2018-03-28, 21:25 | #31 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 4
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
|
re: Garázsépítés
Ha 3 méterenként teszek egy oszlopot, akkor kb. egy árban van. Ki van ez találva, akkor olcsósítani nem tudom.
Köszönöm a válaszokat. |
2018-03-29, 15:31 | #32 (permalink) |
Építész
|
Sajnos erre azt kell mondanom, hogy nem a "ki van ez találva" kategória, hanem egyszerű statika aminek az alapja a jó öreg fizika
2018-03-29, 23:20 | #33 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 4
|
Igen, az alapján meg ki tudják számolni, hogy méterenként 2100 forintért kb. egy árban lesz a fával, és ugyan azt tudja mondjuk, erre értettem.
Egyszerű statikához nem értek sajnos, azt hittem találok a neten konkrét rajzokat, mi mennyit bír, de nem, jól őrzik a titkot Akkor keresek programot, évtizedek óta álló garázst, statikust, amit/akit találok. |
2018-08-21, 21:11 | #34 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 2
|
Üdvözletem,
előzetesként: kezdő vagyok itt... A következő dilemmám van. Egy kb 15 éve meglévő alapra kezdtünk melléképületet építeni. Mivel az alap szélessége adott volt, 25 cm, ezért Kuntégla 25/30 NF téglával falaztunk. Az épület egyik része garázs egy 3 m széles bejárattal, ami nyilván meglehetősen széles. Ehhez a nyíláshoz építettünk be áthidalónak 2 db PHT 325-ös 325x12x6,5 Wienernerger áthidalót. Az áthidaló fölé 4 sor tégla került, majd ezután jön rá egy maximum 15 cm magas koszorú, amelyre egy 6 m hosszú 10x15 talpszelemen kerül majd erre a tetőszerkezet amely cserepeslemez lesz. Az áthidalón látszik hogy a teher alatt meghajlott, ezért nem vagyok biztos, hogy nincs -e túlterhelve. Ehhez kérnék hozzáértő véleményeket. |
Címkék |
garázs építés, grázs |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|