtött 826 köszönetet 768 hozzászólással
istvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtagistvan62 Rendkívül híres fórumtag
Üzenetküldés Skype™-on keresztül istvan62 részére
Alapbeállítás re: Schiedel kémény garancia?!

Szia!


Sajnos csak közvetett információim vannak, és azok is bizonytalanok. Tervezőként a polcomon régóta ott a Schiedel katalógus, amit időnként frissítettem. Évszám egyik füzeten sem látható, csak következtetni tudok. Néhány helyen szerepel ÉME szám (Építőipari Műszaki engedély) a '90-es évek első feléből, amit öt évente meg kellett újítani, tehát jó eséllyel 2000 előtti a konkrét katalógus. Ebben kétféle garancialevél minta szerepel. Az RR; SR és Quadro típusokra csak savállósági, a hátsó szellőzésű SIH típusokra kiégésbiztonsági, és savállósági garanciát vállalnak.

Egy újabb kiadású tervezési segédletben, (az évjáratra közelítő tippem sincs) még szerepel az SR típus, és csak egy garancialevél mintát lehet látni, a kiégésre is vonatkozó garanciával, azon viszont nem említi az SR típust, csak az UNI-t.

Ha megnézed a Schiedel mostani honlapját azon már nincs SR, csak SRS, valószínűleg az utódja, és arra is csak savállósági garanciát vállalnak.

Ennyit sikerült összeraknom hirtelen
istvan62 nem elérhető  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usShare on Facebook
Válaszol idézettel
Hálásak a hozzászólás írójának:
Nyilas (2020-02-17)
Válaszol

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhatsz létre
Válaszokat nem küldhetsz
Fájlokat nem csatolhatsz
A hozzászólásaidat nem módosíthatod

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva



A pontos idő 12:52 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum