2019-02-04, 13:10 | #11 (permalink) | |
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
|
re: Aljzatbeton garázsba
Idézet:
Azt szeretném kérdezni, hogy amennyiben hőszigetelés (napkollektoros fűtés), és talajnedvesség elleni szigetelés is tervben van, hogyan kellene elkészíteni, mivel kellene kiegészíteni a lenti leírást? Milyen szigetelőanyagot javasolna, milyen vastagságban? 7,2x6,2m alapterület 10cm zúzott kavicságy 100x100x6mm-es betonacél háló 15cm vastag C16-20 beton |
|
2019-02-05, 13:54 | #12 (permalink) |
Építész
|
Egy korrekt, hőszigetelt aljazat rétegrend a garázsban:
2019-02-05, 16:00 | #13 (permalink) | |
Új tag
Összes hozzászólás: 2
|
Idézet:
Kedves István! Nagyon köszönöm a segítséget! Mivel nem kis padlóvastagságról van szó, mi az ami kerülhet a talajszint alá, milyen mélyről kell kezdeni az aljzat felépítését? Ez egy háztól különálló garázs. |
|
2019-02-05, 16:30 | #14 (permalink) |
Építész
|
Gyakorlatilag minden lehet a talajszint alatt, a kritikus az, hogy amennyiben a vízszigetelés a talajszint alá vagy annak közelébe kerül, akkor azt kívül a lábazaton fel kell hajtani.
2019-02-10, 15:14 | #15 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 3
|
Sziasztok!
Családi házhoz tervezek garázst hozzáépíteni. A garázs fala 38NF tégla lesz. A külső oldalak alapterülete 8,38x6,76. Ki lesz emelve a földből, kb 25cm-re. két személy autó fog benne parkolni, és pakolásázásra lesz használva. Olvastam ezt a topikot, és mivel nem találtam választ az én kérdésemre, így feltenném azokat, melyekre előre is köszönöm a válaszokat. Szerelő betont tervezek készíteni, és kézzel kell kevernem, mert nagy autók nem tudnak bejönni, és sajnos a pumpa sem ér be. Milyen sódert, vagy kész betont kellene beszereznem. Vasat is tennék a szerelő betonba. Ez milyen vastag legyen és milyen kiosztású lenne szerintetek a legmegfelelőbb? Mint az látszik fentebb cc 56m2 lenne a területe a szerelőbetonnak. Az aljzatbeton csak 6x8m. Kell ekkora méreteknél diletáció? Ha igen, akkor hová tennétek? A szerelő betonra menne majd GV4-es lemez vízszigetelésnek. Erre húznék rá majd sima aljzatbetont. Szerintetek milyen vastag lenne megfelelő, és milyen sóder, vagy földnedves beton kellene? A rétegrendekkel nem vagyok tisztában. Hőszigetelném is alulról, mivel a háznak a része lesz. Körbe lesz építve, ez alattazt értem kerül majd tetőr beépítés a garázs fölé. Megtudnátok mondani a helyes rétegrendet? Jelenleg töltött föld (masszív betondarabokkal, mely már ázik vagy 1 éve) van és erre jön még a szerelő beton előtt egy kb 5 cm sóderágy. Válaszaitokat előre is köszönöm. |
2019-02-10, 19:41 | #16 (permalink) |
Építész
|
A kérdéseid megválaszolhatóak, de én onnan közelíteném a dolgot, hogy ez a munka mindenképpen valamilyen tervezésre kötelezett. Ha a garázs a lakóépülettől független, akkor építési engedély köteles, ha összeépül vele, akkor az egyszerű bejelentésnek nevezett tervdokumentációt kell elkészíteni. Mindkét esetben a tervdokumentáció választ ad az összes feltett kérdésre, sőt sokkal többre.
2019-02-10, 19:50 | #17 (permalink) | |
Új tag
|
Idézet:
Köszi |
|
2019-02-16, 11:17 | #18 (permalink) | |
Új tag
|
Idézet:
|
|
2021-03-02, 20:40 | #19 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 27
Kiosztott köszönetek: 2
|
Sziasztok!
A következő kérdésben kérném lehetőleg statikus kolléga segítségét. Adott egy könnyűszerkezetes garázs épület, mely a következő jellemzőkkel fog bírni: -6x6 méteres alapterület, -5x15 pallóváz falak, -32 fokos sátortető, fogópárokkal összefogva, rajta cserepes lemez fedéssel. Kérdésem az alá tervezett lemezalappal lenne: Amit én kitaláltam az a következő: 10-15 cm 0-32-es andezit, rajta 15 cm vasalt beton (C16-20, mixer). A vasalása úgy nézne ki, hogy körbe futna egy kvázi fagygerenda, ami 6-os átmérőjű, 10x10 centiméteres kengyelekből állna (30 centis sűrűség), bennük 4 db 8-as vassal. A körbe futó fagygerendán belül raknék 3 db ugyan ilyen gerendát kvázi erősítésnek (1,5 méterenként lesz így egy). Mennyire hülye ötlet ez? Köszönöm előre is! |
2021-03-03, 06:50 | #20 (permalink) |
Építész
|
A vasalást inkább nyolcas, 20/20-as hálóként csináld - alsó, és felső háló
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|