![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#1 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 2 köszönetet 1 hozzászólással
![]() |
![]()
Kis panel konyhában a sarokban jön fentről lefelé a gázcső.
Ide a sarokba szeretnénk a gázfőzőlapot betenni. (Bosch 4151DH) Kérdés, hogyha a főzőlapnak a jobb hátsó sarkában van a bekötő hely, akkor mennyi helyet kell minimum kihagyni a faltól, hogy a fentről jövő flexibilis (fémbordás) cső be tudjon fordulni a lefelé álló csonkra? (Az alsó szekrénybe lesz egy elektromos sütő. A főzőlap a sütőhöz képest valószínűleg kicsit balra el fog tolódni a bekötés miatt.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 2 köszönetet 1 hozzászólással
![]() |
![]()
Megtaláltam ebben a doksiban: http://www.gebo.hu/pdf/zertifikaten/vario.pdf
..a megengedhető legkisebb hajlítási sugar nem lehet kisebb a cső KÜLSŐ átmérőjének kétszeresénél. Igy ha 1/2-es gázcső ez 40mm -> 2x4 + a cső szélessége - (amennyivel a főzőlap alján beljebb van a bekötő cső - cső fele) Nálam kb 10cm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 (permalink) | |
Bölcs
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
![]() |
![]() Idézet:
minden terhelés nélkül. Ehhez egy könyököt be kellett volna építeni! Előzőleg is volt könyök, csak nem gázra való volt. Létezik gázra való is??? Ez a 2 cm kb. a keskeny konyhánkban sokat jelent, és a bútorzatból is kilóg még jobban, mint eddig a tűzhely. Ez az eset az, amikor rosszabb lesz valami, mint korábban, és veszélyesebb is! " GÁZ veszély"! Ahányszor kinyitják-csukják a sütütér ajtaját, annyi pofont kap a faltól a bekötő csőből hajlított könyök hátul.Még hátra van a fő--fő felülvizsgálat, vajon átmegy ez így???Várjuk meg az eredményt.Billegő tűzhelyekről most nem is beszélnék! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 (permalink) | |
Bölcs
![]() |
![]() Idézet:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 (permalink) | |
Bölcs
![]() |
![]() Idézet:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 (permalink) | |
Bölcs
![]() |
![]() Idézet:
Ezt követően leadtak egy példányt a szolgáltató felé, ezután még aznap visszakapcsolták a gázt, miután kértem annak elvégzését, azaz a mérő felszerelését saját költségemre (8000Ft bekapcsolási díj!) Küldik rövidesen a csekket ismét! A lakásba lépve szokatlan gázszagot éreztem, ami eddig nem volt jellemző.Igazából nem volt erős gázszag, mert nyár lévén szellőztettünk is friss levegőt beengedvén a lakásba.Amikor 2.-ik alkalommal is beléptem a lakásba, már gyanúm is keletkezett, hogy valami nincs itt rendben!Eszembe jutott a bekötő csővel való küzdelem- gyömöszölgetés-hajlítgatás ide-oda.Elzártam a tűzhely főcsapját, és jól kiszellőztettem a lakást. Megszűnt a szivárgás! A többit lásd!: GÁZ! Felülvizsgálat utáni állapotok. alatt! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|