Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Fürdő, konyha, WC (http://epitkezes.forum.hu/furdo-konyha-wc/)
-   -   Zuhanypanel (http://epitkezes.forum.hu/furdo-konyha-wc/1215-zuhanypanel.html)

timoteiful 2014-02-20 17:13

Zuhanypanel
 
Segítséget kérek! Régi álmom, hogy legyen egy szép, épített zuhanyozóm, ami most megvalósulni látszik. Nagyon örültem, hogy viszonylag olcsón is kaphatóak zuhanypanelek, ismerem magam, meghalnék az esőztető és a kis fúvókás funkciókért. Sajnos, utána olvastam, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet, mert ha nincs megfelelő víznyomás, vagy egyéb paraméterek, akkor "megcseszhetem" az esőztetőt is, meg a masszázsrészeket is. Azt is olvastam, hogy pillanatok alatt elfolyik a boyler víze, a fúvókákkal meg inkább lábat lehet mosni, minthogy masszírozgassanak :( Kérdem én - épp felújítás előtt állunk -, hogy ha 100 literes, elektromos (hőcserélős) boylerünk lesz, amire - majd állítólag rásegít - a kondenzációs kazánunk is, akkor van-e olyan zuhanypanel megoldás, amely megfelelő vízsugarat (és élményt) eredményez. Vagy felejtsem el az egészet :( Az a baj, hogy a pénztárca szűkössége miatt már annyi mindent el kellett felejtenem, amit szerettem volna. Sóvárogva látom a 25 ezer Ft-os zuhanypanel árakat, s közben kiderül, hogy olyan háttérrel kell rendelkezni hozzá, ami anyagilag számomra lehetetlen.
Várom a véleményeket, köszönöm!

gázpityu 2014-02-20 20:52

re: Zuhanypanel
 
Egy jó tanács!Felejtsd el a panelt!Én a helyedben vennék egy falba építhető kádtöltő csaptelepet,ez az alap.ebből kiállnék az esőztetőnek ,valamint két golyós csempeszeleppel oldanám meg a kézi zuhany és a fúvókák váltását.A fúvókákat ,esőztetőt ráérsz később megvenni.A helyére egy egyszerű zuhanyrózsa is telepíthető átmenetileg .Egy a lényeg a hat db fúvóka ellátó vezetékét,körvezetékként kell kiépíteni,az egyenletes vízhozam miatt.

timoteiful 2014-02-21 09:17

re: Zuhanypanel
 
Ohhh, nagyon szépen köszönöm a gyors választ, gondolom, ha így elmondjuk majd a Vállalkozónak, akkor az ő "vízese" fogja érteni. (Mert a Vállalkozónk is egyből azt mondta, hogy felejtsük el, és barátkozzunk meg a gondolattal, hogy lesz egy egyszerű zuhanyozónk. De akkor így legalább van köztes megoldás. Még egyszer nagyon szépen köszönöm!

timoteiful 2014-02-21 10:04

re: Zuhanypanel
 
Még annyit kérdeznék, hogy van-e esetleg az ilyen megoldásól valamilyen fotó, mert azt nagyon szívesen venném...

Wattocsak 2014-02-21 13:35

re: Zuhanypanel
 
Az esőztetőről:
Azt elfelejtik mondani, hogy egy esőztető vízigénye 27-32 liter percenként. Találkoztam már 45 l/p is. Azaz a bojlered max 3 percre elég ha nem fűtőd a bojlert 60 C fölé, akkor akár 4p is kijön belőle. Na és ekkor te lefürödtél, de mi lesz a többiekkel? Ergó a meglévő melegvíz termelőt szinte biztos, hogy nem lesz jó hozzá, ha meg jó lenne akkor megfelelő méretű vezetékekkel kell bekötni. Ja és ami kifolyik az esőztetőből azt el is kell vezetni! A vízelvezetést is erre az extrém vízmennyiségre kell tervezni. Ergó egy egyszerű zuhanytálca lefolyója nem elegendő.


Az első esőztető amit terveztem és kiviteleztek az egy 120l tárolóra és egy 35 kW kazánra volt kötve. A zuhanyzó 4 perc alatt kivégezte ezt a tároló kazán kombót. Az esőztető gyártója azt találta mondani, hogy túl vastagak a csövek és azért fogy el a melegvíz:-) Kisebb csöveken sokkal tovább tartana.
Megoldás az volt, hogy apuka reggel korábban kel fel, és mire jönnek a többiek addigra regenerálódik a melegvíz termelés.
Ezt figyelembe véve gondolkodj el az esőztetőn:-)

timoteiful 2014-02-21 13:47

re: Zuhanypanel
 
Elhúzzák az ember előtt a mézes madzagot...

Az a baj, hogy már nincs normális nyári zápor sem, mert vagy hatalmas villámokkal tarkított zuhatag van (amibe ki nem állok), vagy a hosszú csendes eső... Régen nyugodtan tudtam záporesőztetni magam a szabadban - ingyen ... Férjemmel vízimádók vagyunk, és már frankón elképzeltük a közös esőztetést :p Azért a fenti megoldást beadjuk a Vállalkozónak, hátha jó lesz.

Köszönöm azért a szíves figyelmeztetést!

pnsd 2014-07-30 22:48

re: Zuhanypanel
 
nekem itt segítettek zuhanykabinokkal kapcsolatban
rendesek voltak, nem akartak lehúzni


Zuhanykabinok széles választékban. Kész, egyedi, épített - VS Zuhanykabin

CsLaci 2019-03-25 09:06

re: Zuhanypanel
 
Azért az mindig gyanús, ha valami nagyon olcsó a saját kategóriáján belül. Egyébként ha masszázsélményre vágysz, érdemes a zuhanyszettek között is szétnézni, nagyon sokféle létezik, anyósomnak vettünk ilyet tavaly: https://szerelvenybolt.hu/szaniter/c...eherkrom-16031 nagyon szereti, és a felszerelése sem volt nehéz.


A pontos idő 10:16 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum