![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#21 (permalink) | |
Új tag
Összes hozzászólás: 29
Kiosztott köszönetek: 12
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]() Idézet:
(Mekka ez a fórum, jó Prófétákkal! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 (permalink) |
Építész
|
![]()
Szerintem ha többet akarsz költeni a hőszigetelésre, akkor növeld meg a külsőt, ott hatásosabb lesz.
Hálásak a hozzászólás írójának: | stgellert (2014-11-12) |
![]() |
#23 (permalink) |
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Kiosztott köszönetek: 0
Begyũjtött 0 köszönetet 0 hozzászólással
![]() |
![]()
Egy poroszsüveges födém felújításának közepében vagyok. A régi rétegrend - salak, deszka, parketta - eltávolításra került. A megmaradt födémre - acélgerenda, téglaboltozat - fólia került, arra változó vastagságú könnyűbeton. A fólia biztonsági okból került a téglára, hogy még véletlenül se áztassa el az alattam lakókat. Viszont ez a fólia körbeveszi az acélgerendát is és azon gondolkodtam, hogy nem kellett volna e megszakítani a fóliatakarást a gerendáknál, hogy ott ne keletkezhessen valamiféle pára akkumuláló ezáltal korrodáló hely. Véleményem szerint a könnyűbeton teljesen kitöltötte a légréseket és a fólia hozzányomódott a gerendához. Szerintetek gond lehet ez?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 (permalink) |
Építész
|
![]()
Pára lecsapódás a meleg terek hideg határoló felületén, illetve a a meleg terek határoló szerkezetein belüli harmatpontoknál jön létre, így nálad akkor beszélhetnénk róla, ha a te lakásod a hideg tér, és az alattad lévő egy meleg, párás hely. Emellett elárulom azt is, hogy ha a gerendánál megszakítod a fóliát, akkor szinte semmit nem tettél az alsó lakás elázása ellen, és mellesleg a betonok ha nem is a fóliával egyenértékűen, de elég erősen párazárók.
![]() |
Címkék |
födém, födém szigetelés, szigetelés |
Téma eszközök | |
Megjelenítési módok | |
|
|