![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
LinkBack | Téma eszközök | Megjelenítési módok |
![]() |
#1 (permalink) |
Törzsvendég
Összes hozzászólás: 105
Kiosztott köszönetek: 18
Begyũjtött 16 köszönetet 15 hozzászólással
![]() ![]() |
![]()
Röviden: csöpög a radiátorból a víz.
Hosszan... Adatok: Társasház, központi fűtés, egyénileg szabályható, hőmennyiségmérővel és főcsappal. A radiátor alsó részén, ahol bejön és kimegy a víz, onnan szivárog. Most így hirtelen nem tudom megmondnai, hogy a bejövő, vagy kimenő ág szivárog, mert meg kéne nyitni hozzá a csapot (akkor érezném, melyik melegedik fel először), de még nem akarok fűteni.. A lényeg az érdekesség. Mert számomra az, nem igen látok logikát benne. A főcsap, ami ugye a mérő mellett van, ha meg van nyitva (használom a fűtést), akkor a radiátorból nem csöpög a víz. Ha viszont el van zárva a főcsap, akkor csöpög. Ez számomra azért érdekes, mert szerintem pont fordítva kéne lennie. És itt még nincs vége. Nyári szezonban nem csöpög semmi (akkor természetesen el van zárva a csap), csak ősszel kezdődik a történet, amikor elindítják a központi fűtést. Erre logikusan mondanám azt, hogy nyáron kisebb nyomás alatt van a rendszer, ezért nem szivárog a víz, de máris paradox elmélethez érek, mert tudom, hogy akkor folyik, ha el van zárva a csap. Ergo a lakás rendszerén belül nem változhat a nyomás, ha folyamatosan el van zárva, nem? Azért kínos ez, mert csak azért nem akarom megnyitni a főcsapot, hogy ne csöpögjön a víz. Hiába tekerem a radiátorokon a termosztátot 0-ra, a melegvíz bejut a lakásba, keletkezik maradékhő is, stb.. ergo a mérő számol akkor is, ha nem fűtök. Persze ez elenyészű mennyiség, de akkor is, nehogymá akkor is fizessek, amikor nem fűtök. Ezért, amikor nem kell, én akkor a főcsapot zárom el, nem csak a radiátort. Viszont pont ilyenkor csöpög a víz. Na most ezek után valaki meg tudja mondani, mi lehet a probléma? ![]() Jöhetnek kérdések is, ha abból több minden kiderül, de gondolom ezt szakember tudja csak, mit kell ilyenkor kérdezni. Ha szükséges, akkor lefotózom a radiátort és bejelölöm a képen, honnan szivárog a víz. Feltéve, hogy ez segítség. Üdv.: Arni |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 (permalink) |
Szakember
Hely: ÜLLŐ
Összes hozzászólás: 391
Kiosztott köszönetek: 2
Begyũjtött 80 köszönetet 77 hozzászólással
![]() |
![]()
szia!
Megint az a fránya fizika!!!! Itt jön szóba a hőtágulás. Az elzáró karja milyen színre van festve? Kék vagy piros? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 (permalink) |
Törzsvendég
![]() ![]() |
![]()
Hamarosan mutatok fotót, és bejelölöm rajta, hol szivárog a víz kismértékben.
Elzáró kar nincsen, csak egy főcsap, ami elzárja a vízet, ami a radiátorok felé folyik, ez pedig egy dobozban van a vízórákkal és a hőmennyiségmérővel együtt. A csap pedig szürke, nem tudom, hogy ezt mit jelent, ha rákérdeztél a színére. Üdv.: Arni |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 (permalink) |
Törzsvendég
![]() ![]() |
![]()
Akkor csatolok egy képet:
radiator.jpg Itt van normál méretben a kép (nem tudom, hogy fog megjelenni a fórumon): http://www.kartc.hu/radiator.jpg A piros karikánál van enyhe szivárgás. Nem tudom, hogy ez segít-e, de várom a további segítségeket ![]() Üdv.: Arni |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 (permalink) |
Szakember
![]() |
![]()
A hiba az ötrétegű cső kalibrálásában van!A hibát a következő képen javíthatod.A fűtési rendszer ürítése,a hollandik bontása.Radiátor leszerelése.Mindkét hollandi bontása,a szelep kiemelése.A szivárgó hollandi hátra tolása,a hasított gyűrű meglazítása,a csatlakozó idom kiemelése.A csatlakozó idomon lévő gumigyűrűk cseréje,cső kalibrálása ,hollandi és hasított gyűrű felhelyezése,csatlakozó idom behelyezése.Illesztés,a hollandik kézzel való vissza kapatása a menetre,majd szakszerű hollandi meghúzás.A rendszer feltöltése,légtelenítése.Tömörség ellenőrzés.
|
![]() |
![]() |
Hálásak a hozzászólás írójának: | sbs (2012-11-01) |
![]() |
#7 (permalink) |
Szakember
![]() |
![]()
Ha ez kész van ,akkor séta a hűtőig és egy HEINEKEN !!!! EGÉSZSÉGEDRE!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 (permalink) | |
Törzsvendég
![]() ![]() |
![]() Idézet:
Egy ilyen művelet milyen árban fáj egy szakember által? Kb. piaci árakra vagyok kíváncsi.. Aztán pedig az általam leírt információk alapján hogyan lehet egy ilyen rendszert űríteni? Megoldható például csak lakáson belül, vagy a társasház beavatkozása is szükséges? Ez utóbbi esetén, gondolom fűtési szezonon kívül kellene ilyen javítást csinálni. Üdv.: Arni |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Címkék |
cső kalibrálás, csöpög a radiátor, szivárgás, vízszerelő |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|