Építkezés Fórum   Hofstadter Tüzép Schiedel és Leier kémények - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Szaniter - Hofstadter Építoanyag Centrum Kft. Nyílászárók - Hofstadter Kft. Beltéri ajtók - Áron Ház Kft. Mixerbeton - HODA Beton Kft. Lájkolj a Facebookon! Kövess a twitteren!

Vissza   Építkezés Fórum > Építkezés > Szigetelés > Hőszigetelés
Súgó Közösség Naptár Mai hozzászólások Keresés

Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2016-04-06, 08:18   #1 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 16-04-06
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
MrEgaa Van már jó hozzászólása
Figyelem! Na ilyenkor mi a helyzet? Hideg van!

Sziasztok!

Adott egy családi ház, alsó szint 40 nm, felső szint 30 nm. A ház falazata blokk és NF 38 tégla, vegyesen. A tetőtérben 30 cm kőzetgyapot szigetelés van, viszont külső szigetelése nem volt. Az ablakokat mindenhol kicseréltem, minőségi műanyag nyílászárókra. Így egy egyszerű kandallóval is 2-3 óra alatt szépen fel lehetett fűteni kellemes hőmérsékletre. Folyamatos tüzelés mellett 20-24 fok volt az alsó szinten, a felső szinten pedig 3-4 fokkal melegebb.

Idén márciusban kapott egy külső hőszigetelést, amit kivitelezők készítettek el. 15 cm xps + a lábazatra is 15 cm xps + leástak a földbe az alap mentén, (kb. 50-80 cm mélyre) és 1 m széles bitumenes tekercset (0,5 cm) égettek fel a falra, még szigetelés előtt. + kapott egy új, 15 kw vízteres kandallót új fűtésként.

Amit észrevettem a szigetelés után, hogy mindenképp dobott pár fokot a lakáson, és jobban tartja a meleget.

Viszont sokkal hidegebb lett bent. Jelenleg ha kint meleg van, akkor bent hideg van, ha kint hideg van, akkor bent még hidegebb. Nyilván fűtök, de sokkal jobb teljesítményt vártam ettől az egész hőszigeteléstől.

Azt tudom, hogy ennek nem így kellene működni, és valami nem optimális. Tehát arra gondolok, hogy vagy a kivitelező, vagy én vétettem olyan hibát, amit nem látok magamtól. Most szerencse, hogy jön a tavasz, nyár, de én már a következő fűtési szezonra gondolok.

Első körben arra gondoltam, hogy oké, hogy a tetőtéren van 30 cm szigetelés, oldalt 15 cm, és új ablakok, viszont a hideg az aljzatból jön. Tehát az aljzatot is le kell, vagy kellett volna szigetelnem.

De, kérdés e, hogy ez megoldja a problémát? Mert utólag nem kis költség a szigetelés. Egyáltalán milyen szigetelést rakjak? Hány cm? Fel kell e törni a járólapot? Vagy mehet e minden rá?

Más hibalehetőség lehet e még, ami miatt hideg van? Most jelenleg megépítettem a tökéletes hűtőgépet
MrEgaa nem elérhető  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usShare on Facebook
Válaszol idézettel
Régi 2016-05-29, 23:53   #2 (permalink)
Bölcs
 
Csatlakozott: 13-03-06
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
Loggi Van már jó hozzászólása
Alapbeállítás re: Na ilyenkor mi a helyzet? Hideg van!

Érdekes jelenség amit írsz!Azért azt tudni kell, hogy a hőszigetelés önmagában nem fűtőberendezés.Én még májusban is fűtőgettem az idén, azaz bekapcsolt a fűtés akaratom ellenére hajnalonta, reggelenként. De ne felejtsük el, hogy 0 fokok, helyenként (-) szok voltak, és az epresek is panaszkodtak a fagykárok miatt! Ehhez viszonyítva a telünk, és a 2015. év 150 év legmelegebb éve volt, én így tudom.
Hőérzetünk is csalós. Nyáron én is hűvösebbnek érzem a lakásunkat, amikor belépek a lakásba.A felújítások előtt a lakásunban is meg lehetett sülni-főni nyáron.
Láttam egy tervrajzot lapos tetős sorházi lakásról 60 cm -es fődémvastagságot tartalmazott. Már dombháznak is elmenne. Nálunk, még a bitumen megolvad a tetőn, és az esőlevezetőt dugítja el totál.
Talán tudtam adni némi megnyugtató gondolatot.
Loggi nem elérhető  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usShare on Facebook
Válaszol idézettel
Válaszol


Hozzászólás szabályai
Új témákat nem hozhatsz létre
Válaszokat nem küldhetsz
Fájlokat nem csatolhatsz
A hozzászólásaidat nem módosíthatod

BB code : bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva



A pontos idő 08:56 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum