Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Fürdő, konyha, WC (http://epitkezes.forum.hu/furdo-konyha-wc/)
-   -   vizesedik a fal alulról a fürdőszoba és wc mögött (http://epitkezes.forum.hu/furdo-konyha-wc/1064-vizesedik-fal-alulrol-furdoszoba-es-wc-mogott.html)

Candy 2013-03-13 19:27

vizesedik a fal alulról a fürdőszoba és wc mögött
 
Az a problémánk hogy vizesedik a fal alulról a fürdőszoba és wc mögött ( a kettő egymás mellett van). Először azt hittük hogy a fal és a szigetelés hibája, mert felszivja a vizet, de sajnos valószinűbbnek tartjuk hogy valami a fürdőből szivárog.
Belül semmi nem látható, hallható, a vizszámlánk normális, majdhogynem kevés...
Viszont mi van akkor ha a kádnál elfolyik a viz vagy a lefolyó szivárog valahol... Hogyan lehet ezeket kideriteni nagyobb rombolás nélkül? elképzelhető hogy a csatorna szivárog? Szerintünk azt szivhatta fel a fal is...
Köszönöm

istvan62 2013-03-13 19:50

re: vizesedik a fal alulról a fürdőszoba és wc mögött
 
A gépész kollégák biztosan tudnak javaslatot tenni a vizsgálatra, én csak arra hívnám fel a figyelmedet, hogy ha ez a probléma hosszú távú, akkor a fal nedvesedésénél súlyosabb problémákat is okozhat. kollégáim most dolgoznak egy régi családi házon, ami évtizedek óta repedezik. Azóta többször végeztek szakaszos alapmegerősítést, és egyéb munkákat. Most, a bontások során, a kritikus helyen találtunk egy még üzemelő ólom szennyvíz csövet, az alján egy ~ 10 cm hosszú, ujjnyi széles repedéssel.

Wattocsak 2013-03-13 20:01

re: vizesedik a fal alulról a fürdőszoba és wc mögött
 
Szar ügy!! :-)
Bontás nélkül nem hiszem, hogy megúszod. A mértéke már kérdéses, inkább szerencse függő, hogy véletlenül beletrafál a szerelő vagy sem. Persze neked mint tulajnak minden bontás nagy.

sbs 2013-03-13 20:12

re: vizesedik a fal alulról a fürdőszoba és wc mögött
 
Biztos hogy bontani kell, kérdés hogy mit. Tipikus hibaforrás lehet, ahogy említed a kádlefolyó. Ez aránylag könnyen ellenőrizhető, ha be tudsz valahogy nézni a kád alá. Szerencsés ha van egy szerelőlyuk a kád csempézésben, bár régebben nemigen tettek be ilyet. Szakember nélkül ne is kezdjetek neki....

Candy 2013-03-14 16:15

re: vizesedik a fal alulról a fürdőszoba és wc mögött
 
Egyeltalán mi az ami szivároghat? a kádon kivül. hogyan tudják megállapitani a helyét és kit kell ezzel felkeresni?
A szivárgás nem tudjuk mióta állhat fel, a fal decemberben kezdett vizesedni.

Zsuzsa 2013-03-14 16:56

re: vizesedik a fal alulról a fürdőszoba és wc mögött
 
A vízműveknek van készülékük, elfolyó vizet ki tudják mutatni.45 000Ft a bevizsgálás.

sbs 2013-03-15 17:42

re: vizesedik a fal alulról a fürdőszoba és wc mögött
 
Idézet:

Candy eredeti hozzászólása (Hozzászólás: 9521)
Egyeltalán mi az ami szivároghat? a kádon kivül.

Nálam megtörtént, hogy a kádlefolyó (kád alatti része) részben el volt dugulva, ezért nem folyt le rendesen a víz, illetve a lefolyó összeeresztéseknél szivárgott (elég rendesen). Ezt sikerült megoldani tisztítással.

Ha a lefolyó csatorna résznél van szivárgás, annak a legtöbbször valamilyen dugulás az okozója, és az így feltorlódó víz lassú leereszkedése okozhatja a szivárgást az illesztéseknél. Ez egy csatornatisztítással, szinte véglegesen megoldható.

Aztán pl tipikus hiba a kádban zuhanyozás. Ha a kád körüli szilikon szigetelés nem jól zár, akkor ahogy a falra locsolódik a víz, egy jó része elcsurog a szilikon mellett pont a kád alá. Egy zuhanyzásnál is már jelentős vízmennyiség kerülhet így a kád mögé/alá, amitől simán átnedvesedik a fal is.

papesz28 2013-04-01 17:16

re: vizesedik a fal alulról a fürdőszoba és wc mögött
 
Általában ilyen esetekben a kád leeresztőjének gumitömítése szokott "elfáradni" ezenkívül a szifon tömítései, ragasztott PVC illesztések, amit ha sbs által említett pici dugulás, torlódás megtámogat, komoly ázást tud okozni.

Első körben, a helyedben magam próbálnám meg a kád leeresztő felőli végén érzéssel megbontani, és ha tényleg onnan ázik, akkor hívni szerelőt, mert a bontás árát így megspórolhatod.

Ha viszont nem onnan jön akkor már lehet gondolkodni, hogy mi a baj.

Lehet pl. kád csaptelep kenderezése a takarórózsa alatt tömítetlen, ami egyből a csempe mögött a falban köt ki, vagy amit szintén már említettek zuhanyzás és sziloplaszt esete.

Ezek az esetek, amik viszonylag olcsón felderíthetők és javíthatok, a többi ( falban csőrepedés, tömítetlenség, esetleg szigetelés hiánya a csövön és meleg falban kondenzálódás, padlóban lefolyó hiba) már drágább mulatság lesz:(


A pontos idő 12:19 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum