![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#21 (permalink) |
Bölcs
Összes hozzászólás: 579
Kiosztott köszönetek: 26
Begyũjtött 26 köszönetet 24 hozzászólással
![]() |
![]()
A helyi ujság mai száma arról ír, hogy ne siessük el a gázkészülékek biztonsági felülvizsgálatát, mert a kedvezményről még most születik meg a törvény.A határidők viszont maradnak érvényben!
|
![]() |
![]() |
Hálásak a hozzászólás írójának: | sbs (2013-09-23) |
![]() |
#22 (permalink) |
Bölcs
![]() |
![]()
A mai napon pakoltam ki a beépített szekrényből, amiben a gázóra van elrejtve. Csak volt, mert megkezdődtek a feújítások!Külön lesz nyomáspróbája a fővezetéknek a mérőig, és külön-külön a lakásoknak is. Ez bizonyos időt fog igénybe venni, mert a nyomást tartani is kell a rendszernek!Mivel a vastag csöveket a szekrényből is ki kellett operálni és a mérőt is, a pakoláson kívül a polcokat is ki kellett szedni. A szegelt polcok eltávolítása után, már mozgott az egész szekrény eleje, aminek az ajtói zongora pántosak, így nem voltak leemelhetők. Visszaszerelni-összerakni a szekrényt valaki más jóravaló asztalos lenne a legalkalmasabb!
A szekréy ajtókra szellőző nyílásokat kell készíteni, hogy ha szivárog a gáz a mérőnél, akkor a szekrényen kívűl hamarabb megérzzék a szagát!Eddig ez nem volt biztosított! Korábban már irtam arról, hogy mégis csak jobb a lakáson kívül elhelyezni az órákat, és nem az előszoba tükröt eltakarni vele, vagy a keskeny közlekedőt leszűkíteni fejmagasságban!Gyerekkoromban még a lakáson kívül volt a gázóránk, és megnyugtatóbb volt! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 (permalink) |
Bölcs
Összes hozzászólás: 694
Kiosztott köszönetek: 62
Begyũjtött 46 köszönetet 44 hozzászólással
![]() ![]() ![]() |
![]()
Ha megnyugtat én a pincével együt repülök duplán mert két gázora van jaés melette a kazánház.
|
![]() |
![]() |
Hálásak a hozzászólás írójának: | sbs (2013-09-23) |
![]() |
#24 (permalink) |
Bölcs
![]() |
![]()
Azért, ha gázt érzel arra felé, szolj a Szolgáltatónak időben!Egyszer én már kénytelen voltam beszólni gázszag miatt, és jöttek is soron kívül szimatolni, aztán meg a vízzárral zárták el a gáz útját.Még én vittem nekik egy vödör vizet.Majd jött a Markoló ásni a gödröt. Hétvégén kicserélték az egész betápot !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 (permalink) |
Bölcs
![]() |
![]()
Egy évvel meghosszabbították a gázkészülékek biztonsági felülvizsgálatának határidejét, ezt írja a helyi újság tegnapi száma!!!Ez úttal az előző írásomat módosítom én is!Figyeljünk a részletekre!
Nálunk holnap lesz a gáz átadása! Azaz a felülvizsgálat utáni felújítás(cső csere kompletten, mérő cserék, kéményvizsgálatok, készülék ellenőrzések, villamos EPH kialakítása a gáz rendszerben, Év mérés, nyomáspróbák stb. A díjakról korábban már írtam, és még csak szaporodott! Az külön érdekessége a dolognak, hogy jelen esetben még a 2003-ban felszerelt óra bontásáért, és most az új óra felszereléséért is díjat szed a szolgáltató, kétszeri kiszállással együtt lakásonként a társasházban, mert lakásonként állítanak ki számlát! A kéményseprőkkel egy MINTÁRA, ahogyan azt korábban már írtam.Valakinek erre is oda kellene figyelnie!!! A támogatási rendszer még formálódik!Mi lesz azokkal, akik beleugrottak fejjel a kútba, és megcsináltatták eddig!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 (permalink) |
Tereprendező
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Tarts készenlétben szkafandert, hátha ha űrben kötsz ki:-)
![]() |
#27 (permalink) |
Bölcs
![]() |
![]()
Vajon mennyibe kerülhet egy új gázmérő óra felszerelése új fogyasztási helyen? Azt már tudom, hogya biztonsági felülvizsgálatot követő felújításkor a mérő leszereléséért is, és a felújítás után az új hitelesített mérő felszerelésekor is 8-8 ezer forintot kell fizetni lakásonként.Így is állítják ki a számlát, függetlenül attól, hogy hány lakáshoz jönnek ki egyidejűleg. Ez a tiszta haszon!Meg az, hogy éppen lejárt a régi mérők hitelessége, amit amúgy is cserélni kellett volna, tudomásom szerint díjmentesen! (10 év.)
Ma voltak ketten a kéményseprőktől megállapítani, hogy üzemen kívül lett helyezve a NEM megfelelő kéménye a gázvízmelegítőnek. Meggyőződtek arról is, hogy a készülék le lett bontva, a kéményből szellőzőt csináltunk. Még Ők voltak meglepődve, hogy ehhez aztán mi közük???Mindez csak 5000 Ft-ba került!Nem maradt kémény egysem a lakásban, így NEM lesz szerencsénk a kéményseprőkhöz talán sokáig!? Ki tudja? Oda a szerencsénk? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 (permalink) |
Bölcs
![]() |
![]()
Lejárt hitelességű gázóránkat a mai napon annak rendje - módja szerint lecserélték új, és hiteles órára. A szerelők Budapestről érkeztek, és a hetet itt töltik a városunkban,kiküldetésben, 200 Km-re a fővárostól.Előre, levél útján illedelmesen bejelentkeztek, és pontosan meg is jelentek a megjelölt 14-18 óra között, kb.15óra 30-kor. Korábban a helybeli szolgáltató megoldotta ezt a munkát, - kiküldetés, és 200 Km útazás nélkül is.Még vissza is kell majd utazniok a hétvégén, haza!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 (permalink) |
Bölcs
![]() |
![]()
MA MEGVOLT AZ ELSŐ VIZSGÁLAT,ELLENŐRZÉS az 1980-82-ben épült társasházunk gázhálózatán a mérőszekrényig.Az eredmény: a főcsap azonnali elzárásával, a közös képviselő értesítésével, és a szolgáltatás egy hétig szünetel felirattal végződött!
Tudtam, hogy találnak az ellenőrzés során problémákat, fel voltam rá lelkileg készülve, de hogy ennyire nagy , és sürgős legyen az ügy, váratlanul érintett.A lakáson belül még nem is vizsgálódtak, ez nem az Ő feladatuk, ha jól értettem.Hogy egy hét elég lesz-e a bajok kijavítására, ez itt a nagy kérdés???Kísérjük figyelemmel! |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 (permalink) |
Bölcs
![]() |
![]()
A gázszolgáltató ajánlott levélben értesített minden tulajdonost, hogy milyen rendeletekre hivatkozva szüntette meg a gáz szolgáltatását. Konkrét hibát nem határozott meg, új üzembe helyezési eljárásra kötelezte a társasházat, kb. ennyi a levél tartalma, és a rendeletszámok felsorolása.
Rendkívüli közgyűlés összehívása van folyamatban, talán többet tudunk meg majd ott?Annyi kiderült, hogy a társasház kérte a vizsgálatot? Ezzel kezdődik a levél! Szomszédomnál 3 hónapja cseréltek gázórát, nálam az elmúlt évben, akkor sem találtak semmi problémát a hálózatunkon, most semmi nem jó, a mérőműszer sziréna szerű, ijesztő hangon időnként megszólalt, mintha légitámadás következne!Ezzel a mutatványos méréssel üzembe helyezéskor fogunk-e találkozni, nem tudom, de a nyitott folyosón elhelyezett órák előtt elhaladva naponta nem lehetett gáz szagot érezni emberi érzékszervekkel az biztos. A vizsgálat közvetlen a csapok, hollanderek, csőkötések, menetek ellenőrzésére irányult közvetlen közelről. Abban bíztam, hogy mégsem a lakásban van az óra, és nyitott a folyosó, de ez sem hatotta meg a törvény őreit, ezek szerint! |
![]() |
![]() |
![]() |
Címkék |
felülvizsgálat, gázkészülék |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|