2013-04-08, 22:52 | #12 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 12
Kiosztott köszönetek: 3
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
|
re: Könnyűszerkezetes garázs
Még 1 kérdés! fény, azaz ablakok!
Nem tudom milyen tip. ablakot kellene még betervezni. Az épület É. oldala van a telekhatáron. Ide a felső 40cm-es szakaszra gondoltam 2 soron 4x1m üvegtéglát, vagy 4 db. 100x40-es megvilágító ablakot. A többiről nincs ötletem... az oldalfalak magassága 220cm... A bejárathoz egy 5m-es sima szekcionált a terv + a keleti oldalra egy ajtó! |
2013-04-08, 23:11 | #13 (permalink) |
Építész
|
Az üvegtéglát ebben az esetben mellőzném, érdekes kérdéseket vetne fel a beépítés módja. inkább fix üvegezésű ablak, homokfúvott üveggel, vagy vmi hasonló. A bordázat kiosztásánál figyelni kell az ablakok helyére.
2013-04-25, 11:54 | #14 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
|
Sziasztok,
Még csak most barátkozok a garázskapu fogalmával, hogy szükségem lesz e rá vagy sem. Tudnátok tippeket tanásokat adni, hogy merre induljak? Eddig ezt a cikket találtam nagyon érkesnek: Szempontok az automata garázskapu kiválasztásához |
2013-04-25, 21:38 | #15 (permalink) |
Szakember
|
Én a helyedben egy 2 cm-es polisztirol rendszert tennék! Fog kerülni négyzetméterenként kb. 6-700 Ft-val többe, de viszont nem fog elrepedni, szép lesz a felületed! Az osb-re húzott vakolat egy idő után lepereg Próbálgattam már egy időben én is, de nem jött be a dolog!
Viszont most olvasom, h gondolkodsz a hőszigetelő rendszerben! Amúgy a sima osb-re húzás után olyat is csináltam, hogy csak hálót beágyaztam és azt gletteltem, majd színeztem! Tartósabb lett, mintha csak ráhúznám a vakolatot! |
2014-09-01, 17:11 | #16 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 3
|
Sziasztok!
Van egy 10MX3.5 M alapterületű disznó ólam.A falazata B30,ami hosszirányban került beépítésre.Az épület első homlokzata részben deszkázott.Teteje hullámpalával fedett sátortető. Garázzsá szeretném átalakítani. Az épület szélességét megnövelném +2 méterrel(3.5+2 méter).A tégla falhoz szeretnék hozzátoldani házilagosan könnyűszerkezetes falat(Fagerenda,OSB,szigetelőréteg,gipszkaton fal.).A garázs elején lenne egy kb 4 méter széles garázsajtó,ablak,és egy bejárati ajtó. A teteje lapostető lenne hullámpala fedéssel. Szeretném megkérdezni,hogy ez kivitelezhető -e így,és olcsóbb, mint téglából? Köszömöm! Tisztelettel :Surci |
2014-09-01, 22:12 | #17 (permalink) |
Építész
|
Az elképzelést több részében is erőltetett kényszer megoldásnak találom, az állékonysága is kérdéses. A szakmai előírásoknak semmiképp nem felel meg.
A futóra rakott B30 17 cm vastag, nem minősül teherhordó falnak. 5,5 méter fesztávú lapostető nem egy átlagos faszerkezet, egy fagerendát 4,0 méterenként meg kell támasztani, ráadásul a lapostetőn sokkal nagyobb a hóteher.
2014-09-02, 16:21 | #18 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 3
|
Kedves István62!Köszönöm a válaszát!A megoldás a téglával való hozzáéppítés,nyeregtetős kivitellel?Kérdezném,ha ez a megoldás,maradhatna -e a régi falszerkezet,amit utólagosan lehőszigetelnénk,vagy esetleg a teljes bontást javasolja?
Köszönöm! Tisztelettel:Surci. |
2014-09-02, 19:28 | #19 (permalink) |
Építész
|
Én a teljes bontást javasolnám. A B30 futóra, ráadásul ilyen hosszban egy ólnál még működhet, de egy kicsit is komolyabb épületnél mér nem szabad vele foglalkozni. Az erősítgetése nagyobb munka mint az újra építés
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|