![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#1 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 9
Kiosztott köszönetek: 5
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Lehet-e belűről(lakótér felől) szigetelni vasbeton gerendás betonbéléstest(kefni) födémet amelyen 6cm polisztirol +5cmm extrit beton van.Ha igen legyen szíves leírni a pontos rétegezést .
Előre is köszönöm, |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 (permalink) |
Építész
|
![]()
A födémek belső oldali hőszigetelésével pontosan ugyan az a helyzet, mint a falaknál. Azt egy másik témánál alaposan körüljártuk: http://epitkezes.forum.hu/hoszigetel...nek-falat.html
Ide most csak annyit tennék hozzá, hogy a leírtak alapján feltételezem, hogy üres padlás van a födémen. Ebben az esetben azt szoktam javasolni, hogy ha szükség van a padláson tároló felületre, akkor azt pallóvázra fektetett OSB panelból egyszerű kialakítani, és alatta legalább 20 cm kőzetgyapot szigetelés. Ha nincs ilyen igény, akkor egyszerűen csak a szigetelést kell kigurítani.
![]() |
#3 (permalink) |
Tereprendező
Hely: Tárnok-Budapest
Összes hozzászólás: 1.594
Kiosztott köszönetek: 542
Begyũjtött 191 köszönetet 170 hozzászólással
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kicsit most én elgondolkodtam. Elsőször is nem 100% világos a kérdés, azaz a "lakótér felöl". Az alsó szintre gondolsz vagy a felsőre? Mit akarunk szigetelni, az alsó szintet vagy a tetőteret?
Amit leírtál rétegrendet, az egy normál felső szint rétgrend egy 2 szintes családi háznál. De mi a probléma amiért itt még valamit szigetelni szeretnél? Garázs van alul? Ez esetben érdemes a garázs mennyezetére ragasztott Polisztirol lemezekkel (Austrotherm, Nikecell, Isotherm...stb) erősíteni alulról a szigetelést.
![]() |
#4 (permalink) |
Új tag
![]() |
![]()
Nem elég érthetően fogalmaztam. Az épület 2 szintes és a második szint fölötti födém szigetelését szeretném javítani ,de a padlástér tele van lommal és nem szeretnék foglalkozni vele ,meg az épület nagy részén galéria van és nem ártana a bel magasság csökkentése . Ráadásul a padlásfeljáron csak darabokban tudnám felvinni az osb lapokat .Az austroterm padlap meg horror árban van.Ezért kérdeztem ,hátha van más megoldás is.A rétegrenddel nincs is probléma csak a szigetelő anyag vastagságával ,mai előírásokat u 0,2 kb.25cm szigetelő anyag teljesíti.
Utoljára módosítva: Gyongyidani által : 2010-12-22 22:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 (permalink) |
Építész
|
![]()
Szükség helyzetben megoldható, de kérdés, hogy milyen a homlokzat hőszigetelése. Fontos, hogy a szigetelés belső oldalán mindenképpen jól kialakított párazáró réteg legyen. Utána már csak a falcsatlakozásnál kialakuló relatív hőhíd lesz kritikus.
Ha galériás részek vannak, akkor biztos nagy a belmagasság, de a galéria fölötti részen is be lehet áldozni 25 centit a belmagasságból? A rétegek egyébként így néznek ki (belülről kifelé)
Hálásak a hozzászólás írójának: | Gyongyidani (2010-12-23) |
![]() |
#6 (permalink) |
Új tag
![]() |
![]()
Köszönöm.A nem galériás rész is 2,80m a második szint oldala tetőtér .Ezért is gondoltam erre a megoldásra mert azt is meg kell oldanom. Ehhez is kérném a segítséget .Bramac cserép ,Bramac tető léc bramac fólia 10cm üveggyapot ,15x10 cm fenyő gerenda és 12 mm papír alapú táblák a gerendák között. Milyen rétegek és mekkora réteg vastagság kellene a 0,2 érték eléréséhez.A falazat HB 30 vakolt,kőpor, 10 cm polisztirol polisztirol habbal ragasztva mapei vakolattal.Padlófűtés van és kicsi a pára terhelés mert nagyon keveset tartózkodom otthon.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 (permalink) |
Szakember
|
![]()
Én a gipszkartonos módszert javaslom, ha már nem akarod a lomot lehordani. Bár lehet, hogy később kifizetődne! Nálam már egy éve üzemel ez a gipszkartonos módszer, bár ezt csak +-ba raktam bele, felette tetőszigetelés található! Semmi probléma, csak izzadság szag, mivel meleg van
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 (permalink) |
Építész
|
![]()
Ha a tetőbe még 10 cm gyapot bekerül (összesen 20 cm), akkor a hőhíd korrekcióval együtt is alá megy a 0,2-nek.
![]() |
#9 (permalink) |
Új tag
![]() |
![]()
Köszönöm szépen a választ. Még egy kérdésem lenne ,konkrétan mi legyen a szigetelő anyag és a párazáró. Előre is köszönöm és Kellemes ünnepeket Kívánok.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 (permalink) |
Építész
|
![]()
Szándékosan használtam a gyapot kifejezést, mivel a kőzetgyapot, és az üveggyapot között hőszigetelés szempontjából nincs jelentős különbség. Gyártók - gyártmányok függvényében van némi szórás. Annyit érdemes figyelembe venni, hogy az anyag roskadásának elkerülése miatt táblás, tehát lemez gyártmány legyen, és az árakat kell megnézni. Az még érdekes lehet, hogy a nagyobb fajsúlyúaknak nagyobb a hőtehetetlensége, így a nyári felmelegedés ellen jobban védenek, de ebben is minimális a szórás, általában 30-40 kg/m3. Ami nehezebb (~100kg/m3 nagyságrend) az már valószínűleg a lépésszilárd kategória, ott viszont hatalmasat ugrik az ár, és a szerkezetet is jobban meg kellene nézni.
A fóliánál is bármelyik párazáró tetőfólia alkalmazható, (tehát semmiképpen nem pára áteresztő!) tetővel foglalkozó kereskedőknél számtalan változatuk kapható. Évekkel ezelőtt még az egyszerű agrofóliát használtuk, manapság ha már van kifejezetten erre a célra gyártott, akkor alkalmazzuk azt. Itt lehet még annyit javítani, hogy ha hőtükrös, akkor a téli hőveszteségen tud valamennyit csökkenteni
![]() |
Címkék |
födém, födém szigetelés, szigetelés |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|