![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#21 (permalink) |
Könyörtelen tereprendező :-)
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
A kicsapódás azért van, mert a kiáramló füstgáz előbb hül le minthogy elhagyná a kéményt. A szigetelés ezen segíthet, de nem biztos hogy meg is oldja véglegesen a problémát.
Ha biztosra akarnál menni akkor egy szigetelt belső füstcsövet kéne húzni a kéménybe.
Hálásak a hozzászólás írójának: | tom (2011-11-04) |
![]() |
#22 (permalink) |
Építész
|
![]()
Első hallásra nekem úgy tűnik, hogy a kéményeddel más probléma is van. Érzésem szerint kivitelezési hiba is történt. Fém kéményekkel nem sokat foglalkoztam, de amit hirtelen meg tudtam nézni, azoknál a csatlakozás úgy van kialakítva, hogy kondenzátumnak a kémény alján illik összegyűlnie, a toldásoknál nem tud kifolyni! Erre van az alján a kondenz gyűjtő. Ha ez a probléma is fennáll, akkor érdemes vastagabb hőszigetelést rátenni. Hogy mennyit, azt talán gépész kollégák tudnák számolni, a kémény szabadban futó magassága, és a rákötött készülék alapján.
Hálásak a hozzászólás írójának: | tom (2011-11-04) |
![]() |
#24 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 3
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Sziasztok. Lenne még egy kérdésem. Mit szóltok ahoz ha kiönteném a saválló béléscső,és a kémény közti hézagot jó hiíg perlitbetonnal,hogy kitölcse a hézagokat? Lenne valami értelme ennek az elképzelésemnek?Szigetelné ez a csövet eléggé?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 (permalink) |
Új tag
Hely: Veszprém megye Székefehérvár, Budapest
Összes hozzászólás: 29
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 10 köszönetet 9 hozzászólással
![]() ![]() |
![]()
A külső nikecelezéssel a kéményseprők nem veszik át a kéményt!
|
![]() |
![]() |
Hálásak a hozzászólás írójának: | sbs (2011-11-09) |
![]() |
#26 (permalink) |
Építész
|
![]()
Jogos az észrevétel, ez nem is jutott eszembe. Kőzetgyapottal viszont valószínűleg átveszik. A perlitbetonos kiöntésről pedig az az érzésem, hogy nem nagyon fog sikerülni. Rövid távon elakad, és nem folyik be a résbe.
![]() |
#27 (permalink) |
Új tag
Hely: Veszprém megye Székefehérvár, Budapest
Összes hozzászólás: 29
Begyũjtött 10 köszönetet 9 hozzászólással
![]() ![]() |
![]()
Ez a kérdés azért érdekes mert konkrétan ilyen esettel nem találkoztam
viszon az ős időkben azt tanultam,hogy a levegő illetve a légrés a legjobb hőszigetelő.Lásd régi gerébtokos ablakok. Igazán jó ötletem nincs. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 3
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Sziasztok!
Hasonló kéményem van mint Tomnak csak nekem a saválló cső és a tégla között is ki van öntve betonnal, be is van vasalva. Ugyanúgy lecsapódik a kondenzvíz, a kátrány és rövid idő alatt teljesen beszűkül a kürtő átmérője és el is dugul. Arra már rájöttem hogy le kellene szigetelni kívülről hogy ne hűljön vissza a tégla és ne legyen kicsapódás. Egyetlen kérdésem az lenne hogy milyen vastag szigetelés kellene rá? Vakolható kőzetgyapot lesz a szigetelés de nem akarok feleslegesen sokat költeni rá de azt se akarom hogy a szarnak adjak egy pofont mert elspórolom az anyagot. A kémény, épület mellett önállóan álló darab. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 (permalink) |
Szakember
Hely: ÜLLŐ
Összes hozzászólás: 391
Begyũjtött 80 köszönetet 77 hozzászólással
![]() |
![]()
Csak pár kérdés!
Mekkora a horizontális elhúzás? Egy, vagy több könyök van a kazán bekötésénél? Mekkora a füstcsövezés hossza ? Mekkora a kazán füstcső átmérője ? Mekkora a kémény belső átmérője ? Mekkora a kémény hossza ? Olvastad e a kazán gépkönyvét,ahol megadják a minimális méreteket? Száraz a tüzelő? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 (permalink) |
Szakember
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 316
Begyũjtött 46 köszönetet 42 hozzászólással
![]() ![]() ![]() |
![]()
ejzitomi!
Keress meg egy épületgépész mérnököt aki a kéményed hő és áramlástechnikai méretezését elvégzi. Kazán gyártók gépkönyve sokszor félrevezető, és nem tud figyelembe venni minden egyedi részletet, márpedig két egyforma kémény nincs. A méretezésből kiderül hogy milyen vastag szigetelés kell, és még azt is megtudod, hogy mely szakaszokat kell szigetelni, mert nem biztos, hogy az egész kéményt kell becsomagolni. |
![]() |
![]() |
![]() |
Címkék |
kémény, külső szigetelés, szigetelés |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|