Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Hitelek, támogatások (http://epitkezes.forum.hu/hitelek-tamogatasok/)
-   -   Adóvisszatérítési támogatás (http://epitkezes.forum.hu/hitelek-tamogatasok/2145-adovisszateritesi-tamogatas.html)

zozómanó 2020-12-20 17:44

Adóvisszatérítési támogatás
 
Vannak itt olyanok , akik idén kezdtek generalkivitelezovel építkezni , és igénybe vették az adovisszateritesi támogatást? Én ezt megigényeltem még 2019-ben, utolsó pillanatban sikerült is beadni és jóváhagyták. Mivel a generálkivitelezöi tilalmat 2018 márciusában feloldották, nem volt semmi gond, csak 27%-os áfájú számlákat kell benyújtani.
Az építkezést a covid és átmeneti munkanélküliség miatt csak most összel tudtuk elkezdeni.
És akkor benyögték október közepén hogy januártól ujra 5% az új építésü lakások áfája. Az áfacsökkentés miatt jövőre már nem fogja a bank az 5%-os áfás számlákat elfogadni, így nem tudom a legalább 70%-os bemutatási kötelezettséget teljesíteni , így szépen elbukom az 5 milliót . Hitelezö bank csak széttárta a karjait, nekik az aktuális jogszabály szerint kell eljárni. Átmeneti rendelkezésröl azoknak, akik az októberi bejelentéstöl számított 2.5 hónap alatt nem tudták az építkezésüket befejezni, nem tudok. Van, aki hasonló cipöben jár?


A pontos idő 05:56 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum