![]() |
|
|
#11 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 7
Kiosztott köszönetek: 1
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
Sziasztok!
Az új Széchenyi tervvel kapcsolatban volna pár kérdésem. Most cserélnék majd nyílászárókat és említettem a vállalkozónak, hogy esetleg ilyen pályázatra beneveznék, hogy valamit viszontlássak a pénzeből. Mondta, hogy mindenben segít, DE akkor minden nyílászáróba automata szellőzőt kell építeni, meg hőtérképet kell csinálni a házról stb és hogy ez annyi plusz költség, hogy szerinte nem ér annyit, DE ő mindenben segít ha mégis úgy döntök. Ez tényleg így van vagy ez csak "kamu"? Olvasgattam a pályázati anyagot, mellékleteket, de sehol nincs ilyen, csak a zöldkártyáról van szó, ami szerintem csak energetikai számításokat jelent, de nem ilyen pluszköltségeket. Előre is köszi! |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Építész
|
Arra még nem volt lelki erőm, hogy az USZT előírásait elolvassam, de azt nem tartom valószínűnek, hogy minden ablakba előírjon automata szellőzőt.
Viszont azt tudom, hogy ha a falak hőszigetelése nem elég jó, és csak ablakot akar valaki cserélni, akkor mindenképpen előnyös a beépítése. Ha a lakásban hagyományos nyitott égésterű gázkészülék van, akár csak egy gáztűzhely, akkor pedig fokozott légzárású nyílászárók esetében a GMBSZ miatt kötelező a megfelelő mennyiségű levegőt beeresztő rendszer kialakítása.
|
| Hálásak a hozzászólás írójának: | s110l (2011-08-06) |
|
|
#13 (permalink) | |
|
Tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 66
Begyũjtött 9 köszönetet 9 hozzászólással
![]() |
Idézet:
Szerintem jobban járnál, ha keresnél másikat vállalkozót. |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 7
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
Köszi a válaszokat!
És ez a megfelelő mennyiségű levegőt bejuttató rendszer mit jelent? A konyhában pont lesz automata szellőző, az megfelel ennek a követelménynek? |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Építész
|
Ez már sajnos a gépészek területe, ők tudják a vonatkozó előírásokat.
Azt tudom, hogy ezekhez a légbeeresztőkhöz tartozik egy m3/óra értékkel megadott jellemző, és ezt kell a gázkészülék teljesítményének megfelelően kiválasztani.
|
![]() |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|