![]() |
|
|
|
#1 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 3
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
Sziasztok! Érdeklődnék afelől,hogy 70-es években épült tégla családiház vásárolnák és felújítanám. A külső falát 10cm-es hungarocellel szigetelném a nyílászárókat 0.6-os ra cserélném,födém 30cm gyapot. Az a kérdésem,hogy a belső falakra lambéria kerülne és a külső falak belsó felét szigetelhetem e még 10cm-es gyapottal+ párazáró fólia? Nem lesz e károsodás a falaknak ilyen szigeteléssel?
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Építész
|
Ha elkezded a homlokzati szigetelést, akkor oda tedd fel a szükséges vastagságot, ne keverd bele a belsőt.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Építész
|
A 10 cm szigetelés vastagságot én a minimumnak szoktam tekinteni, az alatt már régóta nem érdemes elkezdeni. A kérdés az, hogy mihez kell elégnek lennie.
Az U=0,24 értékhez kb 12-15 cm kell. De ha alacsony energiaszintet kel elérni, vagy az eredeti kérdésben szereplő ablak értéket nézem, akkor inkább a 20-25 cm vastagságban kell gondolkodni, de ez már egy alaposabb méretezés (tervezés!) kérdése, és itt már nem hagyható ki a rekuperátoros szellőző
|
| Hálásak a hozzászólás írójának: | sbs (2016-12-29) |
|
|
#6 (permalink) |
|
Könyörtelen tereprendező :-)
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Külső, homlokzati falak belső felét nem szokták szigetelni. Ugy tudom ez könnyűszerkezetes házaknál, faházaknál szóba jöhet, de egyébként nem. Már csak abból az egyszerű oknál fogva se tennék én szigetelést a belső falakra, mert rengeteg utómunkával jár és sok kérdést vet fel:
- gipszkartonozni kéne az egészet - vagy spec. vakolat - utána mit és hogyan fúrsz a falba, hogyan rögzítesz - hogy éred el a falban futó elektromos hálózatot hiba esetén Kb ennyi jutott most eszembe erről a témáról, hozzáteszem apukám is felvetette ezt a belső szigetelést nekem egy hideg fal esetére, de nem javasoltam neki. Szóval inkább kívülre tedd amit belülre akarsz, azaz akár 12-14cm-es külső szigetelést. De a lényeget nem irtad, hogy milyen vastagságú a tégla főfal, habár a 70-es években a B30 volt az elterjedt gyakorlat, azonban láttam én már kisméretű téglából is házat felhúzni, amely a tömörsége miatt sokkal rosszabbul szigetel. Nem azt mondom hogy itt vásárolj, de itt láthatod a hőszigetelési rendszereket röviden és egyszerűen, árakat is találsz.
|
![]() |
| Címkék |
| főfal, szigetelés |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|