![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#41 (permalink) | |
Tereprendező
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Idézet:
ThyssenKrupp Ferroglobus Hogy mit bír azt majd leteszteljük, a BauHaus-ban 2300.- volt egy tábla (2mx0.9m), igaz a csavar nem volt olcsó mulatság: 1 szett = 100 Ft (trapéz alátét, csavar, kupak)
![]() |
![]() |
#42 (permalink) |
Tereprendező
![]()
Irobertó új tagunknak válaszolnék néhány kérdésére:
1. A Focus szerintem elférne ha lezárnám a nyitott kocsibeállót, de ezt nem tervezem amúgy sem.... mivel kétállásos, ezért a középső résszel lehet játszani, ki hogyan áll be. 2. Véleményem szerint ha lezárnánk ezt a kocsibeállót elvesztené minden varázsát ![]() 3. Elől, illetve hátul a láb gerendák magassága hány cm? Hát ez változó, ha a betonmélységre gondolsz: elöl 60 - 70 -60 cm mély, hátul ugyanez és a középső betontalpak szélesebbek is mint a szélsők. Ez azért van , mert középen dupla terhelést kap. A vasak meg kb 5 cm-re állnak ki a betonból. 4. Az alapötlet a Bauhaus Szigetszentmiklósi üzletházának kerti részél látható, ha jól emlékszem 400e körül van. Hasonló ajánlatot kaptam az elkészítésre, a betonozás és a tetőanyag nélkül, ezért kezdteünk bele házilag. Szerencsém volt mert a sógorom ért az ilyenekhez és jött még egy embere, valamint az apósom. Ha egyáltalán nincs aki segitsen hivd a sógoromat fel, amúgy pedig az egészről itt találsz bővebbet: Kétállásos fa kocsibeálló | Családi ház építés
![]() |
#43 (permalink) |
Tereprendező
![]()
Nos összegyűjtöttem egy kisebb tervdokumentáció csomagot. Ezek itt-ott megtalálhatók a neten, de igy egyszerűbb és nem kell keresgélnetek. Sajnos a kétállásúhoz nem találtam szerelési útmutatót, de az egyállásúból sokmindenre lehet következtetni.
Egyállásos nyílt kocsibeálló alapterv: http://csaladihaz-epites.info/csalad...o-alapterv.doc Kétállásos nyílt kocsibeálló alapterv: http://csaladihaz-epites.info/csalad...alapterv-y.doc Kétállásos "Y" nyílt kocsibeálló alapterv: http://csaladihaz-epites.info/csalad...o-alapterv.doc A Hungaropro összeszerelési útmutatója (egyállásos kkocsibeálló) http://csaladihaz-epites.info/csalad...o-alapterv.pdf Kétállásos "Y" Betonozási (alapozási) terv http://csaladihaz-epites.info/csalad...i-alapterv.pdf
Hálásak a hozzászólás írójának: | joco812 (2022-01-28) |
![]() |
#44 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 12
Kiosztott köszönetek: 3
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
![]() |
![]()
Kedves sbs!
Köszönöm a válaszokat. A blogból kiindulva én is elkezdtem keresgélni a neten, szerelési útmutatót és elemlistát az Y lábas kétállásúhoz én sem találtam, csak egy alapozási segédletet, illetve mérettáblázatot: Dupla Y-Kocsibeálló 612/2 - e-kert.hu - Minden ami kert. Kerti felszerelések - kerti bútor, szaunaház, nyitott garázs, kerti garnitúra, medence, pavilon, terasz tető Én is azon gondolkodom, hogy egy ács + a család emberei meg tudnák csinálni. Előre elkészítenénk az alapot kimérnénk a tüskék helyét majd betonozás = 1 hétvége. A szerkezet összeállítása=1hétvége4 Reális átfutási idők? Nálatok mennyi időt vett igénybe csupán a faszerkezet összeállítása? Az anyagot gyalultan vetted, vagy helyben gyalultátok? Igazából a lábaknál arra lettem volna kiváncsi, hogy a fa 12x12 tartólábak elől, oldalt, illetve hátul milyen hosszúságúak nálad, illetve az Y tartók, a többi már adott a faanyag listából ![]() Köszönet: lroberto |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 (permalink) |
Tereprendező
![]()
"A szerkezet összeállítása=1hétvége4 Reális átfutási idők?"
Igen "Nálatok mennyi időt vett igénybe csupán a faszerkezet összeállítása?" 1 nap "Az anyagot gyalultan vetted, vagy helyben gyalultátok?" :-)))))) jajajjajajajjajjjjj..... 1 napig gyalultam ! Na az kemény volt, de megérte (ezen sokat spórolhatsz). Kell egy elektromos gyalu. Igazából a lábaknál arra lettem volna kiváncsi, hogy a fa 12x12 tartólábak elől, oldalt, illetve hátul milyen hosszúságúak nálad, illetve az Y tartók, a többi már adott a faanyag listából Amiről nincs terv, de a fotókról "leveheted" az a csapolások amiket csináltunk. Az első "Y" tartóoszlop két szárának kiindulásánál látható kb 1 cm mély kétoldali bevágását a főgerendába, felejtsd el....nem kell oda. - hátul 2.10m - elöl 2.60m - a Y-nok, meg adták magukat a 45 fok miatt, de 2m hosszúakat vettem oda. Mellesleg én az elején elrontottam, mivel 20 cm-el előrébb mértem az első láb alapját és úgy betonoztunk (de ez maradjon köztzünk...). Igy az az alapozási terv máris borult, de a végeredmény igy is jó lett.
![]() |
#46 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 12
Kiosztott köszönetek: 3
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
![]() |
![]()
Köszönöm az infókat. Na akkor keresek egy szakit, aki felügyeli a melót és lehet belevágok, valamikor szeptemberben
![]() És kézi gyaluval, vagy vastagsági gyaluval nyomtad? |
![]() |
![]() |
Hálásak a hozzászólás írójának: | sbs (2011-08-23) |
![]() |
#47 (permalink) |
Tereprendező
![]()
Elektromos gyaluval! A barkácsáruházakban 10e körül van.
Majd küldj fotókat :-))) Lesz a kocsibeállónak testvére, ez jó ![]()
![]() |
#48 (permalink) |
Tereprendező
![]()
A kocsibeálló elkészítése lépésről lépésre: Kétállásos fa kocsibeálló | Családi ház építés
![]() |
#49 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Hello,
nagyon klasszra sikerult a beallo, es en is egy hasonlot szeretnek iden epiteni. Az elejet picit maskeppen fogom megoldani, hogy oldalrol sajat keszitesu ponyvat vegig tudjam rogziteni hozza. Egy fontos kerdesem lenne, es a rajzokbol nem tudtam kivenni: az oszlopoknal az Y ket felso szara hogy rogzitettet _alul_ sima kivagtad az a ket szrbol 45 fokot es odaszogelted a gerendahoz?, vagy csapoltad azokat is? Koszi a valaszodat elore is.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
irod fentebb: Az első "Y" tartóoszlop két szárának kiindulásánál látható kb 1 cm mély kétoldali bevágását a főgerendába, felejtsd el....nem kell oda.
tehat akkor semmi nem kell, csupan atfurom keresztbe es mondjuk egy 10-es menetes szallal rogzitem (vagy talan eleg szogelni is) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
Címkék |
faszerkezet, kocsibeálló, nyitott garázs |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|