![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#11 (permalink) |
Tereprendező
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.589
Kiosztott köszönetek: 541
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ez érdekelne. Mi ez a hidro mag? És hol és mennyiért lehet venni? Marhára unom már hogy mindenhol vízkő van. Esteleg a vízóra mőgé ha beteszem, leszüri a teljes bejövő hálozatot?
![]() |
#12 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 13
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 2 köszönetet 2 hozzászólással
![]() |
![]()
A hidro mag egy eros magnest tartalmaz nem bonyolult nagyon jo konnyen szerelheto , az ara kb egy eve vettem utoljara mikor othol voltam kb;10000 huf. celszeru berakni vizorahoz mert akkor az egesz hazat vedi [csaptelep , vezetek , stb] de azt tudni kell hogy az igazi vedelmet a bojlernak kell biztositani , de pl mosogatogep ele is szoktam rakni . Olyat tud ,hogy a fogkovet lekezdi oldani a szadba ha csak azt a vizet iszod nagyon jo nekem is van felrakva a hazamba .Oszinten en egy helyrol szoktam beszerezni ezt a magot a ceg neve ; KUN THERM KFT ,
|
![]() |
![]() |
Hálásak a hozzászólás írójának: | sbs (2010-11-18) |
![]() |
#13 (permalink) |
Tereprendező
![]()
Na kezdek kiokosodni....
A HIDROMAGnak magnetizáló hatása van a vízre amely fizikai jellegû, a kezelt víz kémiai összetétele teljesen változatlan marad. A vizet nem lágyítja. A magnetizált víz kb. 24 óráig és/vagy kb. 200 m távolságig képes megõrizni tulajdonságait. A HIDROMAG-gal kezelt vízben kiválnak a már oldott ásványi kristályok, amik így nem képesek összetapadni és lerakódni, lágy iszap formájában továbbhaladnak. A kezelt víz megakadályozza a vízkõlerakódásokat, a régieket feloldja, így teljesen szükségtelenné válik bármilyen egyéb adalék bevitele (pl.: vízlágyítók). A HIDRO-MAG hatása a felszerelés után azonnal jelentkezik a rajta keresztül áramolt vízen, a lerakódott vízkõ fellazítása és teljes eltávolítása hosszabb idõt igényel (2-8 hónap). A vízkõlerakódás a fûtõszálak hõleadását csökkenti, ezáltal az elektromos fogyasztásuk növekszik, majd meghibásodáshoz vezet. A vízkõtõl megvédett szerelvények és eszközök élettartama megnõ. Hidromag ár: Egy családi házhoz való ilyen viztisztitó eszköz 13.000.- FT
![]() |
#14 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 3
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Kedves Fórumozók!
Tanácsotokat szeretném kérni egy gázkazán hibával kapcsolatban. Otthon, Édesanyámnak van egy Beretta Ciao kombi gázkazánja(kb. 7-8 éves), eddig hiba nélkül ment, de nemrég a fűtésszezon után elkezdett csepegni a "túlfolyója", mintha túl nagy lenne a rendszerbe a nyomás. Ezzel kapcsolatban szeretnék kérni tanácsot, hogy miért lehet ez! Már kipróbálta egy két dolgot ezzel kapcsolatban, leengedtem a rendszerből vizet, a rendszer legmélyebb pontján található dust removerből (koszszűrőből), akkor lement a nyomás szinte 0rá, ilyenkor viszont nem hajlandó csinálni melegvizet, világít a piros ledje a víznyomásnak. Ilyenkor szoktam a rendszerbe enged egy kis vizet, hogy valamennyi minimális nyomás legyen a rendszerbe, ilyenkor minden megy normálisan, de hiába zárom el a feltöltő szelepet, a nyomás szépen lassan emelkedik a rendszerbe és egy bizonyos nyomás felett el kezd csepegni a "túlfolyó" ismét. Ha bekapcsolom a fűtést(felhúzom 30C fokra a termosztátot, akkor megszűnik a csepegés).Már kicseréltem a (levegő)szelepet, a "kiegyenlítő tartályba" és fújtattam bele levegőt, de ennek sem volt túl sok haszna. Köszönök előre is minden választ tanácsot! Üdvözlettel: Csaba |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 (permalink) |
Tereprendező
![]()
Szia, nem vagyok szerelő, de amit leírtál az pont az ami nálam volt: a hőcserélő kilyukadt ezért a használati vizvezeték rendszerből apránként átszivárog a víz a fűtés rendszerébe.
Mivel a használati vizrendszerben a nyomás sokkal nagyobb mint a fűtésnél, törvényszerűen emelkedik a nyomás ott is. Próbáld ki hogy elzárod próbaképpen a bejövő vizet a kazánba és kinyitod a vizcsapot, hogy a nyomás megszűnjön. Ezután már nem fog felmenni a fűtésben sem a nyomás. A megoldás: a hőcseréplőt mindenképpen cserélni kell. Szerencséd van BERETTA ügyben ajánlhatom a szomszédomat Vadász Ferit: +36 30 479 1414,hivd fel.
![]() |
#16 (permalink) |
Új tag
![]() |
![]()
Szia!
Köszönöm a gyors választ, ezt ki fogom próbálni hétvégén. Köszönöm a szerelő elérhetőségét, de mivel édesanyám nyíregyházi, így szerint azon a környéken fogunk szerelőt keresni, de mindenesetre még egyszer köszönöm! A korábbi hozzászólások között olvastam, hogy érdeklődsz "hidromag" készülékkel kapcsolatban, érdeklődnék, hogy van már valamilyen tapasztalatod ezzel kapcsolatban, mennyire hasznos ez a szerkezet. (Egyik barátom BlueSoft márkájú készüléket vett, az nagyon szuper készülék, csak rengeteg helyet foglal el, illetve kb 150-200EFt volt.) Ez a hidromag készülék egyenlő a flodravin készülékkel? Flodravin Aquatív Elektronikus Vízkőmentesítő készülék csúcstechnológia a piacon! Válaszodat előre is köszönöm! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 (permalink) |
Tereprendező
![]()
Átraktam a kérdésed ide: http://epitkezes.forum.hu/vizszerele...-hidromag.html igy könnyebben megtalálják a szakik és remélem kielégítő választ fogsz kapni. Van pár a témában járatos ember itt
![]()
![]() |
#18 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 1
![]() |
![]()
Sziasztok
Lenne egy BAXI Eco 240 Fi átfolyásos kazánom és szeretném ezt digitális Eberle Instat 2 termosztáttal szabályozni, de nem sikerül. Ahányszor rákötöm, mindig levágja a kazán biztosítékát. A régi hagyományos termosztáttal rendesen működik, de szeretnék időszakokat beállítani a legköltséghatékonyabb módon. Mi lehet a probléma? Erősebb biztosítékot nem mertem a kazánba rakni, mint ami a gyári volt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 1
![]() |
![]()
Én is szeretnék megosztani veletek a szuper vaillant kazánomról egy pár dolgot.Én 6 éve vettem amikor kész lett a házam,több százezer-ért és nekem azóta is folyamatos gondjaim vannak vele.Amit a 20-dik szerelő sem tudott megcsinálni.A lényeg, úgy SZAR ahogy van,soha többé nem vennék ilyet .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 (permalink) |
Új tag
![]() |
![]()
Üdvözletem!
A WC öblítéssel kapcsolatos hozzászólást olvasva kaptam fel a fejem. ARISTON UNO kazánunk leáll (letilt) WC öblítés után. Előző nap a vízmű vízórát cserélt. A kazán visszajelzése (sárga led világít) szerint ez füstgáz elvezetési probléma. Tud valaki tanácsot adni? |
![]() |
![]() |
![]() |
Címkék |
hiba, javítás, kazán, szerelés, szerviz, vaillant |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|