![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#1 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Sziasztok !3 éves Buderus Logamax plus GB042-22K kondenzációs kazán hibájával (6A HIBAKÓD ) kapcsolatban kérném segítségeteket !
A problémák tavaly a téli beüzemelés előtti generál után keletkeztek . A gázszerelőnk átnézte kitisztította készüléket, szokásos procedúra ,előtte a kazán hibátlanul működött.Sajnos csak a feleségem volt otthon mivel csak általános karbantartásra gondoltunk.Ahogy a szerelő végzett és kilépett az ajtónkon a kazán folyamatosan kiesett 6A -hibakód használati melegvízre és fűtésre is.A szaki azóta folyamatos visszatérő vendégünk, elmondása szerint : 1-alkalom: gázmennyiséget állított mivel szerinte a hálózat nyomás alacsony; 2-alkalom :észrevette hogy generál közben hogy az égőre menő flexibilis csövet megtört állapotban szerelte össze; 3-alkalom :légtér elemzővel mérve túl sok szénmodoxid tartalom miatt álligatott valamit ; 4-alkalom :közben végetéert a fűtési szezon, a kazán csak a használati melegvízre esett ki -kisavazta a hőcserélőt. 5- alkalom : csökkentette a kazán teljesítményét. Most úgy állunk hogy a mester nem igazán akkar hozzánk kijönni . A kazán továbbra is kiesik főleg zuhanyzáskor ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 (permalink) |
Szakember
Hely: ÜLLŐ
Összes hozzászólás: 391
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 80 köszönetet 77 hozzászólással
![]() |
![]()
Szia!
Hibalehetőségek: A modulációs tartomány helytelen beállítása. 20-90% közötti tartomány. Preszosztát hiba vagy a füstcsőben lévő mérőcsonk dugulása. ionizációs elektróda,vagy annak kábelei hibája A gázszelep motorjának hibája. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 (permalink) |
Új tag
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
![]() |
![]()
Sziasztok!
Nekem is GB042-22K kazánom van. Tavaly elkezdte azt játszani, hogy a délutáni felfűtés helyett folyamatosan a tartályt forralta (termikus fertőtlenítés ki van kapcsolva). Ekkot egy kihúz-bedug kombináció után normálisan elkezdett fűteni. Jeleztem a márkaszervíznek a hibát, akik kis értetlenkedés után a vezérlőpanel cseréje mellett döntöttek. Egy ideig semmi gondunk nem volt, de múlt hét óta ismét produkálja ugyanezt a hibát. Képtelen vagyok rájönni, hogy mi okozhatja ezt a hibát. Ja, és furcsaság, hogy a hét elején jön mindig elő a probléma, jellemzően keddi napon! A beállításoknál böngésztem, de erre a napra is ugyanaz a beállítás érvényes, mint bármelyik hétköznapra. Van esetleg valakinek valami ötlete? |
![]() |
![]() |
Hálásak a hozzászólás írójának: | yrag (2017-10-16) |
![]() |
#4 (permalink) |
Új tag
Kiosztott köszönetek: 1
![]() |
![]()
Szia!
Én is hasonló problémával küzdök a Buderus Logomax plus GB042-22K kazánnal. Ha sikerült valami információt kapni légy szíves megosztani velem. Üdv.:_ yrag |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 (permalink) |
Új tag
![]() |
![]()
Sziasztok!
Én is takarítást követően kaptam pár napja 6a hibakódot egy Buderus U102 k24-es cirkón. Ma a fiam azt kérdezte, hogy ez miért 6a, miért nem ba mint Batterie? Elemcsere óta eltűnt a hibakód. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|