2011-01-20, 13:50 | #1 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
|
Szivárgás
Szervusztok!
Segítségre van szükségem. A házunkban(régi éület, valószinűleg acélcső a vízhálózat) a falon belül szivárog a víz. De ennek semmi külső nyoma nincs. Úgy vettem észre,hogy (szivattyú biztosítja a vízellátást) a nyomás mérő órán láthatóan csökken a nyomás. A szivattyú korrigál,kb. két percenként kapcsol be egy pillanatra.Ha kikapcsolom éjszakára és nem használjuk a vizet levegős lesz a rendszer.A szívóoldal rendben van, a kpe. bekötése a házba rendben van a belső szerelvények és klátható kötések szárazak. Kérdésem ismertek e olyan műszert és vagy módszert amivel falbontás nélkül behatárolható a szivárgás? Előre is köszönöm! |
2011-01-20, 14:41 | #2 (permalink) |
Építész
|
re: Szivárgás
Nekem amatőrként az első gondolatom, hogy ha ilyen mértékben csökken a nyomás, akkor az elszökő víz biztosan nem tud elpárologni. Ha tényleg valahol az épületben ereszt a vezeték, akkor valahol az épületben sok nedvességnek kell összegyűlnie, ami azért látszana. Nem lehet, hogy a szivattyú - tartály környékén lévő szelep engedi vissza a vizet?
2011-01-20, 16:14 | #3 (permalink) |
Törzsvendég
Hely: Szeged
Összes hozzászólás: 358
Kiosztott köszönetek: 33
Begyũjtött 19 köszönetet 17 hozzászólással
|
szivárgás, ha a viz szökik az talál magának utat arra, hogy ki törjön a zárt térből, ez esetben a falból, és ennek következménye a foltosodás, rosszabb esetben nagy víz tócsa a szivárgás közelében nem lehet hogy a szivatyúval van valami gebasz?
ha nemlátod akkor szerintem nemis szivárog, max olyan esetet tudnék elképzelni, amikor föld alatt haladnak a víz csövek(bár ezt 1 szaki simán mondaná, hogy ilyen nincs) és elfolyik a ház alá a víz, öszinte leszek ezt 1 vizesnek kellene , és én úgy tudom van 1 szegedi mcclode a fórumon aki kompetens ebben a témában |
2011-01-20, 20:53 | #4 (permalink) |
Törzsvendég
|
Van erre a problémára megoldás és igen úgy is h nem kell mindent kibontani de ha a cső elkorrodált egy helyen akkor valószínű h más helyen is szivárgás szinten van a dolog.De ezt csak a helyszínen lehet megmondani.A megoldásról meg annyit h próbapumpával(víz) vagy levegővel kel megpróbálni megtalálni h hol a hiba.Esetleg ha gondolod akkor mi meg tudjuk oldani a problémát.
|
2011-02-10, 21:31 | #6 (permalink) |
Szakember
|
ultrahangos szivárgáskereső - Google keresés
Az ultrhahangos készülékek erre a célra lettek kifejlesztve ezenkívűl, ha szerencséd van , akkor egy egyszerű hőfóliával megtudod keresni, ha a meleg ágban van , hisz ha a falra teszed , beengedsz jó forró vizet a csövekbe , akkor ahol ereszt ott kirajzolódik egy folt, a konturos cső mellett a hidegvíz csövét is fel lehet tölteni forróvízzel, egy nyomáspróbázó pumpával és akkor a helyzet ugyanaz remélem tudtam segíteni |
2011-06-24, 17:02 | #8 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 1 köszönetet 1 hozzászólással
|
Hello!
Nálunk is elment a nyomás meg zakatoltak a csövek elég durván ... illetve a falon is látszott felhólyagosodott a festék ... (20 évig nem volt használva az emelet) aztán használtuk ... durr tönkrementek a csövek, a nyomás elment, a bojler vízkövezése ... Aztán pánikszerűen hívtam egy brigádot és megoldották a problémát gyorsan és tisztán ... de újra kellet vakolni meg ilyenek mert a fal körbe beázott és bepenészesedett .... úgyhogy nem jó ezzel sokat várni ... mint mi tettük. |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|