Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Hitelek, támogatások (http://epitkezes.forum.hu/hitelek-tamogatasok/)
-   -   Otthon Melege Program 2016 (http://epitkezes.forum.hu/hitelek-tamogatasok/1544-otthon-melege-program-2016-a.html)

sbs 2016-04-26 20:57

Otthon Melege Program 2016
 
Otthon Melege Program 2016 – Energetikai pályázat családi házak felújítására

2016. július 1-től vissza nem térítendő támogatás indul családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására 5 milliárd Ft keretösszeggel az Otthon Melege Program 2016. évi kiírása keretében.

A pályázati kiírás részletei és a pályázati útmutató az alábbi oldalon érhető el

A támogatás célja

A 2016-os alprogram célja a családi házak energetikai korszerűsítése és felújítása.

Támogatható tevékenységek

· épületek homlokzati nyílászáróinak cseréje
· homlokzatok hőszigetelése
· épületgépészeti rendszerek (pl. kazánok, radiátorok) energia-megtakarítást eredményező cseréje, felújítása
· épületgépészeti rendszeréhez csatlakozó megújuló energiafelhasználás kialakítása (napelemes rendszerek, napkollektoros rendszerek, biomassza kazánrendszerek kiépítése)

További részletek

Keretösszeg: 5 Mrd Ft

A keretösszeg elosztása régiónként történik épületszám/régió arányban megosztva. A vissza nem térítendő támogatásban részesíthető pályázatokat az arányosan elérhető CO2 megtakarítás figyelembevételével rangsorolják.

A családi házra vonatkozó feltételek

Kizárólag a hagyományos technológiával 1996 előtt épült és 1995. devember 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, egy lakásos, legfeljebb 135 m2 fűtött alapterületű, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak energetikai korszerrűsítésére nyújtható vissza nem térítendő támogatás az alprogram keretében.

A támogatás intenzitása

A támogatás az elszámolható költségek 40-55%-ára igényelhető a megvalósítandó fejlesztés összetettségétől függően, ezzel ösztönözve az épületek komplex fejlesztését.

A támogatás maximális összege

Az igényelhető támogatás maximális összege 2,5 millió Ft.

A támogatási kérelem benyújtása

Támogatási kérelmeiket a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton nyújthatják be az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek 2016. július 1-jétől a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.

sbs 2016-04-26 20:59

re: Otthon Melege Program 2016
 
Ma értesültem erről a lehetőségről, gondoltam meg is osztom, illetve ha valakinek véleménye, története van ezzel kapcsolatban itt elmondhatja. Az Otthon Melege Programot az Áron Ház Kft már közzé is tette a weboldalán.

Én kifejezetten örülök az ilyen állami kezdeményezéseknek, de az a tapasztalatom, hogy mire az "egyszerű polgár" megtudja és megpályázná, már elfogy a keretösszeg....

sbs 2016-04-28 10:09

re: Otthon Melege Program 2016
 
Na pont erről beszélek: Index - Gazdaság - Nyáron lehet ingyenpénzre pályázni házfelújításhoz

"A pályázat 5 milliárd forintos keretösszege a várható túljelentkezés miatt akár a pályázati felület megnyitását követő 24 óra leforgása alatt kimerülhet szakértők szerint. Egymás utáni munkanapokon 7 térségből lehet majd elektronikus úton benyújtani a kérelmeket."

5 milliárd elköltése 24 óra alatt nem semmi...

Támogatható az épületek homlokzati nyílászáróinak cseréje, homlokzatok hőszigetelése, épületgépészeti rendszerek (pl. kazánok, radiátorok) energia-megtakarítást eredményező cseréje, illetve felújítása és az épület gépészeti rendszeréhez csatlakozó megújuló energiafelhasználás kialakítása. A vissza nem térítendő támogatásban részesíthető pályázatokat az arányosan elérhető CO2-megtakarítás alapján rangsorolják.


Kizárólag a hagyományos technológiával 1996 előtt épült és 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, egy lakásos, legfeljebb 135 m2 fűtött alapterületű, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak energetikai korszerűsítésére nyújtható vissza nem térítendő támogatás az alprogram keretében.


A pontos idő 07:41 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum