2010-07-01, 06:26 | #1 (permalink) |
Támogató
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 125
Kiosztott köszönetek: 30
Begyũjtött 19 köszönetet 17 hozzászólással
|
Milyen lesz a konyhabútor?
Milyen lesz a konyhabútor?
Ezt a kérdés az építkezés folyamán már vízszerelő, a villanyszerelő fölteszi. Tapasztalatom szerint az építtetők nagy részét a kérdés váratlanul éri, pedig a vizes, az elektromos kiállásokat a konyhabútor tervnek megfelelően kell elkészíteni. Talán érdemes már az alaprajzok alapján megtervezni, megterveztetni a konyhát. Mi erről a tapasztalatotok?
2010-07-01, 11:41 | #2 (permalink) |
Könyörtelen tereprendező :-)
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
|
re: Milyen lesz a konyhabútor?
Az első amit jól el lehet cseszni, az a lefolyónyílás és a vízbekötések kiállása. Persze akinek halvány segedelme sincs még a leendő konyhájáról, annak nehéz nyilatkozni már ebben a fázisban, viszont nagyon fontos.
Kb 20-30 cm-et még el lehet vele játszani de métereket már nehéz a csatorna esetén, hiszen akkor több konyhabútor hátsó elemét kéne bevágni a csövezés ferde elvezetéséhez, és azt ugye ki szereti, főleg egy átlagosnak nevezhető 200e Ft-os új konyhabútor esetén. Szerintem itt már észnél kell lenni fejben és legalább tisztában lenni a konyhabútorok alapméreteinek szélességével: kétajtós elem, egyajtós elem alapméret. A kétajtósé lesz ui. általában a mosogató, ahol még mindíg lehet játszani hogyan tesszük be a mosogatótálcát. A villany sem mellékes, mert igen kellemetlen tud lenni egy konyhabútor mögé kerülő elektromos falicsatt, még ha nem is használjuk akkor is eláll a faltó vagy 1 cm-ert. Ha pedig használni is akarjuk, bele az elosztó dugója ami + 2 cm miniumum, az már 3cm alaphangon ami eláll a faltól, szóval lehet körlyukat fúrni az előtte lévő szekrény hátuljába, ami persze szintén zaccos, ha az pont egy üvegajtós elem. Isutam jól látja, TUDNI KELL hogy milyen konyhabútor lesz, hol legyenek a kiállások. Csak tán nem konyhabútort készítesz? Vagy csak elő-készítesz?
2010-07-01, 12:29 | #3 (permalink) |
Támogató
|
Nem vagyok bútoros, a kérdés úgy vetődött föl bennem, hogy egy jó ismerősöm kért meg, nézzek rá a honlapjára.
Az említett kérdéssel villanyszerelőként találkoztam. De láttam már, a vízszerelő arcán is a téboly jeleit, amikor a tulaj közölte nem tudja még hol lesz a mosogató.
2010-07-01, 19:25 | #4 (permalink) |
|
Hmm... ezek szerint a barátod oldala az italex. Kíváncsi lennék az Ő véleményére is hogy hogyan bírják a versenyt az olyanokkal mint pl. az ASKO, ahol példának okáért a hét végi éjszakai vásárban 40e-ért lesz komplett konyhabútor.
Elmentünk megnézni, mert éppen aktuális lenne a dolog és azt kell mondjam, azért a pénzért nagyon is megéri (persze az hogy ez éppen zöld, és az asszonynak ez pont bejön az más kérdés...) Az első konyhabútorunk mezei MDF-volt. A második már egyedi készítésű, persze az is MDF, hiszen a fa, halandó számára megfizethetetlen, ha konyhabútor alapanyagról beszélünk. Nos villanyszerelés előkészítés szempontjából, minimum 6 dugalj előkészítés kell: - hűtőszekrény - mosogatógép (ha egyszer lesz) - mikrohullámú sütő - kávéfőző - vízmelegítő ez fix nálunk, + a konyha robotgép ha kell, + telefon + helyi világítás (ok) szóval a hatot alá is becsültem élből. 8 alá nem szabad nagyon menni egy modern konyhában.
2010-07-01, 19:47 | #5 (permalink) |
Támogató
|
Igen az oldal a www.italex.hu.
Náluk is érződik a válság. Nyilván az általad említett árakkal nem lehet versenyezni. A dugaljakat jól számolod, de még bejöhet a képbe a tűzhely, és az internet kiállás az intelligens hűtőnek.
2010-07-01, 21:07 | #6 (permalink) | |
|
Idézet:
Megmondja miből mennyi fogy és bevásárlólistát készít...
2010-07-01, 21:14 | #7 (permalink) |
Támogató
|
Én is csak hallottam róla (sajnos)!
De ha lenne, most ott fórumoznék, és kéznél lenne a hideg sör. Na? Ugye, hogy fel kell készülni a kiállással, biztos ami biztos!
2010-08-01, 13:22 | #8 (permalink) |
Új tag
|
Sziasztok!
Rutinos konyhabútor beépítőként nagyon sokszor azt tapasztalom, hogy a megrendelő nincs tisztában a meglévő dolgok adta lehetőségekkel. Amikor az igények és a lehetőségek figyelembe vételével elkészítem a bútor terveit, elmagyarázom a mit-miért-mekkorá-t, volt rá példa, hogy húzta a száját. Pedig én elmondtam. Nagyon sok ember nincs tisztában azzal, hogy egy meglévő víz-villany-gáz kiállásokkal sajnos kompromisszumot kell kötni, ha bontani nem akar. Az új épületeknél ajánlatos, ha már megvan legalább a terv, előzetesen nagyjából kitalálni a konyhabútor formáját. Nem is kell feltétlen minden részletét, de ha a vizes-gázos villanyos kolléga kézhez kapja a nagyzolt skiccet, akkor látni fogja, mit hova kell rakni. Sajnos még mindig tapasztalom azt 2010-ben, hogy az előbb említett szakemberek (TISZTELET a kivételnek) rendszeresen a gépek mögé rakják a mindenféle kiállásokat, nincsenek tisztában azzal, hogy ezeket a beépíthető konyhagépeket úgy találták ki, hogy szinte teljesen a falhoz kell betolni. Ott egy konnektornak és dugvillának, vagy akármilyen csapnak és csőnek nincs helye. A szekrényben kialakítani a különböző hozzáférési helyeket az már a bútoros sara, de így lesz tökéletes egy konyhabútor. Üdv: Rod-Nas |
2010-08-01, 14:41 | #9 (permalink) | |
Szakember
|
Idézet:
Köszi az ötletet a tervezéssel kapcsolatban! |
|
2010-08-01, 19:56 | #10 (permalink) |
Építész
|
Én is csak az előttem szólókat tudom támogatni, ebben az esetben is nagy jelentősége van az előre gondolkodásnak. Én azt szoktam javasolni, hogy már az épület tervezésekor ki kell találni a konyha alap elrendezését. Már akkor tisztában kell lenni olyan alap dolgokkal, hogy gáztűzhely nem mehet ablak alá. Utána pedig a kivitelezés idején lehetőleg a válaszfalazás előtt, de legkésőbb a szakipar előtt részletesen megtervezni a konyhabútort. Így van lehetőség a válaszfalak esetleges igazítására, és a szakipar ismeri a kiállási helyeket.
|
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|