Építkezés Fórum

Építkezés Fórum (http://epitkezes.forum.hu/)
-   Födémkészítés (http://epitkezes.forum.hu/fodemkeszites/)
-   -   Padlástér bedeszkázása (http://epitkezes.forum.hu/fodemkeszites/5860-padlaster-bedeszkazasa.html)

fjdodo 2022-10-30 13:13

Padlástér bedeszkázása
 
Csatolások: 2
Tiszteletem!
Olyan kérdésben szeretnék hozzáértő szakvéleményeket kérni, hogy lehet-e, s ha igen, milyen méretű deszkával/hajópadlóval befedni, járhatóvá tenni a padlásteret.
Nem értek az építészethez, az ácsolat 4,5x14,5 cm-es gerendákból van felépítve. Ahová a járódeszkákat tervezem fektetni, ott a gerendák az élükre vannak állítva, vagyis a 4,5 cm-es felületre tudnám ráfektetni a járódeszkákat. Az egyes gerendák között 80cm-es rés van, ott van a hőszigetelő gyapot.
Töltöttem fel 2 képet a jobb érthetőség érdekében.
Előre is köszönöm a segítő hozzászolásokat és véleményeket.
FJ

istvan62 2022-10-30 20:06

re: Padlástér bedeszkázása
 
Sajnos a csatolt képek nem jöttek át. A leírtak alapján feltételezem, hogy a továbbiakban is padlásként működne a tér, nem egy helyiség lenne belőle. Ilyen esetekben én nem szoktam a padlást teljes felületen beburkoltatni. Amennyiben a por elleni védelem a cél, akkor egy geotextil kigurítása is jó lehet, ellenőrzés céljára pedig középen, vagy ahol szükséges két szál pallót (5 cm vastag) végigfuttatni. Ha tárolási igény is van, akkor csak a szükséges felületet beteríteni deszkával, vagy OSB-vel. A deszkánál (2,5 cm) vékonyabbat nem javaslok ilyen támasz sűrűségnél, mert be fog hajlani. A hajópadló általában vékonyabb.

Amennyiben a felső terítés OSB, vagy légzáróan beépített egyéb faanyag, akkor felvetődik a páratechnika kezelése, amit a teljes rétegrend ismeretében kell vizsgálni, és sokszor a megoldás, hogy az OSB alatt egy légréteget átszellőztetünk.


A pontos idő 16:07 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright © 2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.3.2
Copyright © 2016 Építkezés Fórum