Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Házi praktikák (http://epitkezes.forum.hu/hazi-praktikak/)
-   -   Büdös a falból (http://epitkezes.forum.hu/hazi-praktikak/1623-budos-falbol.html)

Lilly 2016-12-05 20:27

Büdös a falból
 
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni, mert már nem tudom kihez forduljak. Néhány hónapja költöztünk be első saját otthonunkba. Ez egy 1980-ban épült, de 8 éve kívül-belül felújított családi ház. Padlófűtés van az egész házban, és a nappaliban egy légfűtéses kandalló. Néhány hete kezdődött az a jelenség, hogy amikor megy a padlófűtés, a közlekedőben kellemetlen szag terjeng. Nehezen tudom leírni ezt a szagot, kicsit olyan poshadt, rohadt szag. Nagy nehezen sikerült behatárolni a szag forrását, a két szobát elválasztó válaszfal (gipszkarton) aljából jön. Gondoltuk talán megdöglött ott valami egér, vagy ilyesmi, esetleg a szigetelés poshadt be, így kibontottuk a falat. Nem kellett volna, semmit nem találtunk ott, viszont a szag azóta még intenzívebben terjeng.
A csatornát ellenőriztük, azzal nincs gond, és nem is kifejezetten az a szennyvíz-szag ez. A padlófűtéssel sincs semmi probléma, nem szivárog.
Nem tudom, egyáltalán milyen szakemberhez fordulhatnánk ezzel a problémával, de valamit már mindenképp tenni szeretnénk, mert egyre elviselhetetlenebb a bűz. Most ha lehet igyekszünk kiküszöbölni a padlófűtést a kandallóval, így nem olyan intenzív a szag, viszont a szobákban így hideg van.
Van valakinek valami ötlete?

Zsigmond2 2016-12-06 19:48

re: Büdös a falból
 
Használaton kívüli zuhany csap szifonjából jöhet a szag ha kiszárad belőle a bűzzáró víz.Valamint poshadt víz.Valahova páralecsapódás következtében vagy beázás útján betévedt víz megposhadt.De egér akárhova odadögölhet elég ha arra a részre tud kiszellőzni a szag.

Lilly 2016-12-06 22:21

re: Büdös a falból
 
Köszi. Az a baj, hogy a szag nem a lefolyóból jön, hanem egyértelműen a fal aljából/padlóból. A lefolyók nem büdösek.
Egér is lehet, igen, de az egyrészt szerintem ennyi idő után már kiszáradt volna, másrészt meg nem igazán dögszag ez, inkább ahogy írtad poshadt víz szerű.


A pontos idő 19:01 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum